Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός με τις γυναίκες - Men's Bible

Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός με τις γυναίκες

Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός με τις γυναίκες

Θες να σταματήσεις να είσαι ντροπαλός; Να ξεπεράσεις τη ντροπή και το κοινωνικό άγχος; Δεν είσαι ο μόνος. Στην πραγματικότητα το κοινωνικό άγχος είναι εξαιρετικά κοινό και είναι το πρώτο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές μας.

Τα καλά νέα είναι πως, ακριβώς επειδή το συναντάμε συχνά, σου έχω μαζεμένα μερικά βήματα και κάποια tips για να ξεκινήσεις να το πολεμάς. Και από τη στιγμή που βγάλεις νοκ αουτ τη ντροπή θα αρχίσεις να μετατρέπεσαι σε έναν κοινωνικό και cool άντρα.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όμως, είναι πως το να σταματήσεις να είσαι ντροπαλός, δε συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος. Είναι κάτι που συμβαίνει κάνοντας πολλά μικρά βήματα και όχι κάνοντας άλματα.

Αν είσαι αρκετά ντροπαλός και δυσκολεύεσαι να μιλήσεις με γυναίκες χρειάζεται πρώτα να εξοικειωθείς να μιλάς με κόσμο.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις.

#1 Ρώτα κάποιον άγνωστο για κατευθύνσεις

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσεις τη ντροπή είναι απλό, είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κάνει. Είναι ένα βήμα τόσο κοινωνικά αποδεκτό που ακόμα και αν είσαι πολύ ντροπαλός, δεν θα το πιστεύεις πόσο εύκολο θα είναι, αφού το κάνεις τέσσερις-πέντε φορές.

Βγες λοιπόν σε έναν δρόμο με αρκετή κίνηση από πεζούς, σταμάτα κάποιον περαστικό και ζήτησέ του κατευθύνσεις για κάποιο μαγαζί, μνημείο, bar κλπ. Την πρώτη φορά θα είσαι λίγο νευρικός, όμως, όσο εξοικειώνεσαι θα γίνεται πιο απλό και εύκολο. Και φυσικά, αν τύχει και ρωτήσεις μια χαριτωμένη και χαμογελαστή κοπέλα μη φοβηθείς να φλερτάρεις μαζί της ή να κάνεις κάποιο αστείο.Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός με τις γυναίκες

#2 Μίλα με κάποιον άντρα στην ουρά του σουπερμάρκετ

Ένας ακόμα απλός και κοινωνικά αποδεκτός τρόπος να ξυπνήσεις και να βγεις από τη φούσκα σου, είναι να μιλήσεις με κάποιον άντρα στην ουρά του σουπερμάρκετ. Μίλα για αθλητικά, μίλα για τον καιρό, μίλα κάποιο προϊόν. Δεν έχει σημασία για το τι θα μιλήσετε. Απλά ξεκίνα να κάνεις μια χαλαρή μικρή κουβέντα με κάποιον σαν να μιλάς σε έναν φίλο. Και που ξέρεις, μπορεί να κάνεις έναν καινούριο φίλο εκείνη την ημέρα.

#3 Μίλα με μια όμορφη κοπέλα στην ουρά του σουπερμάρκετ

Αφού λοιπόν μιλήσεις με κάποιον άντρα στην ουρά του σουπερμάρκετ, το επόμενο βήμα είναι να μιλήσεις με μια όμορφη γυναίκα. Αν είσαι αρκετά ντροπαλός, αυτό το βήμα ίσως και να σε δυσκολέψει.

Όμως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και να ανησυχείς για το πως θα πάει και για το αν θα πρέπει να της ζητήσεις το τηλέφωνο. Αυτό που θες είναι απλά να κάνεις μια άνετη χαλαρή συζήτηση με μια όμορφη γυναίκα.

Κάνε το μερικές φορές και πίστεψε με, θα δεις πως όσο μιλάς και εξοικειώνεσαι θα είσαι πιο χαλαρός, το άγχος σου θα μειωθεί και το επόμενο βήμα θα σου φανεί κάπως πιο εύκολο.

#4 Προσέγγισε μια γυναίκα που σου αρέσει στο μπαρ

Αφού έχεις κάνει, έχεις επαναλάβει και έχεις εξοικειωθεί με τα προηγούμενα μικρά βήματα, ήρθε η ώρα για να κάνεις ένα πιο μεγάλο. Πλησίασε μια κοπέλα που σου αρέσει σε κάποιο μπαρ και ξεκίνα κουβέντα μαζί της.

Το πράγμα είναι απλό. Βγες έξω, πέρνα καλά και τη στιγμή που μια γυναίκα κερδίσει το ενδιαφέρον σου πλησίασέ την και μίλησέ της. Όσο περισσότερο καθυστερείς και διστάζεις τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται. Για αυτό το λόγο, δεν πρέπει να ακούσεις τη μικρή φωνή μέσα σου που φοβάται την απόρριψη.

#5 Μάθε να δέχεσαι την απόρριψη

Η απόρριψη είναι μέρος της διαδικασίας. Δεν πρόκειται να αρέσεις σε όλες. Δεν πρόκειται να ταιριάξεις με όλες. Αυτό που έχει σημασία, είναι να είσαι με μια κοπέλα με την οποία έχετε χημεία, συμβατότητα και ευχαριστιέστε ο ένας τον άλλο.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, δες την απόρριψη ως αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας. Δες την ως κάτι που συμβαίνει φυσικά καθώς μιλάς με γυναίκες. Όταν αποδέχεσαι την απόρριψη ως κάτι φυσικό σε πονάει λιγότερο. Αφήνεις τον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο να εκφραστεί και κυρίως ξεκινάς να ακονίζεις περισσότερο τις δεξιότητες σου στο φλερτ. Δες τις δυσκολίες και τις απορρίψεις ως ευκαιρίες για να εξελιχθείς περισσότερο.

#6 Κατάγραψε την πρόοδο σου

Ο καλύτερος τρόπος να καταγράψεις την πρόοδο σου είναι να επενδύσεις πέντε λεπτά κάθε βράδυ γράφοντας τι έγινε σε ένα ημερολόγιο. Ο βασικός λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο είναι πως η αλλαγή και η πρόοδος δε συμβαίνουν σε ένα βράδυ. Αντίθετα βελτιώνεσαι σταδιακά, σε πολλά μικρά βήματα.

Βήματα τα οποία είναι εύκολο να αγνοήσεις αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Για αυτόν ακριβώς τον το λόγο χρειάζεσαι ένα ημερολόγιο. Χωρίς αυτό, δε θα μπορέσεις να δεις εύκολα πόσο δρόμο έχεις διανύσει και πόση πρόοδο έχεις κάνει.

Και κάτι ακόμα. Η αλλαγή μπορεί να μην έρθει όσο γρήγορα θες, αλλά αν εφαρμόσεις αυτή τη συμβουλή, θα έρθει πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζεις.

Θες να γίνεις πιο θαρρετός με τις γυναίκες; Δες εδώ

#7 Να είσαι συνεπής

Για να ξεπεράσεις τη ντροπή και το κοινωνικό άγχος χρειάζεται να είσαι συνεπής. Ναι μπόρεσες και ξεπέρασες τους φόβους μια φορά, όμως αυτό δεν αρκεί. Γιατί για να πετύχεις την αλλαγή χρειάζεται να είσαι σταθερός στις προσπάθειες σου.

Όταν λοιπόν είσαι έξω και βλέπεις μια γυναίκα που θέλεις να γνωρίσεις, μην αφήσεις τον αγχώδη εαυτό σου να σου επιβληθεί. Μίλησε της, ξεκίνα μια απλή, χαλαρή και παιχνιδιάρικη κουβέντα. Κοίτα τη στα μάτια, χαμογέλα και κάνε κάποιο σχόλιο για κάτι στο περιβάλλον στο οποίο είστε.

#8 Ζήτα βοήθεια

Το κοινωνικό άγχος και η ντροπή μερικές φορές σε παραλύουν τόσο που δε μπορείς να χαρείς τη ζωή. Και ειδικά όταν προσπαθείς μόνος σου τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Είναι πολύ πιο πιθανό να διανύσεις την απόσταση και να κάνεις πρόοδο όταν έχεις κάποιον να σε σπρώχνει και να σε υποστηρίζει.

Για αυτό και εδώ στο Mens Bible υπάρχει κοινότητα μαθητών ώστε οι μαθητές μας να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να παίρνουν τη στήριξη και τη βοήθεια που χρειάζονται για να προχωρήσουν.Τι να κάνεις αν είσαι Ντροπαλός με τις γυναίκες

#9 Μην κοιτάς το αποτέλεσμα

Σημείο κλειδί στο να ξεπεράσεις άγχος και ντροπή στο φλερτ, είναι να μη νοιάζεσαι και τόσο για το αποτέλεσμα. Μην ανησυχείς τόσο αν η κοπέλα θα σε αποδεχτεί, αν θα της αρέσεις και αν θα πάρεις το τηλέφωνο της. Κοίτα να απολαύσεις την κουβέντα, να περάσεις καλά και να φλερτάρεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Φυσικά το να μη σε νοιάζει το αποτέλεσμα είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται. Όμως, για να φτάσεις στο σημείο να μην αισθάνεσαι ντροπή, χρειάζεται να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο.

#10 Μείνε θετικός

Όσο πιέζεις τον εαυτό σου έξω από τη ζώνη άνεσης σου, είναι εύκολο κάπου στην πορεία να χάσεις τον αρχικό ενθουσιασμό σου. Κάτι θα πάει στραβά, κάποια απόρριψη θα σε πληγώσει και θα αρχίσεις να σκέφτεσαι πως δε μπορείς να αλλάξεις. Πως ποτέ δε θα τα καταφέρεις και θα μείνεις για πάντα ντροπαλός.

Αν, λοιπόν, κάνεις τις ασκήσεις που είπαμε πιο πάνω είναι σημαντικό να δουλέψεις παράλληλα στο να χτίσεις μια πιο θετική νοοτροπία. Να μάθεις να βλέπεις τον κόσμο πιο αισιόδοξα και να βρίσκεις τα καλά σε κάθε κατάσταση.

Σε αυτό το κομμάτι το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει πάρα πολύ, πέρα από την καταγραφή της προόδου σου. Κάθε μέρα κατάγραψε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που κάνεις για κάθε κατάσταση που σε ενοχλεί. Δώσε στον εαυτό σου ένα ελαφρύ χτύπημα στον ώμο και γιόρτασε τις μικρές νίκες. Αυτό θα σου δώσει την ενέργεια και το κίνητρο να συνεχίσεις ακόμα πιο δυνατά.

Επίσης δες και το παρακάτω βίντεο:

#11 Βγάλε τις γυναίκες από το βάθρο

Οι ντροπαλοί άντρες έχουν την τάση να τοποθετούν τις γυναίκες σε ένα βάθρο. Τις βλέπουν ως πλάσματα αψεγάδιαστα και θεωρούν πως οι ίδιοι είναι ατελείς και κατώτεροι. Οι υποτιμητικές σκέψεις που κάνει για τον εαυτό του ένας ντροπαλός άντρας απλά ενισχύουν το φόβο και το άγχος του.

Οι όμορφες γυναίκες όμως είναι άνθρωποι όπως όλοι μας. Έχουν και εκείνες τις ατέλειες τους, του φόβους τους και τα προβλήματα τους. Πολλοί άντρες το ξεχνάνε αυτό.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, ξεκίνα να βλέπεις τις γυναίκες όχι ως ανώτερα όντα, αλλά ως ανθρώπους. Και πίστεψε με αυτό θέλουν και αυτές. Δεν θέλουν έναν τύπο που τις βλέπει ως ανώτερες θεότητες, αλλά κάποιον που να μπορεί να καταλάβει πως νιώθουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!