Πώς να διορθώνεις τα Επικοινωνιακά Λάθη που κάνεις με τις γυναίκες - Men's Bible

Πώς να διορθώνεις τα Επικοινωνιακά Λάθη που κάνεις με τις γυναίκες

Πώς να διορθώνεις τα Επικοινωνιακά Λάθη που κάνεις με τις γυναίκες

Κοίτα, κατά καιρούς όλοι έχουμε κάνει επικοινωνιακά λάθη στο φλερτ.

Όλοι μας έχουμε πει πράγματα που δεν έπρεπε και που με το που βγήκανε από το στόμα μας, το μετανιώσαμε και θέλαμε να τα πάρουμε πίσω. Είτε από απερισκεψία, είτε από βλακεία, είτε από απλή, πραγματική ειλικρίνεια (που κάποιες φορές κάνει ζημιά…).

Από ατάκες του στυλ, «Έχεις βάλει και καλύτερα φορέματα, αυτό σε παχαίνει», μέχρι του στυλ «Γιατί να φορέσω προφυλακτικό; Ότι ήταν να κολλήσουμε, το έχουμε κολλήσει ήδη, οπότε ας το απολαύσουμε»… Δεν τα λέμε αυτά…

Πραγματικά, έχουμε μιλήσει με εκατοντάδες ανθρώπους που έφαγαν τα μούτρα τους ξεστομίζοντας ατάκες που όταν τις καλοσκεφτείς, λες από μέσα σου «Μα καλά, τι σκεφτόμουν όταν το είπα αυτό το πράγμα;»

Άλλες ατάκες που μου έρχονται στο μυαλό, εκτός από τις παραπάνω, είναι:

«Έχω κάνει και καλύτερο σεξ με την πρώην μου. Με εσένα ήταν διαφορετικό.» (Αυτός ο φίλος δεν ζει πια)

«Οι φίλες σου είναι πιο χαζές από αμοιβάδα. Απορώ πως κάνεις παρέα μαζί τους»

«Καλό το φαγητό αλλά σαν της μάνας μου δεν είναι

Το θέμα είναι ότι όταν ρίχνεις ατάκες που είναι ικανές να γκρεμίσουν μία σχέση ή να φέρουν την συντέλεια του κόσμου, είναι καλό να μπορείς και να διορθώνεις την κατάσταση. Αν δεν θέλεις να σε βρουν σε κανένα χαντάκι, τότε ακολούθησε αυτές τις απλές οδηγίες μήπως και σώσεις την κατάσταση.

Παραδέξου τα επικοινωνιακά λάθη σου

Κάποιες φορές πρέπει να συμβεί κι αυτό. Ξέρω ότι έχεις μάθει διαφορετικά. Καταλαβαίνω ότι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις μπορεί να είναι διαφορετικός αλλά σε κάθε περίπτωση, κάποιες φορές είναι καλό να μπορείς να αναγνωρίσεις το λάθος σου και να το παραδεχτείς.

Με αυτό θα πετύχεις πολλά. Θα σε κάνει πιο αληθινό, πιο ώριμο και πιο προσιτό και θα δείξει στην γυναίκα που έχει θυμώσει μαζί σου, ότι δεν είσαι ξεροκέφαλος ή πεισματάρης.

Αρκεί να το κάνεις σωστά, βέβαια. Αυτό σημαίνει ότι τα παρακάλια και η ζητιανιά δεν χωράνε. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσεις την κατάσταση σαν ενήλικας και σαν άντρας που δεν φοβάται να ρισκάρει τα πάντα για να διεκδικήσει αυτό που θέλει.

Δες και το άρθρο: Πώς να ζητήσεις Συγγνώμη από την κοπέλα σου (χωρίς να δείξεις αδύναμος)

Οπότε, αποφεύγουμε τα μυξοκλάματα και τις ατάκες του στυλ «Δεν σκεφτόμουν όταν το είπα. Είμαι πραγματικά χαζός. Θα με συγχωρέσεις ποτέ; Δεν θα το ξαναπώ ποτέ αυτό.» Δεν υπάρχει λόγος να δηλώνουμε πράγματα που θα μας κάνουν να φανούμε ακόμα χειρότεροι. Αν έχει θυμώσει μαζί σου, τότε δεν έχει νόημα να της πεις ότι ήταν χαζομάρα αυτό που είπες. Το σκέφτεται ήδη από μόνη της.

Δείξε την ωριμότητα σου λέγοντας «Πραγματικά ήταν κάτι που δεν έπρεπε να πω. Καταλαβαίνω ότι σε πλήγωσε ή στεναχώρησε και είναι κάτι που δεν το ήθελα. Θα κάνω ότι μπορώ για να μην σε στενοχωρήσω ξανά με αυτόν τον τρόπο».  Απλό, λιτό και μεμονωμένο, χωρίς γενικεύσεις. Αρκεί φυσικά να μπορέσεις να το τηρήσεις.

Δείξε με τον τρόπο σου ότι τα επικοινωνιακά λάθη είναι αναπόφευκτα. «Σαν άνθρωπος έκανα ένα λάθος και το αναγνωρίζω. Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζουμε για πάντα.» Πώς να διορθώνεις τα Επικοινωνιακά Λάθη που κάνεις με τις γυναίκες

Αναπλαισίωσε θετικά

«Αν το δεις από την καλή του πλευρά. Τώρα που ξέρω τι σε στεναχωρεί, δεν θα ξανασυμβεί. Δεν είναι ωραίο να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε μέσα σε μία σχέση;»

Αναπλαισίωση σημαίνει ότι αλλάζεις το περιεχόμενο της κατάστασης, βρίσκοντας την θετική πλευρά του πράγματος. Ένας καυγάς ανάμεσα σε εσένα και την κοπέλα σου δεν είναι απαραίτητα κακός, αρκεί να λυθεί το θέμα και να μην μείνουν εκκρεμότητες.

Ουσιαστικά, έτσι της δείχνεις ότι όχι μόνο δεν το ήθελες αλλά και ότι έμαθες από αυτό. Μπορείς κάλλιστα να της πεις ότι με αυτά που κάνει, σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να της αλλάξει την διάθεση. Εξάλλου ποια γυναίκα δεν θέλει να αισθάνεται ότι είναι τόσο σημαντική;

Τα επικοινωνιακά λάθη λοιπόν πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα και πάντα θα γίνεται. Το σημαντικό είναι να μπορείς να διορθώσεις έγκαιρα και κομψά την κατάσταση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!