Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ - Men's Bible

Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ

Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ

Σου αρέσει μια κοπέλα στο μπαρ, στη σχολή, στο γυμναστήριο. Κάποια στιγμή, ένας τύπος με ύψος 2 μέτρα και 10 εκατοστά, πολύ γυμνασμένο σώμα και ακριβό ντύσιμο την πλησιάζει.

Η κοπέλα αντιδρά με χαμόγελο στην προσέγγιση του και οι δύο τους πιάνουν μια χαλαρή κουβέντα η οποία έχει ξεκάθαρες υπόνοιες φλερτ και ερωτικού ενδιαφέροντος.

Καθώς τα βλέπεις όλα αυτά λες από μέσα σου «εντάξει, κι εγώ αν ήμουν έτσι, θα ήμουν πολύ άνετος και θα μίλαγα με ευκολία».

Αργότερα πιάνεις το κινητό μπαίνεις στο Instagram και βλέπεις ένα σωρό φωτογραφίες με ενθαρρυντικά μηνύματα του τύπου «Κάν’ το είσαι ο καλύτερος», παρέα με μια φωτογραφία ενός μοντέλου με αρκετή ομολογουμένως φωτογένεια.

Υπάρχουν λοιπόν δύο προβλήματα.

Από τη μια αντιμετοπίζεις έντονη αμφιβολία στο φλερτ, η οποία έχει την αποτρεπτική δύναμή ενός τεράστιου τείχους και σε παραλύει από το να δράσεις αυθεντικά. Από την άλλη δέχεσαι έναν καταιγισμό μηνυμάτων ενθάρρυνσης, που σου λένε πως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και οτιδήποτε θες θα γίνει πραγματικότητα.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, το άρθρο αυτό δεν στοχεύει στον γίνει ένα άρθρο που θα σε εμψυχώσει και θα σε εμπνεύσει. Αλλά να σου προσφέρει μια συστηματική προσέγγιση για το πως να νικήσεις την αμφιβολία και την αυτοαμφισβήτηση.

Χτίσε τη σωστή νοοτροπία

«Είτε πιστεύεις πως μπορείς, είτε πιστεύεις πως δε μπορείς», λέει ένα ρητό, «έχεις δίκιο».

Για να υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή ενός ανθρώπου θα πρέπει πρώτα να υπάρχει ο σωστός τρόπος σκέψης. Και όσον αφορά τον τομέα αυτό υπάρχουν δύο ειδών νοοτροπίες.

Η λεγόμενη ως σταθερή νοοτροπία, που λέει πως ο εαυτός σου, οι ικανότητες σου και ο χαρακτήρας σου, το χιούμορ σου, είναι σταθερά και δεν αλλάζουν. Και υπάρχει και η λεγόμενη νοοτροπία ανάπτυξης η οποία λέει πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πλάθονται και αλλάζουν και πως η επιτυχία αλλά και η αποτυχία, σε οδηγούν στη βελτίωση και την ανάπτυξη.

Η νοοτροπία λοιπόν είναι το σημείο από το οποίο πρέπει να αρχίσεις.

Αυτό που θέλω λοιπόν να κάνεις είναι να γράψεις σε ένα χαρτί κάποια πράγματα.

Σκέψου έναν από τους τομείς για τους οποίους αμφιβάλεις για τον εαυτό σου και απάντησε στις εξής ερωτήσεις:

Τι αποδείξεις έχεις ότι αν δοκιμάσεις θα αποτύχεις;

Όσες φορές και να προσπάθησες/δοκίμασες, πάντα κατέληγες σε συντριπτική και παταγώδη αποτυχία;

Είχες στιγμές που είχες κάποια επιτυχία (όσο μικρή και αν ήταν) στον τομέα αυτό;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και σκέψου καλά τις απαντήσεις που θα δώσεις. Μην περιορίσεις τον εαυτό σου και προσπάθησε να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται και να αναφέρεις όσο περισσότερες περιπτώσεις μπορείς.Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου και πώς να τον νικήσεις, Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ

Θες να κάνεις μια λίστα η οποία σε βοηθά να ραγίσεις, έστω και λίγο, ένα δύσκαμπτο σύστημα πεποιθήσεων. Οτιδήποτε λοιπόν, όσο μικρό ή ασήμαντο και αν σου φαίνεται, μπορεί να βοηθήσει.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θες να φλερτάρεις περισσότερο με κοπέλες που δεν γνωρίζεις, αλλά σε κρατάει πίσω η πεποίθηση ότι δε μπορείς να διατηρήσεις έναν ευχάριστο και ενδιαφέρων διάλογο.

Δεν έχεις διατηρήσει ποτέ το ενδιαφέρον σε μια συζήτηση; Σε ολόκληρη τη ζωή σου; Ούτε με την οικογένεια σου ή τον κολλητό σου;

Και εκείνες τις φορές που ξεκίνησες μια έστω αμήχανη κουβέντα με μια κοπέλα, η οποία δεν πήγε τέλεια αλλά εκείνη σου χαμογέλασε και ρώτησε κάτι για εσένα;

Για το σκοπό της άσκησης αυτής αναζητάμε μόνο επιτυχίες, όσο μικρές και αν είναι. Αν σου έρχονται στο μυαλό στιγμές ντροπής και αποτυχίας, πέτα τες στο καλάθι των αχρήστων.

Ποιες είναι οι ακλόνητες, εξακριβωμένες και επαληθεύσιμες αποδείξεις που στηρίζουν ότι αδυνατείς να κρατήσεις το ενδιαφέρον ή ότι δεν έχεις ενδιαφέρον;

Το μεγάλο πρόβλημα με την αμφιβολία, ξεκινάει από το γεγονός πως δεχόμαστε μόνο το τέλειο ως αρκετά καλό. Θέλουμε να έχουμε πάντα ενδιαφέρον, θέλουμε πάντα να ενθουσιάζεται η κοπέλα με το που της μιλάμε. Οτιδήποτε άλλο δε μετράει.

Έτσι καταλήγουμε να αγνοούμε τις μικρές νίκες, να βλέπουμε τις περισσότερες περιστάσεις ως αποτυχία και εν τέλει παύουμε να προσπαθούμε.

Όμως δε μπορείς να βελτιωθείς σε κάτι που δεν κάνεις.

Θες να αποκτήσεις νοοτροπία νικητή; Δες εδώ

Απόκτησε την απαραίτητη γνώση

Είμαστε τυχεροί.

Ζούμε σε μια εποχή που η γνώση για ένα σωρό ζητήματα υπάρχει. Οποιαδήποτε δεξιότητα και αν θες να καλλιεργήσεις – από το να μιλάς με χάρισμα και να κρατάς το ενδιαφέρον των άλλων, ως το πως να φτιάχνεις …σπιτικές μπαταρίες.

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως.

Κάπου εδώ ελλοχεύει και μια πονηρή παγίδα. Νιώθεις αμφιβολία στο φλερτ και θέλεις να μάθεις περισσότερα για να βελτιωθείς. Οπότε τι κάνεις;

Ψάχνεις να μάθεις, μπαίνεις στο Men’s Bible και αρχίζεις να διαβάζεις άρθρα, και άλλα άρθρα και βίντεο και περισσότερα άρθρα κλπ.

Και ένα χρόνο μετά, έχεις μάθει αρκετά για το φλερτ όμως δεν τα έχεις εφαρμόσει ποτέ.

Σου θυμίζει κάτι;

Αν ναι δεν είσαι ο μόνος.

Είναι πολλοί φίλοι που μου γράφουν τους προβληματισμούς τους και τις εμπειρίες τους. Μπαίνουν και διαβάζουν αχόρταγα το ένα άρθρο μετά το άλλο, όμως η ίδια η διαδικασία του να μάθεις περισσότερα κατέληξε ως μια μορφή αναβλητικότητας για αρκετούς από αυτούς.

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Η γνώση είναι απαραίτητη όμως για να υπάρξει επιτυχία κάνε το εξής: Διάβασε και μάθε ίσα ίσα όσα χρειάζεσαι ώστε να κάνεις το πρώτο βήμα.

Και αφού αποκτήσεις την ανάλογη εμπειρία τότε συνεχίζεις περαιτέρω.

Βίωσε το, πάρε feedback και δες ποιο είναι το επόμενο μεγάλο κενό που έχεις. Και αφού το βρεις, τότε μάθε περισσότερα.Πως να νικήσεις την Αμφιβολία στο Φλερτ

Κέρδισε εμπειρία

Εδώ βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης. Το πρακτικό κομμάτι ενώνει τη σωστή νοοτροπία και τη γνώση σε κάτι χειροπιαστό, δίνοντας τους νόημα και αξία.

Αφού εξοπλίστηκες με έναν τρόπο σκέψης που εστιάζει στην εξέλιξη και αφού απέκτησες όση γνώση χρειάζεσαι, κάνε το πρώτο βήμα και ετοιμάσου να νιώσεις άβολα.

Η πρακτική εμπειρία σε αναγκάζει να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με την αμφιβολία και τους φόβους σου. Γι’ αυτό και το να διαβάζεις άρθρα και το να βλέπεις βίντεο είναι τόσο δελεαστικό.

Δε σε προκαλούν και δε σου δημιουργούν αμφιβολία, ούτε νιώθεις άβολα μαζί τους. Μπορείς να διαβάζεις και να παρακολουθείς βίντεο ενώ πίνεις ένα απολαυστικό φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, χωρίς να βγεις από την ασφάλεια του καναπέ ή της καρέκλας σου.

Όμως έτσι δεν αλλάζεις. Το να αποκτήσεις μια δεξιότητα σημαίνει πολλά περισσότερα από το να έχεις απλά τη γνώση. Απαιτεί να πατήσεις το πόδι σου σε αχαρτογράφητα νερά και να τα εξερευνήσεις.

Όμως το ότι είναι άβολο δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και δύσκολο.

Θυμήσου, εξασκείς ένα βήμα τη φορά. Και όσο μικρό και αν είναι το βήμα αυτό, σου προσφέρει αυτές τις τόσο πολύτιμες πρώτες νίκες.

Οργάνωσε την εξάσκησή σου σε σταθερά μικρά βήματα τα οποία, αν είσαι συνεπής, θα σε πάνε μακριά. Με αυτόν τον τρόπο, η επιτυχία είναι απλά αναπόφευκτη.

Η εμπειρία που αποκτάς σταδιακά λειτουργεί ως σφυρί με το οποίο γκρεμίζεις παλιές πεποιθήσεις, αλλά και ως τσιμέντο με το οποίο χτίζεις νέες. Πεποιθήσεις πιο θετικές, πιο χρήσιμες και πιο ρεαλιστικές.

Φυσικά ένας καλός coach μπορεί να σε βοηθήσει να επιταχύνεις τη διαδικασία. Σου δίνει τις απαραίτητες γνώσεις, σε διορθώνει όπου χρειάζεται, σε βοηθάει να κάνεις την αρχή και σου δείχνει πως γίνεται.

Αν θες να κάνεις την αλλαγή αυτή στη ζωή σου μίλα μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!