3 Αλήθειες για τη Ζωή που είναι δύσκολο να Αποδεχτείς - Men's Bible

3 Αλήθειες για τη Ζωή που είναι δύσκολο να Αποδεχτείς

Νιώθεις πως ο χρόνος της ερωτικής σου ζωής λιγοστεύει; Άλλαξε νοοτροπία, 3 Αλήθειες για τη Ζωή που είναι δύσκολο να αποδεχτείς

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες για τη ζωή που ενώ μπορεί να τις γνωρίζεις, δεν είναι εύκολο να τις δεχτείς.

Δεν είναι ευχάριστες και δεν μας βοηθούν να νιώσουμε όμορφα, τουλάχιστον όχι τη στιγμή που τις συλλογιζόμαστε. Όμως αν θες να ελιχθείς, να βελτιώσεις τη ζωή σου και να φτάσεις στο σημείο που είσαι ικανοποιημένος από αυτή, τότε πρέπει να τις έχεις πάντα στο μυαλό σου.

Αυτές οι αλήθειες για τη ζωή θα σε βοηθήσουν να αποφασίζεις και να δρας με περισσότερη αποφασιστικότητα και να εστιάζεις σε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εσένα.

Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τα πάντα

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πολύ πιο έντονα στην εποχή μας σε σχέση με το παρελθόν, είναι το λεγόμενο «fear of missing out» (μπορεί να το δεις γραμμένο και ως συντομογραφία «fomo»).

Δηλαδή τον φόβο πως υπάρχουν πολλά υπέροχα πράγματα και εμπειρίες εκεί έξω τα οποία εμείς χάνουμε.

Κλασικό παράδειγμα είναι η περίπτωση που γνωρίζεις μια αξιόλογη κοπέλα και μπαίνεις σε σχέση μαζί της, όμως μετά από λίγο αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή εκεί έξω.

Μήπως μένοντας σε αυτή τη σχέση χάνεις άλλες καλύτερες και πιο ποιοτικές σχέσεις που θα μπορούσες να κάνεις.

Προφανώς αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές γνωριμίες. Χάρη στην τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα το «fear of missing out» μπορεί να σε επηρεάσει σε οτιδήποτε και αν κάνεις.

Εκτίθεσαι διαρκώς σε ένα σωρό ερεθίσματα που σου λένε ότι υπάρχουν άλλες υπέροχες εμπειρίες εκεί έξω και εσύ τις χάνεις. Έτσι μετατρέπεσαι σταδιακά σε έναν κυνηγό εμπειριών ο οποίος τρέχει να τα προλάβει όλα.

Πας από ταξίδι σε ταξίδι, βλέπεις τη μία σειρά πίσω απ’ την άλλη, παίζεις το ένα βιντεοπαιχνίδι μετά το άλλο. Όμως δε χρειάζεται να είναι έτσι.

Το πρόβλημα με το «fear of missing out» είναι πως σε εμποδίζει να εστιάσεις στα σημαντικά. Σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι πρέπει να τρέξεις να προλάβεις να ζήσεις όλες τις εμπειρίες που υπάρχουν για να είσαι ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος όμως δεν είναι έτσι.

Μια απ’ τις σημαντικότερες αλήθειες για τη ζωή είναι πως δε χρειάζεται να ασχοληθείς με τα πάντα.

Οι εμπειρίες είναι τόσες πολλές που πραγματικά δε γίνεται να τις ζήσεις όλες.

Αντίθετα η αίσθηση ικανοποίησης και πληρότητας έρχεται όταν ασχολείσαι εις βάθος με αυτά που είναι σημαντικά για εσένα.

Και εδώ είναι το θέμα, αν διαρκώς τρέχεις πίσω από άλλες εμπειρίες δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο και ενέργεια για να χτίσεις κάτι ποιοτικό.

Το σημαντικό λοιπόν δεν είναι να τρέχεις να τα προλάβεις όλα, αλλά να εστιάσεις εκεί που πρέπει και αυτό με λίγα λόγια σημαίνει να ξέρεις ποιες είναι οι προτεραιότητες σου.

Η ζωή είναι μικρή

Μια από τις αλήθειες για τη ζωή που είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτείς, είναι πως η ζωή είναι μικρή. Ναι σίγουρα το ακούς συχνά όμως πόσο εύκολα συνειδητοποιείς ότι κάποια στιγμή θα πάψεις να υπάρχεις;

Προφανώς όχι και τόσο εύκολα. Δεν είναι ευχάριστη σκέψη να ξέρεις ότι ο χρόνος κυλάει διαρκώς.

Είναι όμως απελευθερωτική. Και μόλις το συνειδητοποιήσεις πραγματικά αρχίζεις να καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνεις το χρόνο σου εκεί που πραγματικά αξίζει και όχι να τον σπαταλάς δεξιά και αριστερά σε ασήμαντα πράγματα.

Η συνειδητοποίηση αυτή αν και κάπως μακάβρια είναι ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη που μπορείς να επιστρατεύσεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει τους φόβους του.Ζήσε επιτέλους τη ζωή σου, 3 Αλήθειες για τη Ζωή που είναι δύσκολο να αποδεχτείς

Δε θα πάνε όλα καλά

Κάθε φορά που αναβάλλεις να κάνεις κάτι γιατί περιμένεις την ιδανική στιγμή, κάθε φορά που καθυστερείς γιατί θέλεις να προετοιμαστείς περισσότερο, αυτό που λες στον εαυτό σου είναι πως πρέπει να πάνε όλα καλά.

Πως είναι κακό να στραβώσει κάτι, να κάνεις κάποιο λάθος και να αποτύχεις.

Όμως μια από τις βασικές αλήθειες της ζωής είναι πως τα περισσότερα πράγματα που θα επιχειρήσεις να κάνεις δε θα πάνε καλά. Όχι στην αρχή τουλάχιστον.

Και αλήθεια που είναι δύσκολο να δεχτείς πολλές φορές είναι πως αν θες να πετύχεις πρέπει να μάθεις να δρας χωρίς να είσαι βέβαιος για το αποτέλεσμα.

Μονάχα όταν λες «οκ δεν είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα αλλά έχει καλές πιθανότητες να πετύχει, ας το κάνω», μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου σε πορεία επιτυχίας.

Ναι, μάλλον δε θα πετύχεις με την πρώτη και κατά πάσα πιθανότητα ούτε με τη δεύτερη ή με την τρίτη, όμως με κάθε προσπάθεια κερδίζεις πολύτιμη πρακτική εμπειρία.

Και η εμπειρία μαζί με τα μαθήματα που αποκτάς απ’ αυτήν, είναι που θα σε πάει μέχρι την κορυφή.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!