Όρια και Σεβασμός Στο Φλερτ: Ο Σωστός Τρόπος - Men's Bible

Όρια και Σεβασμός Στο Φλερτ: Ο Σωστός Τρόπος

Όρια και Σεβασμός Στο Φλερτ: Ο Σωστός Τρόπος

Το να υπάρχουν όρια και σεβασμός στο φλερτ, είναι κάτι που ατυχώς συχνά παρακάμπτεται από ορισμένους. Ακόμα και στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως κατά βάση η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια και η αφοσίωση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για μια επιτυχημένη σχέση.

Φυσικά και μια επιτυχημένη σχέση τα χρειάζεται όλα αυτά, αλλά το στοιχείο του σεβασμού παραβλέπεται συχνά, ενώ στη πραγματικότητα πρόκειται για το μυστικό συστατικό που κρατάει το δεσμό σας.

Επομένως, το γεγονός ότι προσπαθείς και θες να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό στο φλερτ και στη σχέση σου, σημαίνει πως βαδίζεις σωστά και να συνεχίσεις έτσι.

Είτε ετοιμάζεσαι να μπεις σε νέα σχέση είτε συνειδητοποίησες εκ των υστέρων πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός στο φλερτ, τότε σίγουρα δε θα δυσκολευτείς να δείξεις και τον απαραίτητο σεβασμό στη γυναίκα που αγαπάς.

Είναι σημαντικό να έχεις στο νου σου πως καθένας από εμάς επιθυμεί τον σεβασμό, ανεξάρτητα από το φύλο και τη σεξουαλική προτίμηση. Πόσο μάλλον από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και το έτερον ήμισυ της ζωής μας.

Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε πως για να υπάρχει σεβασμός στο φλερτ και στη γυναίκα που έχεις δίπλα σου, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να της φερθείς με τον τρόπο που θα ήθελες και εσύ να σου φερθεί μέσα στη σχέση.

Και για να σε βοηθήσω να κατανοήσεις καλύτερα τι σημαίνουν τα παραπάνω, ας δούμε μερικά παραδείγματα για να υπάρχει σεβασμός στο φλερτ:

#1 Άκουσέ τη

Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να φέρεσαι με σεβασμό σε μια γυναίκα, είναι το να είσαι καλός ακροατής. Να είσαι παρών στις συζητήσεις σας και όταν σου μιλάει για κάτι να ακούς με τα αυτιά, την καρδιά και το μυαλό σου.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν βρίσκεται σε ευάλωτη στιγμή μαζί σου ή μοιράζεται κάτι που είναι σημαντικό για την ίδια.

Απομάκρυνε ό,τι θα σου αποσπάσει τη προσοχή, όπως τα διάφορα γκατζετάκια. Επομένως άσε στην άκρη το κινητό ή κλείσε την τηλεόραση και απλά βυθίσου στη συζήτηση μαζί της.

#2 Μην την πατρονάρεις, ώστε να υπάρξει σεβασμός στο φλερτ

Ο σεβασμός σε μια γυναίκα διαφαίνεται από το γεγονός πως ο άνδρας δε θα αμφισβητήσει τη νοημοσύνη της. Έτσι, θα μπορούσες να ξεκινήσεις περιορίζοντας τη συχνή τάση, που υπάρχει και γενικότερα στη κοινωνία, για «μανιπουλάρισμα» της γνώμης – δηλαδή τη συνήθεια υπερανάλυσης των απλούστερων πραγμάτων σε μια γυναίκα, συχνά με υποδείξεις συγκατάβασης ή με τόνους χειραγώγησης.

Δώσε προσοχή στο αν έχεις την τάση να τη διορθώνεις για πράγματα που όντως γνωρίζει ή αν απορρίπτεις εύκολα τις εξειδικευμένες γνώσεις της σε κάποια θέματα επειδή νομίζεις ότι εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ωστόσο, προσπάθησε να μπεις στη θέση της και να καταλάβεις πως θα ένιωθες αν είχες τις ίδιες ικανότητες ή γνώσεις όπως αυτή και κάποιος άλλος προσπαθούσε να σου επιβάλλει άλλες απόψεις. Σίγουρα δε θα ήταν και πολύ ευχάριστο, επομένως προσπάθησε να περιορίσεις την όποια τάση προκειμένου να νιώσει και η ίδια πως υπάρχει σεβασμός στο φλερτ μεταξύ σας.

#3 Προκειμένου να υπάρχει σεβασμός στο φλερτ, να εκτιμάς τις απόψεις της

Κάνε τη να νιώσει ότι τη σέβεσαι δίνοντας βαρύτητα στις απόψεις της.

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να εκτιμάς τη γνώμη και τη προσφορά της και πέρα από τις μεγάλες αποφάσεις που θα τύχουν. Το να προσέχεις και να υπολογίζεις αυτά που λέει ή θέλει σε μικρές, καθημερινές στιγμές, αποτελεί επίσης έκφραση σεβασμού προς μια γυναίκα.

Για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε να πάτε διακοπές, ζήτησέ της να καθίσει μαζί σου και να τσεκάρετε πτήσεις ή ξενοδοχεία, επιδίωξε δηλαδή να ακούσεις τη γνώμη της πριν κάνεις οποιαδήποτε κράτηση. Ακόμα και αν βγείτε για φαγητό, δοκίμασε αυτό το πιάτο που σου λέει τόσο καιρό ότι της άρεσε.

Το να εκτιμάς την άποψη της συντρόφου σου είναι ένα σημαντικό κομμάτι για να υπάρχει σεβασμός στο φλερτ και τη μεταξύ σας σχέση γενικότερα. Όρια και Σεβασμός Στο Φλερτ: Ο Σωστός Τρόπος

#4 Μην το παίζεις προστάτης

Παραδοσιακά οι άνδρες αναλαμβάνουν το ρόλο αυτού που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι και προστατεύει την οικογένεια, τα αγαπημένα του πρόσωπα και το ταίρι του. Χάρη στους αιώνες προσαρμογής που περάσανε, είναι πολύ φυσικό να πιστεύεις πως για να σεβαστείς τη σύντροφό σου, πρέπει και να την προστατεύεις.

Αλλά ξεπέρασε αυτή την «παλιακή» νοοτροπία πια και κατάλαβε επιτέλους πώς θέλει μια γυναίκα να της συμπεριφέρεσαι! Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και οι γυναίκες δεν έχουν πλέον ανάγκη από ιππότες με πανοπλία να τις σώσει.

Επομένως, όσο δυνατό και να είναι το προστατευτικό σου ένστικτο, απέφυγε να τη «σώσεις» από κάποιον που της την πέφτει ή να μπεις σε καβγά με πρώην της που την ενοχλεί. Εκτός και αν σου ζητήσει βοήθεια και η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Άφησέ τη να χειριστεί μόνη της τα πράγματα, αλλά να ξέρει πως θα είσαι δίπλα της σε κάθε βήμα.

#5 Κάνε τη να νιώσει ασφάλεια

Από τη στιγμή που οι ανασφάλειες πάρουν το τιμόνι, ο σεβασμός πάει «περίπατο» στη σχέση. Και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να κάνεις ό,τι μπορείς ώστε η σύντροφός σου να αισθανθεί συναισθηματικά και σωματικά ασφαλής μαζί σου.

Προκειμένου να υπάρξει σεβασμός στο φλερτ και τη σχέση σου, δε χρειάζεται να παίζεις ψυχολογικά παιχνίδια ή να φλερτάρεις με άλλες απλά και μόνο για να την κάνεις να ζηλέψει.

Αντιθέτως, σε συμβουλεύω να προσπαθήσεις να είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος και να επενδύσεις αρκετά στη σχέση προκειμένου να αισθανθεί και η ίδια ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να φοβάται.

Έτσι λοιπόν, θα τη διευκολύνεις να δώσει περισσότερα στη σχέση και μαζί να καταφέρετε να χτίσετε κάτι όμορφο που θα διαρκέσει.

#6 Να έχεις πάντα τη συγκατάθεσή της αν θες να υπάρχει σεβασμός στο φλερτ

Προκειμένου να σεβαστείς την κοπέλα ή τη γυναίκα σου, χρειάζεται να σεβαστείς και την συγκατάθεσή της ακόμα και αν είστε ήδη μαζί.

Να μην την εκμεταλλευτείς ποτέ στο κρεβάτι, αλλά και να μην της επιβάλλεις τον εαυτό σου με το ζόρι είτε σωματικά είτε μέσω χειραγώγησης απλά και μόνο επειδή έχεις «ανάψει». Αν η ίδια αποφασίσει να μην προχωρήσει μαζί σου, τότε πρέπει να το σεβαστείς και να μην την πιέσεις.

Ο πιο απλός τρόπος ώστε να αναπτυχθεί σεβασμός στο φλερτ και στη σχέση, είναι με το να μάθουμε να αποδεχόμαστε το «όχι» ως απάντηση χωρίς να γκρινιάζουμε γι’ αυτό. Και όταν βέβαια το κάνεις αυτό, ο σεβασμός της για σένα θα εκτοξευθεί.

#7 Μην την υποβαθμίζεις

Καθώς θα περνάτε ολοένα και περισσότερο χρόνο μαζί, θα αρχίσεις να βλέπεις πιο καθαρά ότι κι εκείνη έχει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες της. Επομένως, ως σύντροφός της, χρειάζεται να αγαπάς και να αποδέχεσαι τις όχι και τόσο καλές πτυχές του χαρακτήρα της, όπως γίνεται με τα δυνατά της σημεία.

Ακόμα και αν δεν μπορείς να τα «αγκαλιάσεις» πλήρως, δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις για να εξευτελίσεις ή να την ταπεινώσεις. Διότι αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο ο σεβασμός χάνεται στη σχέση και το γάμο.

Επομένως, μην την κριτικάρεις και μη κάνεις υποτιμητικά σχόλια για την εμφάνιση, τα κιλά, τις συνήθειες και τα γνωρίσματα του χαρακτήρα της.

Και αν πιστεύεις ακράδαντα πως πρέπει να δουλέψει περισσότερο κάποια από αυτά τα στοιχεία, τότε να της μιλήσεις προσεκτικά και ευγενικά.

Θες να μάθεις πως θα πετύχεις τον σεβασμό στη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#8 Να είσαι ειλικρινής μαζί της

Αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό για μια υγιή σχέση είναι οπωσδήποτε η ειλικρίνεια. Ακόμα και αν έχεις κάνει κάτι το οποίο ξέρεις ότι η κοπέλα σου δε θα ενέκρινε ή απλά ντρέπεσαι γι’ αυτό, να της μιλήσεις ξεκάθαρα.

Ναι, είναι πιθανόν να την πληγώσει αυτό εκείνη τη στιγμή ή να οδηγηθείτε σε τσακωμό.

Αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τη βγάλεις από το σκοτάδι και να της δείξεις με αυτόν τον τρόπο πως της αξίζει να μάθει την αλήθεια, όσο άσχημη και δυσάρεστη και αν είναι. Κάπως έτσι λοιπόν δείχνει ένας άνδρας τον σεβασμό του προς τη σύντροφό του και κερδίζει και τον δικό της.

#9 Μίλα της με σεβασμό

Είναι υψίστης σημασίας να αποφεύγεις τις σκληρές κουβέντες και να προσέχεις με την επιλογή των λέξεων που θα χρησιμοποιήσεις, ειδικά όταν βρίσκεστε στη μέση ενός μαινόμενου καβγά.

Παρόλο που έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράσεις τις απόψεις σου, το να χρησιμοποιήσεις σκληρά λόγια, ακόμα και βρισιές, είναι από τα πιο ανεπιθύμητα και μη αναγκαία που μπορείς να κάνεις.

Ακόμα και ο καβγάς απαιτεί σεβασμό. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να απαλείψεις από το λεξιλόγιό σου τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούνται σε έντονες στιγμές.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να κάνεις χρήση αυτών για το έτερον ήμισυ – ή για οποιαδήποτε γυναίκα γενικά – ανεξάρτητα από το πόσο πονάς ή αισθάνεσαι προσβεβλημένος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!