Πώς να προσαρμόζεσαι Εύκολα στις Καταστάσεις - Men's Bible

Πώς να προσαρμόζεσαι Εύκολα στις Καταστάσεις

Πώς να προσαρμόζεσαι εύκολα στις καταστάσεις

Έχεις κάνει πρόβα τι θα της πεις. Έχει δοκιμάσει και διαλέξει τον καλύτερο συνδυασμό ρούχων για να κάνεις εντύπωση. Έχεις υπολογίσει μέχρι και την ώρα που θα περάσει για να την συναντήσεις «τυχαία» και να της πιάσεις κουβέντα. Και ενώ τα έχεις προβλέψει όλα, κάτι συμβαίνει και σου γκρεμίζονται τα πλάνα. Συγχαρητήρια, έτσι είναι η ζωή.

Αν πιστεύεις ότι όλα στη ζωή λειτουργούν με βάση κάποιο πλάνο τότε σε περιμένει μεγάλη έκπληξη. Όλα είναι αποτέλεσμα ενός χαοτικού αλγόριθμου που σου παρουσιάζει τυχαία γεγονότα και εσύ καλείσαι να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις με βάση τα δεδομένα που έχεις.

Πόσο έλεγχο έχεις σε τέτοιες καταστάσεις και πόσο μπορείς να προσαρμοστείς; Όσο κι θεωρούμε ότι η ζωή μας είναι μία διαδικασία ρουτίνας, τα αναπάντεχα που μας συμβαίνουν είναι πολύ περισσότερα από ότι νομίζουμε. Το ευτύχημα είναι ότι πλέον ζούμε «εύκολες» ζωές, αρκετά προστατευμένες από τους κινδύνους της φύσης.

Όμως, για να μην το κάνουμε επιστήμη και κουράσουμε, ας μείνουμε στα απλά θέματα που μας αφορούν άμεσα. Γυναίκες.

Πως με βοηθάει η προσαρμογή στο φλερτ;

Φαντάσου όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ακόμη και σε απλές καταστάσεις υπερφορτώνονται συναισθηματικά και χάνουν κάθε έλεγχο. Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και στην ιδέα του να προσεγγίσουν μία γυναίκα, μπλοκάρουν. Τρέμουν τα πόδια τους, μουδιάζει η γλώσσα τους, ιδρώνουν τα χέρια τους και παγώνουν.

Ο λόγος πίσω από αυτό, είναι πολύ απλά ο φόβος και πιο συγκεκριμένα ο φόβος του αγνώστου. Είναι λογικό να φοβάσαι μία διαδικασία που δεν την έχεις κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Εξάλλου, αν την είχες κάνει, θα μπορούσες να προβλέψεις κάποια πράγματα και θα ήσουν πιο ευέλικτος στην συμπεριφορά και τις αντιδράσεις σου.

Κάθε φορά λοιπόν που βγαίνεις από τα συνηθισμένα, σε πιάνει άγχος και αποπροσανατολίζεσαι. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι πρέπει να αυτοσχεδιάσεις για να επιβληθείς της κατάστασης. Εκεί λοιπόν είναι που πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε τι αναπάντεχο.

Όντας έτοιμος να προσαρμοστείς σε κάθε κατάσταση, δεν περιμένεις να συμβεί το χειρότερο αλλά αφήνεσαι στην κατάσταση. Φλερτάρεις με όρεξη και αν προκύψει κάτι αρνητικό, το αναλύεις επί τόπου και βρίσκεις λύσεις.

Πως να προσαρμόζεσαι εύκολα στις καταστάσεις

#1 Μείνε ψύχραιμος

Γενικά να θυμάσαι ότι όσο αναπάντεχο κι αν είναι κάτι, δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί να είναι άγνωστο ή ξαφνικό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σώζεται. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

Χωρίς πανικό, εντάσεις και άγχος, μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις μία λύση σε ότι σου έχει προκύψει. Αν επιτρέψεις στο άγχος να μετατραπείς σε φόβο, τότε θα χάσεις σίγουρα το παιχνίδι. Το λιγότερο που θες είναι να σου προκύψει μία συναισθηματική κατάρρευση, ειδικά μπροστά σε μία κοπέλα που θέλεις να φλερτάρεις.Πως το να παραμένεις Ατάραχος στα δύσκολα σε κάνει πιο ελκυστικό, Πώς να προσαρμόζεσαι εύκολα στις καταστάσεις

#2 Βρες εναλλακτικές λύσεις

Μπορεί να σου πέταξε μία ατάκα που δεν την περίμενες. Μπορεί ξαφνικά να εμφανίστηκε ένας τύπος και να σου παρουσιάστηκε σαν φίλος της. Μπορεί αντί για δύο κοπέλες, τελικά να είναι πέντε!

Από την στιγμή που σου προκύπτει κάτι, οτιδήποτε, είναι απαραίτητο να κρατήσεις το μυαλό σου σε εγρήγορση. Ξεκίνα να σκέφτεσαι εναλλακτικές λύσεις και όχι μόνο μία αλλά όσες περισσότερες μπορείς να σκεφτείς. Αυτό θα κρατήσει το μυαλό σου απασχολημένο και θα αποφύγεις τον πανικό. Απλά φρόντισε να το κάνεις γρήγορα και χαλαρά.

Βρες μερικές γρήγορες λύσεις και εφάρμοσε αμέσως την ευκολότερη και αμεσότερη.

Αν δεν πετύχει, τότε πέρνα στην επόμενη. Αν, για παράδειγμα, δεις ότι η παρέα της κοπέλας που μιλάς σε κοιτάζει, πάρε την ευκαιρία και συστήσου μόνος σου. Πείραξε την κοπέλα που σου αρέσει κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο προς τις φίλες της. «Κάτσε να συστηθώ γιατί η φίλη σας αποσυντονίστηκε».

 #3 Εστίασε στα θετικά

Δεν μπορείς να περιμένεις να λυθούν τα προβλήματα που σου προκύπτουν αν δεν κρατάς θετική στάση προς οτιδήποτε σου συμβαίνει. Όσο εστιάζεις στα θετικά και ψάχνεις για λύσεις, θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου και θα αλλάξεις την χημεία του εγκεφάλου σου.

Θα τον βοηθήσεις να εστιάζει στις λύσεις και αυτό θα σε κάνει πιο αισιόδοξο και έτοιμο να ανταποκριθείς ακόμα και στις δυσκολότερες καταστάσεις. Η γκρίνια και η απογοήτευση απλά θα ενισχύσουν τις αρνητικές σκέψεις και δεν θα σε οδηγήσουν πουθενά.

Μείνε ψύχραιμος, κράτα θετική στάση και σκέψεις και χαμογέλα. Μάθε να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις και δείξε ότι είσαι έτοιμος για όλα.

Θες να μάθεις πως να προσαρμόζεσαι και να φλερτάρεις με επιτυχία σε κάθε περίπτωση; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!