Πως να σταματήσεις τις Βαρετές Ερωτήσεις στο Φλερτ - Men's Bible

Πως να σταματήσεις τις Βαρετές Ερωτήσεις στο Φλερτ

Πως να σταματήσεις τις Βαρετές Ερωτήσεις στο Φλερτ

Υπόθεσε για μια στιγμή, πως είσαι γυναίκα. Έχεις βγει για ποτό με μια φίλη σου να πείτε τα νέα σας και εκεί που συζητάς χαλαρά μαζί της, πετάγεται ένας άνδρας από τη διπλανή παρέα και αρχίζει να σας κάνει βαρετές ερωτήσεις για να σας πιάσει κουβέντα.

«Κορίτσια τι ποτό πίνετε;».

Εσύ του χαμογελάς ευγενικά και του απαντάς μονολεκτικά. Εκείνος συνεχίζει με μια άλλη ερώτηση «Είναι καλό;».

Του απαντάς πάλι μονολεκτικά. Εκείνος κολλάει για λίγα δευτερόλεπτα και νιώθοντας λίγο άβολα σας ευχαριστεί για την απάντηση και επιστρέφει στην παρέα του.

Μετά από λίγο σας διακόπτει ένας άλλος, ο οποίος δείχνει πιο σίγουρος για τον εαυτό του και σας λέει ότι του κινήσατε το ενδιαφέρον και θα ήθελε να σας γνωρίσει.

Συστήνεται. Του λες κι εσύ το όνομα σου. Και μετά ακολουθεί μια μικρή σιωπή.

«Έρχεσαι συχνά εδώ;» σε ρωτάει σπάζοντας τη σιωπή.

«Ναι» του απαντάς.

Εκείνος κολλάει λίγο, και συνεχίζει.

«Με τι ασχολείσαι;»

Του απαντάς και εκείνος συνεχίζει με μια ακόμα ερώτηση «Και τον ελεύθερο σου χρόνο πως τον περνάς;»

Του λες ότι σου αρέσει η γυμναστική και ο χορός. Εκείνος απαντάει λέγοντας πως κι εκείνος πηγαίνει γυμναστήριο και αμέσως σε ρωτάει «Πόσες φορές πηγαίνεις για προπόνηση;».

Εσύ έχεις βαρεθεί, αλλά θέλοντας να δείξεις ευγένεια απλά απαντάς μονολεκτικά. Ο τύπος όμως συνεχίζει και μην έχοντας τι άλλο να πει σου κάνει μια ακόμα ερώτηση, μέχρι που του λες ότι έχετε καιρό να βρεθείτε με τη φίλη σας και θέλετε να τα πείτε.

Η βασικότερη αρχή στο φλερτ: Ξεχώρισε από τους πολλούς

Κάτι που έχω γράψει και έχω πει αμέτρητες φορές είναι πως για να βελτιωθεί κάποιος στο φλερτ, χρειάζεται να μπορεί να καταλαβαίνει και τη γυναικεία οπτική.

Οι περισσότερες γυναίκες δέχονται τακτικά φλερτ κυρίως μέσω των social media. Και οι περισσότεροι άνδρες, είτε λόγω αμηχανίας, είτε γιατί δεν έχουν σκεφτεί πως θα προβάλουν ωραία τον εαυτό τους, καταφεύγουν στις ίδιες και τις ίδιες βαρετές ερωτήσεις.

Ως αποτέλεσμα, η κοπέλα νιώθει πως διακόπτεται από άνδρες που δεν έχουν τίποτα να της προσφέρουν.

Όταν όλοι προσεγγίζουν με τον ίδιο τρόπο και κάνουν την ίδια κουβέντα, η κοπέλα βλέπει το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται διαρκώς.

Σε αυτό το σημείο πολλοί αρέσκονται στο να ρίχνουν την ευθύνη στην κοπέλα, γιατί εκείνη απαντάει μονολεκτικά και δεν τους βοηθάει να τη φλερτάρουν.

Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η κοπέλα δεν έχει κάποια υποχρέωση να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε είναι πρόθυμη να κάνει ψυχικό για κάποιον που δεν της έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Ναι, μπορεί να είναι ανοιχτή στην προοπτική μιας γνωριμίας όμως αυτό δε σημαίνει ότι θέλει να μοιράζει την προσοχή της, το χρόνο της και την ενέργεια της σε οποιονδήποτε την πλησιάζει.

Όπως ακριβώς θα έκανε και κάποιος άνδρας, αν οι καταστάσεις ήταν αντίστροφες και οι γυναίκες προσέγγιζαν τους άνδρες.

Όταν προσεγγίζεις μια κοπέλα για να τη γνωρίσεις, την αποσπάς από κάτι άλλο. Είναι λοιπόν δική σου ευθύνη να μιλάς περισσότερο στα πρώτα λεπτά της κουβέντας, ώστε εκείνη μέσα από τα στοιχεία που συλλέγει για εσένα, να σχηματίσει μια ωραία και ποιοτική εικόνα.

Μέσα από αυτή την εικόνα που θα σχηματίσει θα νιώσει έλξη και ενδιαφέρον για εσένα.

Γιατί οι βαρετές ερωτήσεις βλάπτουν

Σκέψου λίγο, τι συμβαίνει όταν κάνουμε μια ερώτηση;

Ζητάμε απ’ το συνομιλητή μας να μας προσφέρει πληροφορίες.

Όταν λοιπόν κάνουμε πολλές και απανωτές βαρετές ερωτήσεις, ο συνομιλητής μας νιώθει πως μονάχα εκείνος προσφέρει πληροφορίες και αξία στην κουβέντα, ενώ εμείς δε δίνουμε τίποτα.

Οι πολλές βαρετές ερωτήσεις δε σε βοηθούν να προβάλεις μια ωραία και ποιοτική εικόνα, ούτε προωθούν την εξέλιξη του διαλόγου.

Αντίθετα, ουσιαστικά ο διάλογος εξαρτάται απ’ τις απαντήσεις τις κοπέλας. Αν εκείνη δώσει μια εκτεταμένη απάντηση με αρκετές πληροφορίες απ’ τις οποίες μπορείς να πιαστείς, έχει καλώς. Αν πάλι απαντάει μονολεκτικά, δεν έχεις τί να πεις οπότε καταφεύγεις πάλι σε ερώτηση.«Τι κάνω λάθος;»: Όταν η κοπέλα που φλερτάρεις χάνει το Ενδιαφέρον της, Πως να σταματήσεις τις Βαρετές Ερωτήσεις στο Φλερτ

Επικοινωνιακή πρωτοβουλία

Ο βασικός λόγος που καταφεύγεις σε βαρετές ερωτήσεις είναι γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις τι να πεις.

Και νιώθεις ότι δεν έχεις τι να πεις γιατί α) έχεις παγώσει από το άγχος και β) δεν έχεις καλλιεργήσει καλές επικοινωνιακές συνήθειες.

Το θέμα του άγχους είναι σχετικά απλό. Όσο περισσότερο εκτίθεσαι με ομαλό τρόπο στις καταστάσεις που σε αγχώνουν και διαπιστώνεις πως αυτό που σε φοβίζει είναι απλά στο μυαλό σου, τόσο χαλαρώνεις και φέρεσαι με περισσότερη άνεση και διαύγεια.

Αυτός είναι και ο λόγος που στο Men’s Bible δεν πιστεύουμε σε γρήγορες και άμεσες λύσεις στο θέμα του άγχους προσέγγισης. Χρειάζεται χρόνος, μεθοδικότητα και σταδιακή εξάσκηση και έκθεση για να γίνεις κοινωνικά θαρραλέος.

Απλά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Το θέμα των επικοινωνιακών συνηθειών είναι κάπως πιο σύνθετο. Η επικοινωνία είναι μια δημιουργική διαδικασία.

Για να πάρει μπρος και να ανθίσει μια συζήτηση χρειάζεται από μεριάς σου να πιάνεσαι από διάφορα ερεθίσματα στο περιβάλλον σου ή  απ’ τα λόγια του συνομιλητή σου και με αφορμή αυτά να σχολιάζεις ή να εισάγεις νέα θέματα προς συζήτηση.

Με λίγα λόγια χρειάζεται να παίρνεις πρωτοβουλία.

Όταν κάνεις ερωτήσεις και περιμένεις απ’ την κοπέλα να πάρει στους ώμους της τη γνωριμία, δεν παίρνεις πρωτοβουλία.

Αντίθετα είσαι ένας ακόλουθος. Αν η κοπέλα θέσει ένα θέμα για κουβέντα θα το συζητήσεις, αν όχι τότε αισθάνεσαι ανήμπορός να προχωρήσεις τη συζήτηση.

Το φλερτ όμως θέλει πρωτοβουλίες και μάλιστα πολλές. Δεν αρκεί να πάρεις την πρωτοβουλία να της μιλήσεις πρώτος.

Χρειάζεται να πάρεις και πρωτοβουλία στην κουβέντα, να εισάγεις πρώτος ένα θέμα, να μιλήσεις πρώτος για κάτι που παρατηρείς πάνω της, να σχολιάσεις κάτι που είπε ή να προσφέρεις πρώτος (και χωρίς η ίδια να σε ρωτήσει) κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σου.

Στόχος σου είναι να μιλάς περισσότερο απ’ την κοπέλα, ώστε εκείνη, μέσα απ’ τα λόγια σου και τη συμπεριφορά σου να συλλέξει πληροφορίες για εσένα και την προσωπικότητα σου.

Έτσι θα την κάνεις να ενδιαφερθεί και έτσι θα την ιντριγκάρεις αρκετά ώστε να θέλει να σε γνωρίσει.

Προφανώς, δεν αρκεί απλά να μιλάς για τον εαυτό σου και να κάνεις σχόλια, θα πρέπει ο τρόπος που το κάνεις να λέει και κάτι θετικό για εσένα. Αλλά αν νιώθεις πως κολλάς και δεν ξέρεις τι να πεις στο φλερτ, το πως ακριβώς θα μιλήσεις για τον εαυτό σου δεν πρέπει να σε απασχολεί στην παρούσα φάση.

Μεγαλύτερη σημασία έχει να χτίσεις σιγά σιγά τις σωστές επικοινωνιακές συνήθειες, να αρχίσεις να παίρνεις πρωτοβουλίες στην επικοινωνία σου με τις κοπέλες που φλερτάρεις και να τις βοηθάς να καταλάβουν ποιος είσαι.

Καν’ το και μόλις συνηθίσεις και αρχίσεις να ξεθαρρεύεις θα δεις πως έχεις τι να πεις και πως δε χρειάζεται να βασίζεσαι σε βαρετές ερωτήσεις.

Θες να έχεις πάντα κάτι ωραίο να πεις στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!