Πώς να κάνεις νέους Φίλους και να δημιουργήσεις πλούσια κοινωνική ζωή - Men's Bible

Πώς να κάνεις νέους Φίλους και να δημιουργήσεις πλούσια κοινωνική ζωή

Πώς να κάνεις νέους Φίλους και να δημιουργήσεις πλούσια κοινωνική ζωή

Έχεις φίλους, λίγους και καλούς. Κάποιους από το σχολείο. Κάποιους από το πανεπιστήμιο. Δεν έχει σημασία από πότε, τους έχεις σαν αδελφούς σου.

Κι έπειτα όμως κάτι συμβαίνει και το διαλύετε ή απλά αρχίζετε να χάνεστε. Δεν φταίει κανείς, απλώς αλλάζουν οι προτεραιότητές σας. Γάμοι, παιδιά, δουλειές. Κάποιοι μετακομίζουν.

Βλέπεστε μια δυο φορές το χρόνο, μιλάτε και στο facebook που και που, αλλά δεν είναι το ίδιο. Και καθώς δεν είναι πια το ίδιο εύκολο να ανοίγεσαι σε νέες γνωριμίες, σου φαίνεται ότι καταλήγεις να έχεις έναν πολύ περιορισμένο αριθμό φίλων. Και εδώ δεν μιλάμε απλά για συναδέλφους, που μπορείς να πιεις έναν καφέ μαζί, αλλά για πραγματικούς «γουστάρουμε να περνάμε χρόνο μαζί» νέους φίλους.

Αυτό συμβαίνει σε όλους με το πέρασμα του χρόνου, ειδικά όμως το νιώθεις εντονότερα αν έχεις βρεθεί σε μια άλλη πόλη για δουλειά. Δεν γνωρίζεις παρά ελάχιστο κόσμο και οι συνήθειες μιας ζωής πρέπει να αλλάξουν εξ’ ολοκλήρου για να ταιριάξουν στα καινούρια σου προγράμματα.

Ανεξαρτήτως του πως έγινε, είναι ένα συναίσθημα μοναξιάς, που σε κάνει να νιώθεις ξέμπαρκος και χαμένος. Μπορεί να έχεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου σε τάξη, αλλά στο θέμα των φίλων δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.

Θέλεις να κάνεις νέους φίλους αλλά φαντάζει πολύ δυσκολότερο από τότε που ήσουν στο σχολείο. Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει ανάλογη διάθεση, δεν υπάρχει ευελιξία. Δεν σου βγαίνει αυθόρμητα όπως κάποτε.

Χαλάρωσε, όμως. Τόσα πράγματα σου μαθαίνουμε για το πώς να γίνεσαι πιο επικοινωνιακός με τα κορίτσια. Παραπλήσια ισχύουν και όταν θέλεις να κάνεις νέους φίλους.

Δες και το ακόλουθο βίντεο για να δεις πως μπορείς να κάνεις φίλους πιο εύκολα.

Γιατί γίνεται τόσο δύσκολο να αποκτάς νέους φίλους μετά τις σπουδές;

Ο πρώτος λόγος είναι η ανακατανομή του χρόνου σου, με το που εισέρχεσαι στην «ενήλικη» ζωή. Όσα μαθήματα και αν είχαμε, οι υποχρεώσεις μας και οι ζωτικής ανάγκης ασχολίες μας ήταν λιγότερες. Είχαμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε, και μάλιστα να επιλέξουμε εμείς την ψυχαγωγία μας. Και κυρίως μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο του προγράμματός μας.

Τώρα πρέπει να χωρέσουμε στις υποχρεώσεις μας ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις, πήγαινε για ψώνια, πλήρωσε λογαριασμούς, βοήθησε στο σπίτι, τα παιδιά (αν έχουμε) στις δραστηριότητές τους και τα λοιπά. Δεν υπάρχει χρόνος. Και αν υπάρχει, δεν είμαστε διόλου χαλαροί.

Για το λόγο αυτό σου φαίνεται τρομακτικά δύσκολο να κάνεις νέους φίλους αυτή την εποχή. Χώρια που και οι εν δυνάμει καινούριοι φίλοι σου είναι πιθανό να έχουν παρόμοια φορτωμένο πρόγραμμα και για παρόμοιους λόγους.

Και μιλώντας για λιγότερο χρόνο, έχε υπόψη ότι οι κοινωνικές σχέσεις απαιτούν κι αυτές χρόνο και συντήρηση. Ακόμα και όταν βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου, αυτός συνήθως δεν επαρκεί για να βγεις με νέους φίλους.

Προσπάθησε να χειριστείς λοιπόν το θέμα της απόκτησης νέων φίλων διαφορετικά.Πώς να κάνεις νέους Φίλους και να δημιουργήσεις πλούσια κοινωνική ζωή

Θα πάρει χρόνο

Χρειάζεσαι υπομονή και φυσικά διάδραση. Δηλαδή αμοιβαιότητα. Προσπάθησε να εκμεταλλευτείς κάθε κομμάτι ελεύθερου χρόνου σου για να εξασκήσεις την κοινωνικότητά σου και να δικτυωθείς.

Πιάσε κουβέντα σε ένα πάρτι με ανοιχτή διάθεση. Πιάσε κουβέντα στην ουρά για τα εισιτήρια. Είναι ένας καλός τρόπος για να δεις πώς αντιδρά ένας άνθρωπος όταν είναι χαλαρός, στη μία περίπτωση, ή όταν είναι στρεσαρισμένος, στην άλλη. Είναι ένα crush test χαρακτήρων.

Καταλαβαίνεις αν ο άλλος μπορεί να γίνει φίλος σου ή αν θα ταιριάξετε και πιο μακροπρόθεσμα. Στις απλές εκφάνσεις της καθημερινότητας ο άνθρωπος φαίνεται καλύτερα. Τι είναι, τι μπορείς να περιμένεις από αυτόν και αν θα ταιριάξουν τα χνώτα σας.

Με γνώμονα τα ενδιαφέροντά σου

Είναι ευκολότερο να βρεις νέους φίλους μέσα από τα ενδιαφέροντά σου. Θα διασφαλίσεις ότι οι καινούριοι σου φίλοι τουλάχιστον θα έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Θα έχετε μία κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας.

Αν σου αρέσει να παίζεις επιτραπέζια, βρες κάποια ομάδα που να ψάχνει καινούρια μέλη. Αν αγαπάς το διάβασμα, μπες σε κάποια λέσχη ανάγνωσης. Αν είσαι αθλητικός τύπος μπες σε κάποια τοπική ερασιτεχνική ομάδα. Ασχολήσου με κάποιο σπορ, ζωγραφική, με δημιουργική γραφή, με μια ασχολία που να αγαπάς και να μπορείς να την εξασκήσεις μέσα από κάποια κοινότητα ή ομάδα.

Όχι μόνο θα αποκτήσεις πιο ενεργή ζωή, αλλά θα δεις ότι θα γνωρίσεις ανθρώπους που πιθανώς έχουν βρεθεί στο χώρο αυτό με την ίδια επιθυμία με σένα: να βρουν νέους φίλους.

Έχοντας αυτό το κοινό υπόβαθρο, έχετε αμέσως κοινή βάση για συζήτηση, κάτι που σας «δένει» και κάνει εύκολη την αρχική επαφή.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του να βρίσκεις φίλους μέσα από τα ενδιαφέροντά σου, είναι ότι παράλληλα ότι ανήκεις σε μια ομάδα, σε μία ευρύτερη παρέα. Που μάλιστα έχει παρόμοια γούστα με τα δικά σου.

Ένας λόγος που ήταν τόσο πιο εύκολο να κάνεις φίλους στο σχολείο ήταν η αίσθηση ότι μοιραζόσασταν μια κοινή ταυτότητα. Ήσασταν όλοι μαθητές, ακόμα κι να διαχωριζόσασταν σε υπο-παρέες. Το να είσαι μέλος μια κοινότητας σε κάνει να νιώθεις μέρος ενός μεγαλύτερου «εμείς» που σε φέρνει πιο κοντά στους άλλους.

Και φυσικά ήδη έχεις κοινά με τους ανθρώπους αυτούς. Ήδη έχεις μία παρέα, με κοινά ενδιαφέροντα. Μέσα από αυτήν την παρέα μπορεί να προκύψουν οι επόμενοι «κολλητοί» σου φίλοι. Είναι πολύ ευκολότερο να δεθείς με ανθρώπους αν έτσι κι αλλιώς τους βλέπεις σε μια σταθερή εβδομαδιαία βάση και αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

Απόκτησε την προσωπική και κοινωνική ζωή που επιθυμείς, δες εδώ

Πάρε την πρωτοβουλία

Όπως και με το φλερτ, και με τις νέες φιλίες, είναι σημαντικό να πάρεις την πρωτοβουλία και να κάνεις τα πρώτα βήματα.

Πρέπει να τολμήσεις να το προτείνεις: πάμε για μια μπύρα, ας πούμε. Πάμε στο τάδε event, διάβασες το δείνα βιβλίο; Δεν ρισκάρεις, είναι εύκολο να προσεγγίσεις, και στην τελική θα καταλήξετε να μιλάτε απλώς για βιβλία ή παιχνίδια.

Σίγουρα βοηθάει να προτείνεις κάτι χαλαρό στην αρχή. Για παράδειγμα, το να πάτε να δείτε τον αγώνα, είναι μια πρόσκληση χαμηλού ρίσκου και επένδυσης. Βοηθάει να ξεπεραστεί η όποια αμηχανία καθώς εστιάζει σε κάτι εξωτερικό (τον αγώνα εν προκειμένω).

Κάτι που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όπως και στις σχέσεις έτσι και στις φιλίες, χρειάζεται κάποιος χρόνος αρχικά για να βρεθεί ο ρυθμός και η ισορροπία. Συνήθως ο ένας παίρνει πρωτοβουλίες συχνότερα από τον άλλο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο άλλος δεν θέλει κι αυτός να κάνει νέους φίλους, ή ότι σε εκτιμάει λιγότερο από όσο τον εκτιμάς εσύ. Απλώς κάποιοι μπορεί να είναι πιο κλειστοί σαν χαρακτήρες. Μην διστάζεις λοιπόν να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα. Αν πάει καλά, πήγε. Με το να κάθεσαι στο σπίτι σου και να μιζεριάζεις τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σίγουρα όμως το να κάνεις νέους φίλους σημαίνει ότι σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς. Γιατί να θυμάσαι ότι, όπως και σε μία σχέση έτσι και σε μία φιλία, αν μονάχα ο ένας από τους δύο βάζει το ενδιαφέρον και την προσπάθεια τότε ούτε η σχέση ούτε η φιλία θα κρατήσουν πολύ. Όμως αυτό δεν το ξέρεις χωρίς να δοκιμάσεις. Και αν δοκιμάσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χτίσεις και μία φιλία για όλη σου τη ζωή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!