«Να είσαι ο Εαυτός σου»: Πόσο ισχύει πραγματικά ως συμβουλή; - Men's Bible

«Να είσαι ο Εαυτός σου»: Πόσο ισχύει πραγματικά ως συμβουλή;

Πώς να Δαμάσεις το Θυμό σου, «Να είσαι ο Εαυτός σου»: Πόσο ισχύει πραγματικά ως συμβουλή;

Αναμφίβολα, η πιο διάσημη συμβουλή φλερτ στον κόσμο είναι το «Να είσαι ο εαυτός σου». Μάλιστα αυτή είναι και η πιο κοινή απάντηση που λαμβάνει κάποιος άνδρας όταν ζητά συμβουλές φλερτ από κάποια φίλη του.

Ωστόσο, η συμβουλή αυτή δε βοηθάει ιδιαίτερα.

Πολλοί αξιόλογοι άνδρες προσπάθησαν να «είναι ο εαυτός τους» στο φλερτ, χωρίς να πετύχουν κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα το «να είσαι ο εαυτός σου» είναι συνήθως κακή συμβουλή. Καθώς είναι υπερβολικά γενική και δεν δίνει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση στους άνδρες για το πώς θα μαγνητίσουν το γυναικείο ερωτικό ενδιαφέρον και πώς θα την κάνουν να νιώσει έλξη.

Όμως, υπάρχουν στιγμές που η συμβουλή αυτή είναι και η καλύτερη.«Να είσαι ο Εαυτός σου»: Πόσο ισχύει πραγματικά ως συμβουλή;

«Να είσαι ο εαυτός σου»: Όπως λέμε «μην είσαι ψεύτικος»

Δίχως αμφιβολία η αυτοπεποίθηση είναι σέξι. Οι γυναίκες έλκονται από άνδρες που πιστεύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητες τους.

Αν δεν έχεις αυτή την πίστη στον εαυτό σου, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες στον ερωτικό τομέα.

Φαντάσου για παράδειγμα πως φλερτάρεις με κάποια κοπέλα και πως ενώ της μιλάς, δεν είσαι ο εαυτός σου. Προσπαθείς να της φερθείς και να της μιλήσεις με τρόπο που είναι ξένος στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου και πολύ διαφορετικός απ’ τον τρόπο που φέρεσαι κανονικά.

Είναι άραγε αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά σου ένα σημάδι αυτοπεποίθησης; Πιστεύεις πως όταν η κοπέλα αντιληφθεί πως προσποιείσαι (και θα το αντιληφθεί), θα σε νιώσει ως άνδρα δυνατό;

Μάλλον όχι.

Όταν δεν είσαι ο εαυτός σου, η διάθεση σου, οι πράξεις σου και η συμπεριφορά σου δεν είναι συνεπείς με το ποιος είσαι στην πραγματικότητα.

Το πρόβλημα είναι πως αρκετοί άνδρες πιστεύουν στο ρητό «fake it till you make it» ή ελληνιστί «προσποιήσου, μέχρι να γίνεις αυτό που προσποιείσαι».

Όντως, μέχρι ένα σημείο αυτό μπορεί να βοηθήσει.

Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, το να υιοθετήσεις μια πιο άνετη και σίγουρη γλώσσα σώματος καθώς πλησιάζεις την κοπέλα μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις με καλύτερες εντυπώσεις και έτσι να αποκτήσεις σταδιακά περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Όμως μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να παριστάνεις κάτι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που είσαι.

Και κυρίως απόφυγε να υποτιμάς τις γυναίκες.

Οι περισσότερες έχουν εξαιρετική αντίληψη της μη λεκτικής επικοινωνίας και μπορούν εύκολα να εντοπίσουν αλλαγές στη γλώσσα σώματος, στον τόνο της φωνής, στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι.

Αλλαγές που προδίδουν μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που προσπαθείς να προβάλεις.

Οι περισσότερες γυναίκες, ειδικά εκείνες που έχουν κάνει αρκετές σχέσεις και ερωτικές γνωριμίες, μπορούν να «μυρίσουν» την ανδρική ανασφάλεια το ίδιο εύκολα που μπορούν να «μυρίσουν» την παρουσία ενός αρρενωπού άνδρα.

Για να φλερτάρεις λοιπόν με αποτελεσματικότητα, είναι απαραίτητο να έχεις αυτοπεποίθηση – πράγμα που σημαίνει πως οι πράξεις σου και η συμπεριφορά σου είναι συνεπείς με το ποιος είσαι στην πραγματικότητα.

Με λίγα λόγια για να φλερτάρεις σωστά χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου. Αλλά να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου.

«Να είσαι ο εαυτός σου»: Άλλο αλλάζω και άλλο βελτιώνομαι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξουν τελείως τον εαυτό τους προκειμένου να γίνουν ελκυστικοί στο άλλο φύλο.

Και αυτό γιατί βλέπουν τον εαυτό τους ως αθεράπευτα ατελή και με ελαττώματα.

Έτσι επιδιώκουν να γίνουν κάτι τελείως διαφορετικό.

Αυτός όμως είναι ο λάθος τρόπος να προσεγγίσεις ένα ζήτημα, το οποίο στηρίζεται περισσότερο σε ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες και λιγότερο σε εξωτερικούς.

Ο σωστός τρόπος να προσεγγίσεις το θέμα είναι να επιδιώξεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, όχι να τον αλλάξεις.

Η διαφορά μοιάζει αμελητέα, αλλά είναι τεράστια.

Το να βελτιώσεις τον εαυτό σου, σημαίνει πως τον αποδέχεσαι ως έχει και χτίζεις πάνω στη βάση που υπάρχει ήδη. Δηλαδή, βελτιώνεις περαιτέρω τα δυνατά σου σημεία και δυναμώνεις στα σημεία που είσαι αδύναμος.

Αντίθετα, το να προσπαθείς να αλλάξεις εντελώς τον εαυτό σου, σημαίνει πως εσύ ο ίδιος τον απορρίπτεις. Και αν απορρίπτεις εσύ τον εαυτό σου, ποιος ο λόγος να μη σε απορρίψει μια γυναίκα;

Θες να βελτιωθείς στην επικοινωνία και το φλερτ; Δες εδώ

Μαθαίνοντας να φλερτάρεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι στο φλερτ συνήθως κατατάσσονται σε δύο σχετικά κοντινές κατηγορίες. Στα θέματα που αφορούν την έλλειψη εμπειρίας και στα θέματα που αφορούν λάθος συνήθειες και συμπεριφορές.

Τα μεν πρώτα υπάρχουν γιατί έχουν εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου αποφεύγουν να φλερτάρουν και να εκτεθούν κοινωνικά. Έτσι, δεν αποκτούν την απαραίτητη εμπειρία και τις κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζονται για να έχουν αυτοπεποίθηση και να φλερτάρουν αποτελεσματικά.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά άνδρες που για το χ, ψ λόγο έχουν αποκτήσει συνήθειες στον τρόπο που επικοινωνούν και φέρονται, που δεν τους εξυπηρετούν στο φλερτ. Έτσι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες τους, συνεχώς καταλήγουν να σαμποτάρουν τον εαυτό τους χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Και στις δύο περιπτώσεις η λύση είναι παρόμοια.

Θες μέσα από επαναλαμβανόμενες πράξεις να βελτιώσεις τον τρόπο που επικοινωνείς και φλερτάρεις με τις γυναίκες αποκτώντας παράλληλα περισσότερες εμπειρίες.

Παράλληλα, χρειάζεται να διατηρήσεις το ποιος είσαι, την προσωπικότητα σου και τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν ξεχωριστό.

Χρειάζεται να εξασκηθείς σε τεχνικές όπως το πείραγμα και την αφήγηση προσωπικών ιστοριών. Να μάθεις να εκφράζεις σωστά τον εαυτό σου μέσα από το ντύσιμο σου. Να επικοινωνείς τις εμπειρίες και τα συναισθήματα σου με τρόπο που ενθουσιάζει τους άλλους και τους κάνει να θέλουν να σε γνωρίσουν περισσότερο.

Κοιτά λοιπόν να είσαι ο εαυτός σου και στο φλερτ αλλά και παντού. Απλά φρόντισε – και αυτό είναι δική σου ευθύνη – να είσαι κάθε φορά η καλύτερη δυνατή εκδοχή σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!