Πώς να έχεις Χιούμορ στη Ζωή και το Φλερτ - Men's Bible

Πώς να έχεις Χιούμορ στη Ζωή και το Φλερτ

Πώς να έχεις Χιούμορ στη Ζωή και το Φλερτ

Το να έχεις χιούμορ στο φλερτ είναι μεγάλη υπόθεση.

Και λέγοντας μεγάλη, εννοούμε ότι το να έχεις χιούμορ, ο αστεϊσμός γενικότερα, περιέχει πολλών ειδών αποχρώσεις, καταστάσεις, τεχνικές. Είναι αδύνατον να κατηγοριοποιηθεί όπως και είναι αδύνατον να προβλέψεις με τι θα γελάσει ακριβώς ο καθένας.

Μπορείς να επιλέξεις να γίνεις αστείος με ένα πλήθος τρόπους. Μπορείς να γίνεις φλεγματικός, πνευματώδης, σαρκαστικός. Μπορείς να σατιρίσεις, να χρησιμοποιήσεις λογοπαίγνια, να μιμηθείς συμπεριφορές και διαλέκτους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ατάκες και αποφθέγματα.

Το να έχεις χιούμορ ωστόσο, παρά την ποικιλομορφία του, παραμένει υπόθεση αυστηρά προσωπική. Κάποιες φορές και τα πιο πετυχημένα αστεία μπορεί να αντιμετωπιστούν με ψυχρότητα και να προκαλέσουν αμηχανία.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καταπιάνεσαι με το είδος των αστείων που κάνουν και σένα τον ίδιο να γελάς. Αν δεν διασκεδάζει πρώτα αυτός που λέει ένα αστείο, για παράδειγμα, είναι απίθανο να καταφέρει να διασκεδάσει τους υπόλοιπους που τον ακούνε.  Ό,τι έχει κάνει εσένα τον ίδιο να γελάσεις, έχεις πιθανότητες να το αναπαράγεις με μεγαλύτερη επιτυχία.

Και το πιο σημαντικό: το χιούμορ σου πλέον αποτελεί έναν καλό δείκτη της προσωπικότητάς σου. Τι σου αρέσει και τι όχι, τι μπορείς να υποστηρίξεις και τι όχι, αποτελεί σαφή ένδειξη για το τι είδους άνθρωπος είσαι.

Για να μάθεις πως να έχεις χιούμορ πρέπει πρώτα να το μελετήσεις

Το να έχεις χιούμορ είναι πολλά περισσότερα από το να καταγράφει κανείς απλώς τα ανέκδοτα που ακούει, μετά τα αποστηθίζει, μετά τα αναπαράγει. Φυσικά, δεν αρκούν αυτά. Αν δεν γνωρίζεις πώς να αναπαράγεις ένα ανέκδοτο, μία εύθυμη κατάσταση, ο κόσμος θα μείνει να σε κοιτάζει περιμένοντας να τους διευκρινίσεις πότε ακριβώς πρέπει να γελάσουν.

Άρα πρέπει να μελετήσεις. Πρέπει να διαβάσεις ευθυμογραφήματα, πρέπει να παρακολουθήσεις κωμωδίες, παλιές, νεότερες, stand up shows. Μελέτησε τη γλώσσα του σώματος, τις κινήσεις και τις χειρονομίες που ιδανικά συνοδεύουν και υποστηρίζουν το κάθε αστείο. Μελέτησε τις περιστάσεις που «σηκώνουν» αστεϊσμούς. Όσο περισσότερο σπουδάζεις ένα αντικείμενο τόσο περισσότερο το κατέχεις, σαν να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα.

Βρες κωμικούς που να σε εμπνέουν. Μελέτησε από Φάνη Λαμπρόπουλο μέχρι Αρκά. Βρες τα αστεία και τα στυλ που αντιπροσωπεύουν  το δικό σου στυλ, την προσωπικότητά σου. Αυτού του είδους τα αστεία θα μπορέσεις να τα αναπαράγεις και να τα υποστηρίξεις σωστότερα.

Οι κωμικοί να γίνουν οι δάσκαλοι και οι μέντορές σου: αν παρατηρήσεις πώς κινούνται, πώς αρθρώνουν, πώς στέκονται, θα καταλάβεις τι φτιάχνει ένα καλό αστείο και τι το ξεχωρίζει από τη βλακώδη καρικατούρα. Οι κωμικοί είναι επαγγελματίες του χιούμορ και αν θέλεις να μάθεις οτιδήποτε για οτιδήποτε, είναι αποτελεσματικότερο να το μάθεις από επαγγελματίες.

Οτιδήποτε λοιπόν σου φανεί αστείο, ανάλυσέ το. Βρες ακριβώς ποιο ήταν το αστείο, τι σε έκανε δηλαδή να ευθυμήσεις. Το ύφος, ο τονισμός της φωνής, το αστείο αυτό καθαυτό; Η σύνδεση του αστείου με κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό;

Και όταν τελειώσεις με το θεωρητικό μέρος, σειρά έχει το πρακτικό. Έχεις ανακαλύψει τι σε κάνει να γελάς και γιατί, έχεις τη γκάμα σου από αστεία, ξέρεις τι σου ταιριάζει να πεις και τι όχι. Είναι ώρα να κάνεις πράξη τις γνώσεις σου. Πώς να έχεις Χιούμορ στη Ζωή και το Φλερτ

Για να έχεις χιούμορ χρειάζεται εξάσκηση

Αν όσα έμαθες δεν τα θέσεις σε εφαρμογή μπροστά σε ανθρώπους είναι δώρο άδωρο. Πρέπει  να δεις στην πράξη τι μπορείς να υποστηρίξεις και τι όχι. Θα μάθεις, με την εξάσκηση, τι σου ταιριάζει, θα μάθεις να διαισθάνεσαι τι ταιριάζει να πεις σε κάθε περίσταση και πότε μπορείς να αστεΐζεσαι μπροστά σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Εν ολίγοις θα μάθεις να έχεις χιούμορ.

Στην αρχή μπορεί να νιώθεις ότι δεν ξέρεις τι να πεις ή πώς να σταθείς. Μπορείς να ξεκινήσεις μιμούμενος άλλους, δεν είναι κακό και είναι σχετικά ασφαλές. Ένας μουσικός ας πούμε δεν γίνεται συνθέτης από μια στιγμή στην άλλη, πρώτα εξασκείται παίζοντας έργα άλλων. Και όσο περνά ο καιρός, εκτελεί κάθε έργο με την δικιά του προσωπική πινελιά. Μέχρι που μπορεί να συνθέσει τις δικές του μελωδίες.

Αν πρόκειται να μιμηθείς συγκεκριμένους κωμικούς κάνε το με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Μελέτησε το καλύτερο υλικό τους, απόδωσέ το μέσα από τη δική σου ματιά. Αν απλώς μιμείσαι τυφλά θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Δεν θα εξελιχθείς καθόλου, δεν θα γίνεις αγαπητός και ο κόσμος θα σκέφτεται πως είσαι απλώς ένα κακέκτυπο.

Προχωρώντας θα κατασταλάξεις στους τρόπους που σου ταιριάζουν. Θα μάθεις να μυρίζεσαι τις αντιδράσεις του κοινού σου. Θα διαισθάνεσαι μέσα σε μια παρέα αν κάποιος θα θιχτεί από ένα αστείο πολιτικό, για παράδειγμα, θα μπορείς να μαντέψεις τι «σηκώνει» να πεις και τι όχι.

Σε γενικές γραμμές πάντως, καλό είναι να αποφεύγονται αστεία που θίγουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όσο ανεκτικό ή ιδιόρρυθμο και αν είναι το ακροατήριό σου. Θα διαισθάνεσαι ποια ατάκα μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση ποιον στην παρέα και γιατί. Θα μαντεύεις, ακόμη και αν έχεις να κάνεις με ολότελα καινούριες γνωριμίες, μέχρι πόσο μακριά μπορείς να τραβήξεις την πλάκα.

Και βέβαια μπορείς να έχεις χιούμορ και με άλλους τρόπους πέρα από το να λες ανέκδοτα.

Μπορείς να αφηγηθείς περιστατικά της ζωής σου. Μπορείς να αφηγηθείς περιστατικά από τις ζωές φίλων σου. Όσο προχωράς θα σου φαίνεται όλο και ευκολότερο. Θα αποκτάς θάρρος, θα μπορείς να διανθίσεις την αφήγησή σου με περισσότερα κωμικά στοιχεία, θα μπορείς να είσαι αυθόρμητος και να αυτοσχεδιάσεις με περισσότερη άνεση, χωρίς να χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι.

Θες να έχεις Χιούμορ στο Φλερτ; Δες εδώ

Να ξέρεις πότε να σταματάς

Να θυμάσαι πάντα: άλλο γέλιο και άλλο γελοίο. Είναι ελκυστικό να έχει κάποιος χιούμορ αλλά δεν μπορεί να είναι όλα αστεία. Στην καλύτερη περίπτωση, ένας άνθρωπος που ολοένα αστειεύεται είναι κουραστικός, κάνει τον άλλο να νιώθει άγχος και δημιουργεί μια εξοντωτική και διαρκή υπερδιέγερση στον περίγυρο του.

Στη χειρότερη περίπτωση, ο κόσμος δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Γίνεσαι ενοχλητικός. Το υπερβολικό και διαρκές χιούμορ δεν σε κάνει συμπαθή. Κανείς δεν θέλει να έχει στη ζωή του έναν άνθρωπο που γελοιοποιεί τα πάντα και δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά.

Ειδικά αν κάποιος φίλος ή κάποιος στην παρέα αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό ζήτημα. Υπάρχουν οι κατάλληλες στιγμές για το κάθε τι, και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι απλώς ανώριμος και δεν έχει κοινωνική παιδεία. Κανείς δεν μπορεί να βασιστεί σε ένα τέτοιο άτομο, που παιδιαρίζει και χαζολογάει από το πρωί ως το βράδυ και αγνοεί την πραγματική ζωή. Το να διακωμωδείς τα πάντα είναι σχεδόν έλλειψη ενσυναίσθησης.

Το χιούμορ λοιπόν είναι σαν καρύκευμα. Δεν μπορεί να προσθέσεις πάρα πολύ στο φαγητό σου. Είναι σαν το έντονο άρωμα, που προσδίδει χαρακτήρα σε όποιον το φοράει αλλά τον καθιστά ενοχλητικό αν έχει λουστεί με δαύτο. Δεν είναι όλες οι στιγμές για πλάκα.

Και όπως ξέρεις, το να έχεις χιούμορ σε κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό στις γυναίκες. Δούλεψέ το λοιπόν και παρατήρησε την προσωπική σου ζωή να απογειώνεται.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!