Το εγχειρίδιο του Σωστού Wingman: Πώς βοηθάς πραγματικά τον κολλητό σου στο φλερτ - Men's Bible

Το εγχειρίδιο του Σωστού Wingman: Πώς βοηθάς πραγματικά τον κολλητό σου στο φλερτ

Το εγχειρίδιο του Σωστού Wingman: Πώς βοηθάς πραγματικά τον κολλητό σου στο φλερτ

Θες να βοηθήσεις το φίλο σου να φλερτάρει την κοπέλα που του αρέσει και δε ξέρεις πώς να το κάνεις; Αν ναι, τότε είναι ώρα να μάθεις τα μυστικά του σωστού wingman.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να στηρίξεις τον κολλητό σου και να του δείξεις πως είσαι πραγματικός φίλος, είναι να τον βοηθήσεις στα δύσκολα. Και ειδικά σε περιστάσεις που περιλαμβάνουν το φλερτ, τον έρωτα και τις σχέσεις.

Αν μπορέσεις λοιπόν να τον βοηθήσεις να μιλήσει και να φλερτάρει με την κοπέλα που του αρέσει, τότε θα σε θεωρεί αδερφό του για πάντα.

Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι άνδρες δε ξέρουν πώς να είναι καλοί wingmen. Στην πραγματικότητα, πάρα πολλές φορές ο φίλος που προσπαθεί να σε βοηθήσει να φλερτάρεις με κάποια κοπέλα, καταλήγει (συχνά άθελα του) να σαμποτάρει τις πιθανότητες σου να τα καταφέρεις.

Γι’ αυτόν το λόγο (για να μην είσαι εσύ ο φίλος που οι άλλοι προτιμούν να μην ανακατευτείς) συνέχισε να διαβάζεις.

Τα 5 βασικά στοιχεία του σωστού Wingman

#1 Πρόσφερε θετικά συναισθήματα

Πόσες φορές επιχειρήσατε με το φίλο / wingman σου να μιλήσετε σε κοπέλες που στέκονται κοντά σας στο μπαρ που έχετε βγει και ενώ η κουβέντα ξεκινούσε πολλά υποσχόμενη, ο πεσιμισμός και η αρνητική διάθεση του φίλου σου, έκαναν τις κοπέλες να χάσουν την όρεξη για φλερτ μαζί σας;

Τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά. Αν πχ, η διάθεση σου είναι πεσμένη και βγεις με μια παρέα από ενθουσιώδεις και ευχάριστους τύπους, γρήγορα θα αρχίσεις να νιώθεις κι εσύ καλύτερα.

Το ίδιο ισχύει και στο φλερτ.

Όταν μιλάς στην κοπέλα με ενθουσιασμό και περνάς καλά, τη βοηθάς και εκείνη να απολαύσει τη στιγμή και να σε ταυτίσει με το γέλιο, με τη διασκέδαση και γενικά με τα ευχάριστα συναισθήματα που νιώθει εκείνη τη στιγμή.

Άρα λοιπόν, αν πραγματικά θες να είσαι σωστός wingman και να βοηθήσεις το φίλο σου στο φλερτ, θα πρέπει να είσαι ο φίλος που εκπέμπει θετική διάθεση και που βοηθάει τους άλλους να περάσουν καλά.

Με αυτόν τον τρόπο και βοηθάς το φίλο σου να νιώθει πιο άνετα και να προσεγγίσει με λιγότερο άγχος την κοπέλα που του αρέσει, αλλά και (στην περίπτωση που μιλήσετε μαζί στην παρέα των κοριτσιών που σας ενδιαφέρουν) να κάνει καλύτερη εντύπωση.

Ως βασική αρχή του σωστού wingman λοιπόν, δώσε βάση στο να χτίζεις μια θετική ατμόσφαιρα, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν γυναίκες γύρω σας.

Κάνε πλάκα, ενθάρρυνε το φίλο σου, δείχνε του τα θετικά και τα καλά σημεία στις προσπάθειες του να φλερτάρει και βοήθησέ τον να δει τη θετική πλευρά της απόρριψης.

Η αισιοδοξία και η διάθεση για παιχνίδι είναι απαραίτητα στοιχεία και για να φλερτάρεις εσύ καλά, αλλά και για να είσαι ο wingman που όλοι θέλουν στην παρέα και τις εξόδους τους.

#2 Να είσαι κοντά

Για να είσαι καλός wingman, πρέπει να είσαι και χρήσιμος wingman. Για να είσαι χρήσιμος wingman, χρειάζεται να είσαι κοντά στο φίλο σου και όχι να απομακρύνεσαι και να κρύβεσαι, όταν σου λέει να πάτε να μιλήσετε σε μια παρέα γυναικών.

Είναι πάντα καλύτερο να πλησιάζετε τις κοπέλες μαζί, ειδικά όταν ο φίλος σου είναι αγχωμένος και δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο φλερτ εκτός κοινωνικού κύκλου.

Φρόντισε λοιπόν να είσαι ο φίλος στον οποίο ο κολλητός σου ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί και ότι δε λες λόγια του αέρα, αλλά όντως θα μείνεις πλάι του στα δύσκολα.

#3 Μίλα με τις φίλες της

Τα βασικά καθήκοντα του σωστού wingman είναι τρία. Το ένα το περιγράψαμε νωρίτερα και είναι το να προσφέρει θετικά συναισθήματα στην παρέα και να ενθαρρύνει το φίλο του.

Το δεύτερο βασικό καθήκον του σωστού wingman, είναι να μιλάει στην παρέα  της κοπέλας την οποία θέλει να φλερτάρει ο φίλος.

Άλλωστε, με εξαίρεση μερικές πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μια γυναίκα ποτέ δε θα βγει μόνη της για ποτό. Θα είναι πάντα με τουλάχιστον μια φίλη της.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο φίλος σου προσεγγίσει μόνος του, μπορεί να δυσκολευτεί αρκετά, καθώς οι φίλες της κοπέλας που του αρέσει, μπορεί να τον παρασύρουν στη δική τους κουβέντα ή να τον προκαλέσουν, χαλώντας την εικόνα που δίνει στην κοπέλα.

Γι’ αυτόν το λόγο, χρειάζεται να απασχολήσεις εσύ τις φίλες της για όσο χρόνο χρειαστεί, ώστε ο φίλος σου να μονοπωλήσει την προσοχή της κοπέλας που τον ενδιαφέρει.

Μην αγχωθείς για την κουβέντα που θα κάνεις. Δε χρειάζεται απαραίτητα να φλερτάρεις μαζί του. Κάνε απλώς μια χαλαρή φιλική κουβέντα, αρκεί να διατηρείς το ενδιαφέρον αμείωτο και να τις απασχολείς για όσο χρειαστεί.

Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό καθήκον του σωστού wingman.Το εγχειρίδιο του Σωστού Wingman: Πώς βοηθάς πραγματικά τον κολλητό σου στο φλερτ

#4 Μίλα με καλά λόγια για το φίλο σου

Ωραία δε θα ήταν αν απλά μπορούσες να καυχιέσαι για τα κατορθώματα σου και τις επιτυχίες σου και να «ρίχνεις» έτσι όλες τις γυναίκες που συναντάς;

Δυστυχώς τα πράγματα δε λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

Όσο πετυχημένος κι αν είσαι, αν κομπάζεις υπερβολικά για αυτά που έχεις καταφέρει, δείχνεις υπερβολικός και try-hard.

Η υπερβολική προσπάθεια κάνει τις γυναίκες να ξενερώνουν.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να αφήσεις αυτές τις πλευρές της ζωής σου να φανούν με πιο έμμεσο και φυσικό τρόπο μέσα από την κουβέντα που κάνεις.

Εδώ είναι που μπαίνεις στο προσκήνιο ως σωστός wingman.

Αντί ο φίλος σου να περηφανεύεται για τα κατορθώματα του και να μοιάζει σαν να υπερπροσπαθεί να δείξει κουλ και φοβερός, μιλάς εσύ για τις επιτυχίες του στις κοπέλες που φλερτάρετε.

Με αυτόν τον τρόπο, η κοπέλα που τον ενδιαφέρει μαθαίνει για τα καλά και δυνατά του σημεία, χωρίς να νιώσει πως ο φίλος σου προσπαθεί να την εντυπωσιάσει.

Αντίθετα, μαθαίνει τα πάντα για εκείνον μέσω του φίλου του. Ή, ακόμα καλύτερα, της τα μεταφέρει η φίλη της η οποία μιλούσε με το φίλο του, δηλαδή με εσένα.

#5 Ανάδειξε τα λάθη του

Όλοι έχουμε τυφλά σημεία. Πολλές φορές μάλιστα ο φίλος σου σαμποτάρει άθελα του τον εαυτό του, ξανά και ξανά. Αν δεν αναδείξεις τα λάθη του και δεν εστιάσεις την προσοχή του σε αυτά, δε θα μπει στη διαδικασία να τα διορθώσει.

Γι’ αυτό λοιπόν, μη διστάζεις να του πεις τι πιστεύεις για τον τρόπο που πλησιάζει και φλερτάρει με κάποια κοπέλα, καθώς και τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνει για να βελτιωθεί.

Βεβαία, πριν το κάνεις καλό θα ήταν να τον ρωτήσεις αν θέλει τη γνώμη σου για αυτά τα θέματα.

Η ανεπιθύμητη κριτική συχνά από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις το φίλο σου να μη θέλει να βγαίνει μαζί σου.

Ρωτώντας τον αν θέλει τη γνώμη σου, τον βοηθάς να δεχτεί πιο εύκολα τις διορθώσεις σου ενώ παράλληλα του δείχνεις πως ασκείς κριτική καλοπροαίρετα.

Βοηθώντας το φίλο σου να βελτιωθεί στο φλερτ αλλά και κάνοντας τον να νιώσει πως έχει δίπλα του έναν αξιόπιστο σύμμαχο, όχι μόνο ενισχύεις τη φιλία σας, αλλά τον κάνεις να θέλει να ανταποδώσει στο μέγιστο βαθμό.

Να σε βοηθήσει κι εκείνος με τη σειρά του να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία με τις γυναίκες και να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή.

Θες να αποκτήσεις έναν αξιόπιστο σύμμαχο στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!