4 συμπεριφορές που εμποδίζουν την Αυτοβελτίωση σου - Men's Bible

4 συμπεριφορές που εμποδίζουν την Αυτοβελτίωση σου

Είμαι Ευαίσθητος: Πως σε βοηθάει στο Φλερτ, 4 συμπεριφορές που εμποδίζουν την αυτοβελτίωση σου

Όπως έχουμε ξαναπεί, για να βελτιώνεις τον εαυτό σου και να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα, δεν αρκεί να υιοθετείς καλές συνήθειες και συμπεριφορές, αλλά και να απαλλάσσεσαι από συμπεριφορές που εμποδίζουν την αυτοβελτίωση σου.

Πολλά από τα πράγματα που έχουμε μάθει και έχουμε συνηθίσει να κάνουμε καταλήγουν να μας σαμποτάρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και τις περισσότερες φορές δε γίνεται άμεσα αντιληπτή η ζημιά που προκαλούν.

Και για αυτόν τον λόγο προβλήματα διαιωνίζονται μέχρι που κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι και αντιλαμβάνεσαι ότι οι συμπεριφορές αυτές δε σε εξυπηρετούν ούτε σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά αντίθετα εμποδίζουν την αυτοβελτίωση σου.

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να απαλλαγείς από αυτές και αργά και σταθερά να τις αντικαταστήσεις με άλλες συμπεριφορές και συνήθειες που εξυπηρετούν περισσότερο την προσωπική σου ανέλιξη και σε βοηθούν να πετύχεις αυτά που θέλεις.

Προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους και αυτό εμποδίζει την αυτοβελτίωση σου

Το να είσαι κόπανος και να κοιτάς μόνο την πάρτη σου δε βοηθάει ιδιαίτερα. Είτε μιλάμε για τον επαγγελματικό τομέα είτε για την προσωπική σου ζωή, το μόνο σίγουρο είναι πως το να βλέπεις τα πράγματα μονάχα μέσα από την οπτική γωνία του προσωπικού κέρδους δε θα σε πάει πολύ μακριά.

Αντίστοιχα όμως και το να είσαι στο άλλο άκρο και να βάζεις διαρκώς τον εαυτό σου δεύτερο προκαλεί εξίσου ή και περισσότερη ζημιά στην προσωπική σου ζωή.

Όταν προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, ουσιαστικά αφιερώνεις το χρόνο σου και την ενέργεια σου στους άλλους και έτσι δε σου μένει τίποτα να αφιερώσεις στους δικούς σου στόχους και στα δικά σου όνειρα.

Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να διαθέτεις λίγο υγιή εγωισμό και να φροντίζεις να δίνεις την ανάλογη προτεραιότητα στις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους σου.

Μην ξεχνάς πως για τη ζωή σου είσαι υπεύθυνος εσύ.Τα πάντα είναι δική σου Επιλογή, Ο μόνος τρόπος να αφανίσεις μια Κακή Συνήθεια, Ο σωστός δρόμος προς την Αυτοπειθαρχία περνάει από εσένα, Φτάσε στο peak σου: Το σώμα δεν είναι μόνο για το φαίνεσθε, 3 Πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για βελτιώσεις τη ζωή σου, 4 συμπεριφορές που εμποδίζουν την αυτοβελτίωση σου

Πιστεύεις ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο

Μια νοητική συμπεριφορά που σαμποτάρει τις προσπάθειες σου για κάτι καλύτερο, είναι η πίστη πως έχεις χάσει το τραίνο του χρόνου και πως έχεις μεγαλώσει πολύ για να μάθεις να φλερτάρεις, να αλλάξεις καριέρα, να περάσεις σε κάποια σχολή και να πάρεις πτυχίο, να κάνεις τη δική σου επιχείρηση κλπ, και πως είναι πλέον πολύ αργά για να κάνεις κάτι.

Η συγκεκριμένη πεποίθηση είναι πολύ συνηθισμένη και κοινή. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πλέον πολύ αργά για να κάνουν αυτά που επιθυμούν και πως δεν έχει νόημα να προσπαθήσουν.

Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Το μόνο που πετυχαίνεις πιστεύοντας ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο είναι να έχεις μια δικαιολογία για να μην προσπαθήσεις να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις απ’ τη ζωή σου.

Χρόνος υπάρχει αρκεί να τον εκμεταλλευτείς σωστά και αποφασιστικά.

Δρας μονάχα εκ του ασφαλούς και αυτό εμποδίζει την αυτοβελτίωση σου

Καθυστερείς οποιαδήποτε απόφαση προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις την απολύτως σωστή. Αποφεύγεις να κάνεις επιλογές πριν σιγουρευτείς 100% ότι η επιλογή που θα κάνεις θα είναι και η καλύτερη δυνατή.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται καλά αλλά δεν είναι και τόσο. Το να αποφεύγεις πάση θυσία το ρίσκο και να δρας μονάχα εκ του ασφαλούς είναι ο καλύτερος τρόπος να υπονομεύσεις τη δική σου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Ο βασικότερος όμως είναι πως η τάση σου να αποφεύγεις το ρίσκο και να δρας μονάχα εκ του ασφαλούς σου κοστίζει σε χρόνο.

Καθυστερείς να δράσεις και έτσι καταλήγεις να χάνεις μοναδικές ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά σου και καθυστερείς να πάρεις αποφάσεις που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις τη ζωή σου και να πετύχεις τους στόχους σου.

Κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου

Για να βελτιώνεσαι διαρκώς χρειάζεται να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να βλέπεις καθαρά τα λάθη σου και να μαθαίνεις από αυτά. Ειλικρινής όμως δε σημαίνει και υπερβολικά αυστηρός.

Πολλοί κάνουν το λάθος να είναι υπέρ του δέοντος αυστηροί με τον εαυτό τους και να εστιάζουν αποκλειστικά στα λάθη τους. Ίσως πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο είναι πιο αντικειμενικοί και πως βοηθούν τον εαυτό τους να γίνει καλύτερος όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να του κόβουν τα φτερά.

Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε προσπάθεια που κάνεις για να πετύχεις κάποιο στόχο ή για να βελτιώσεις κάποιο τομέα της ζωής σου. Με το να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου για τα λάθη του δεν τον βοηθάς να πετύχει. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τον οδηγήσεις στην απογοήτευση και στην εντύπωση πως οι προσπάθειες που καταβάλει είναι μάταιές.

Η υπερβολική αυστηρότητα λειτουργεί αποτρεπτικά και δε σε βοηθάει να πετύχεις πραγματικά τους στόχους σου.

Γι’ αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να βλέπεις μεν καθαρά τα λάθη σου αλλά και να μπορείς να δείχνεις συμπόνια και κατανόηση στον εαυτό σου, όπως ακριβώς θα έκανες για έναν καλό φίλο αν εκείνος ήταν στη θέση σου.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!