Το μεγάλο Δίλημμα: Φλερτ στο Instagram ή από κοντά; - Men's Bible

Το μεγάλο Δίλημμα: Φλερτ στο Instagram ή από κοντά;

Γνωριμίες στο Instagram ή από κοντά;

Σίγουρα θα έχεις μπει στον πειρασμό να επιδιώξεις να κάνεις γνωριμίες στο Instagram με κάποιες από τις κοπέλες που ακολουθείς. Άλλωστε είναι πολλά τα γυναικεία προφίλ, με εντυπωσιακές και σέξι φωτογραφίες.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως αν όντως αξίζει τον κόπο;

Πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα προφίλ αυτά; Και η εντύπωση που σου δημιουργούν οι επεξεργασμένες φωτογραφίες, τί επίπτωση έχουν στην αυτοπεποίθηση σου και στις πεποιθήσεις σου γύρω απ’ το φλερτ και τις γυναίκες;

Το μεγαλύτερο ζήτημα με το διαδικτυακό φλερτ και ειδικά με τις γνωριμίες στο Instagram και στις διάφορες εφαρμογές όπως το tinder, είναι πως βασίζονται σε ψευδαισθήσεις.

Δεν έχεις κάποια ουσιαστική και πραγματική εικόνα για την κοπέλα. Έχεις μονάχα την εικόνα που εκείνη θέλει να προβάλει προς τα έξω.

Η άνοδος των Instagram Models και Influencers

Το Instagram έχει πετύχει κάτι μοναδικό. Μέσα από τα διάφορα εφέ, εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, έχει δώσει σε αρκετές κοπέλες (αλλά και άνδρες) την ευκαιρία να ανεβάζουν φωτογραφίες που μοιάζουν με επαγγελματικές.

Σαν αυτές που βλέπεις στα εξώφυλλα περιοδικών μόδας και στις διαφημίσεις.

Με λίγα λόγια, έδωσε τη δυνατότητα να εκθέτουν με τέτοιο τρόπο το σώμα τους και την εμφάνιση τους που αυξάνει την αίσθηση του κοινωνικού τους status.

Και αυτό καταλήγει να γίνεται εμμονή. Πολλοί άνθρωποι που προβάλλουν τον εαυτό τους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα γίνονται σκλάβοι της αποδοχής που λαμβάνουν. Ανησυχούν διαρκώς για τα likes και τους followers, αλλά όλα αυτά είναι σύμβολα status σε έναν εικονικό κόσμο. Στην πραγματικότητα δεν σημαίνουν και πάρα πολλά.

Το ζήτημα όμως είναι πως αυτή η εμμονή μετατρέπει τους ανθρώπους σε ναρκισσιστές και τους δημιουργεί συχνά αισθήματα κατωτερότητας γιατί ξαφνικά εμφανίστηκε ένα σπυρί στο πάνω χείλος τους.

Γνωριμίες στο Instagram: Μη θαμπώνεσαι απ’ τις φωτογραφίες

Ένα απ’ τα μεγάλα θέματα λοιπόν που προκύπτουν απ’ το online φλερτ είναι πως κάνει την όλη διαδικασία περισσότερο πρόχειρη και επιφανειακή. Το διαδίκτυο διογκώνει την ήδη υπάρχουσα τάση των ανδρών να κρίνουν μια κοπέλα απ’ την εμφάνιση της και ενισχύει την τάση των γυναικών να επιδεικνύουν την ομορφιά τους.

Στο Instagram, στο tinder, στο Facebook αλλά και γενικά οπουδήποτε στο διαδίκτυο και αν κοιτάξεις, βλέπεις ένα συγκεκριμένο σωματότυπο γυναίκας να αναπαράγεται διαρκώς.

Και όταν έχεις διαρκώς μπροστά σου εικόνες από καλλίγραμμα και αψεγάδιαστα σώματα, τα οποία συνεχώς σχετίζονται με υψηλό status και κοινωνική θέση, τότε σχηματίζεις την πεποίθηση ότι μια γυναίκα με αντίστοιχη εμφάνιση έχει μεγαλύτερη αξία από εσένα.

Πράγμα που σε κάνει να τη βλέπεις περισσότερο ποθητή και αρχίζεις να αναζητάς τρόπους να «ρίξεις» μια τέτοια γυναίκα, χωρίς να σκέφτεσαι αν πραγματικά θα απολάμβανες την παρέα της.

Όσους followers κι αν έχει, είναι μια κοπέλα σαν τις άλλες κι άνθρωπος όπως κι εσύ

Αυτή η συνεχής έκθεση σε φωτογραφίες γυναικών με αψεγάδιαστα σώματα, οι οποίες μοιάζουν περιζήτητες, κάνει μεγάλη ζημιά στην αυτοπεποίθηση σου. Σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετός.

Πέρα απ’ το γεγονός πως σε ωθεί να  σχηματίσεις πολύ υψηλά στάνταρ για την γυναικεία εμφάνιση, σε κάνει να βλέπεις τις απλές κοπέλες που συναντάς έξω, οι οποίες έχουν ένα απλό και καθημερινό look, λιγότερο καλές.

Επενδύεις ώρες απ’ το χρόνο σου κάνοντας like, swipe και στέλνεις άπλετα μηνύματα μαζικά.

Αυτό όχι μόνο έχει επιπτώσεις στο πως βλέπεις τον εαυτό σου, αλλά αν είσαι νέος και άμαθος στο φλερτ και τις σχέσεις, διαμορφώνεις λάθος εικόνα για το πως λειτουργούν τα πράγματα.

Σε γενικές γραμμές, το διαδικτυακό φλερτ διαστρεβλώνει την εικόνα των ανδρών (αλλά και των γυναικών) για τον εαυτό τους και την προσωπική τους αξία, ενώ παράλληλα σακατεύει τις κοινωνικές τους δεξιότητες στη δια ζώσης επικοινωνία.

Γι’ αυτό καλύτερα να αποφύγεις τις γνωριμίες στο Instagram και να φλερτάρεις από κοντά.Γνωριμίες στο Instagram ή από κοντά;

Άσε τις γνωριμίες στο Instagram και μίλα σε πραγματικές κοπέλες

Σίγουρα το να μπορείς να κάνεις γνωριμίες διαδικτυακά έχει και τα καλά του, ειδικά αν είσαι τύπος που δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο.

Όμως το φλερτ έξω, στην πραγματική ζωή, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να νιώσεις ζωντανός και θα ακονίσει όσο τίποτα άλλο τις κοινωνικές σου δεξιότητες.

Γι’ αυτό δώσε μεγαλύτερη έμφασή στη διαπροσωπική επικοινωνία. Εστίασε στο να μάθεις να φλερτάρεις με πραγματικές γυναίκες. Επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει άβολα και θα ανακαλύψεις πως αξίζεις να έχεις την ερωτική ζωή που επιθυμείς.

Αρκεί να καλλιεργήσεις την ελκυστική πλευρά σου στην πραγματικότητα και όχι μέσα από ένα ψηφιακό προφίλ.

Οι κοπέλες που θα γνωρίζεις από κοντά ίσως να μη δείχνουν τόσο τέλειες όσο οι influencers και τα μοντέλα του Instagram και του Tinder, όμως αυτές είναι κοπέλες που θα σε κάνουν πραγματικά χαρούμενο.

Συν του ότι αν φλερτάρεις κάποια από κοντά, θα είσαι ένας απ’ τους λίγους άνδρες που την φλερτάρουν δια ζώσης, σε αντίθεση με τους εκατοντάδες ακόλουθους που της στέλνουν συνεχώς μηνύματα στο Instagram.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά του φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!