Δεν το ‘χεις με το φλερτ; 4 Λάθη που κάνεις και πως να τα διορθώσεις - Men's Bible

Δεν το ‘χεις με το φλερτ; 4 Λάθη που κάνεις και πως να τα διορθώσεις

Δεν το ‘χεις με το φλερτ; 4 Λάθη που κάνεις και πως να τα διορθώσεις

Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι δεν το ‘χεις με το φλερτ;

Φαντάσου για λίγο το εξής:

Φλερτάρεις με την κοπέλα που σου αρέσει και η κουβέντα κυλά όμορφα και αβίαστα. Ανταλλάσετε γέλια, χαμόγελά και πονηρές ματιές και είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει χημεία μεταξύ σας.

Μέχρι που κάποια στιγμή όλα αλλάζουν.

Η κοπέλα παγώνει. Σε κοιτάζει σαν να είσαι περίεργος και η κουβέντα αλλάζει πορεία.

Η χημεία και η ερωτική ατμόσφαιρα εξατμίζονται και ξαφνικά νιώθεις πως η κατάσταση έγινε άβολη.

Γιατί όμως;

Δεν έχεις ιδέα και η αλήθεια είναι πως πίστευες πως όλα ήταν υπέροχα μέχρι αυτό το σημείο. Έτσι αρχίζεις να απογοητεύεσαι και να νιώθεις ότι «δεν το ‘χεις».

Σου είναι γνωστό αυτό το σενάριο;

Τις φορές που σου τυχαίνει τι πιστεύεις δεν πήγε καλά;

Μήπως η γλώσσα του σώματος σου σε πρόδωσε ή μήπως είπες κάτι απρεπές;

Μπορεί να έκανες κάποιο λάθος και ειλικρινά να μη το κατάλαβες. Για αυτό ως coach είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Ο στόχος του σημερινού άρθρου είναι να δούμε τέσσερα κλασσικά λάθη που κάνει ο μέσος άνδρας όταν φλερτάρει. Λάθη που σε οδηγούν να πιστεύεις πως δεν το ‘χεις με το φλερτ και για αυτό θα σου πω πως να τα αποφύγεις.

Λάθος #1 Προκαταλαμβάνεις τον εαυτό σου πριν της μιλήσεις

Για αρχή ας μιλήσουμε για το τι γίνεται στο κεφάλι σου πριν μιλήσεις στη κοπέλα που σε ενδιαφέρει.

Ξέρεις καλά για τι πράγμα μιλάω, για εκείνη τη φωνή μέσα σου που φωνάζει:

“Που να πάω να μιλήσω, δεν είναι στα κυβικά μου.”

“Χρειάζομαι κούρεμα και τα ρούχα που φοράω τώρα δε με αναδεικνύουν, δε θα της μιλήσω.”

“Δε θα της αρέσω.”

Συνήθως κυλάει κάπως έτσι: Βλέπεις μια κοπέλα, σου αρέσει, θες να της μιλήσεις και αυτή η ενοχλητική φωνή σου φράζει το δρόμο. Σου λέει ότι δεν είσαι αρκετός και ότι η κουβέντα δε θα έχει ενδιαφέρον.

Σου θυμίζει κάτι η πιο πάνω παράγραφος; Εάν ναι, τότε να θυμάσαι το μπασκετικό ρητό που λέει πως χάνεις το 100% των βολών που δε ρίχνεις.

Όταν αφήνεις αυτή την φωνή μέσα σου να σε ρίξει και να καθορίσει τις πράξεις σου, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένη αποτυχία. Αυτή είναι που στην ουσία σε πείθει ότι δεν το ‘χεις με το φλερτ και όχι τα γεγονότα.

Πως λοιπόν μπορείς να της αντιταχθείς και να την νικήσεις;

Ανάπτυξε το δικό σου μάντρα

Πολύ απλά, ανάπτυξε το δικό σου μότο με το οποίο θα αντικαθιστάς αυτόν τον εσωτερικό σαμποτέρ.

Θες μια σύντομη φράση ή δήλωση, η οποία να είναι αισιόδοξη και ρεαλιστική – αλλά όχι ευσεβής πόθος – και η οποία θα σε βοηθήσει να βγεις από την αδράνεια.

Φράσεις όπως: “Για να κερδίσω πρέπει πρώτα να παίξω.” ή “Ο μόνος τρόπος να μάθω τι θα γίνει είναι να πάω να της μιλήσω.”

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι δύο φράσεις που χρησιμοποιούσα εγώ όταν ξεκίνησα να αντιμετωπίζω το κοινωνικό άγχος και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις κι εσύ. Ωστόσο είναι σημαντικό να φτιάξεις τα δικά σου μότο που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα το δηλητήριο του δικού σου εσωτερικού κριτή.

Θέσε μικρούς στόχους

Όταν νιώθεις πως έχεις να ανέβεις ένα βουνό, εύκολα κοιτάς την κορυφή και τρομάζεις. Αντίστοιχα όταν σου αρέσει μια κοπέλα και θες να φλερτάρεις, εύκολα παίζεις διάφορα σενάρια στο μυαλό σου τα οποία εξετάζουν το τι θα γίνει αφού της μιλήσεις.

Το ποια εντυπωσιακή ατάκα θα βρεις να της πεις, πως θα κυλήσει η κουβέντα, πως θα της ζητήσεις το τηλέφωνο κλπ. Αντί όμως να λυγίζεις υπό την πίεση του να εντυπωσιάσεις την κοπέλα και να πάρεις τον αριθμό της, απλά θέσε μικρούς στόχους.

Αν σπάνια φλερτάρεις και μιλάς σε κοπέλες, πόσω μάλλον κοπέλες που δε γνωρίζεις, και αγχώνεσαι και μόνο στην ιδέα να το κάνεις, τότε είναι πιο ρεαλιστικό και επιτεύξιμο να βάλεις στόχο απλά να της μιλήσεις.

Ο στόχος σου λοιπόν δεν είναι να εντυπωσιάσεις την κοπέλα που σου αρέσει, αλλά να της πεις μια φράση. Απλά δηλαδή να κάνεις την αρχή.

Όταν ο στόχος γίνεται απλός, μικρός και συγκεκριμένος, είναι πολύ πιο εύκολο και πιθανό να προσπαθήσεις να τον πετύχεις και φυσικά να πάρεις την πρακτική εμπειρία αντί να μείνεις αδρανής.

Ξέχνα το αποτέλεσμα

Συχνά η απογοήτευση για τον εαυτό σου και ο φόβος του να εκτεθείς κοινωνικά, συνδέονται άμεσα με την απόδοση που νιώθεις πως πρέπει να πιάσεις. Νιώθεις πως αν μιλήσεις σε μια κοπέλα και η κουβέντα δε πάει καλά, δεν τραβήξεις το ενδιαφέρον της, δεν πάρεις το τηλέφωνό της, τότε δεν το ‘χεις και έχεις αποτύχει.

Δεν είναι έτσι όμως.

Η αξία μας και η επιτυχία μας ως άνδρες δεν κρίνονται από το αν μια κοπέλα θέλει ή όχι να βγει ραντεβού μαζί μας, ούτε από το αν μπερδέψαμε λίγο τα λόγια μας όταν πήγαμε να της μιλήσουμε.

Όταν παύεις να δίνεις σημασία σε συγκεκριμένα αποτελέσματα τότε μπορείς να χαλαρώσεις και να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό προς τα έξω.

Η πίεση που ασκείς στον εαυτό σου χαλαρώνει, και έτσι – ασυνείδητα – η γλώσσα του σώματος σου, η συμπεριφορά σου, οι εκφράσεις σου εκπέμπουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση.

Νιώθεις πως δεν το ‘χεις στο φλερτ και θες να βελτιωθείς; Δες εδώ

Λάθος #2 Δεν το ‘χεις; Είναι που αγνοείς τη γλώσσα του σώματος σου

Ο μέσος άνδρας παθαίνει εμμονή με τις «ατάκες». Μόνο που δεν είναι οι λέξεις που παίζουν ρόλο.

Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να την πλησιάσεις, να συστηθείς και να της πεις πως τη προσέγγισες γιατί ήθελες να τη γνωρίσεις.

Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως η μη λεκτική επικοινωνία παίζει κρισιμότερο ρόλο στην πρώτη εντύπωση που δημιουργείς από το τι θα πεις.

Για αυτό το λόγο η ψυχολογία και η γλώσσα του σώματος μετρούν πολύ περισσότερο από τις «ατάκες» στο φλερτ. Και μάλιστα συνδέονται στενά. Οι σκέψεις σου και η νοοτροπία που έχεις για τον εαυτό σου και το φλερτ προβάλλονται μέσα από τις εκφράσεις σου, τη φωνή σου και το σώμα σου.

Αυτά είναι και τα ερεθίσματα που η γυναίκα ασυνείδητα θα πιάσει όταν σε πρωτογνωρίζει και που θα κρίνει αν «το ‘χεις» ή «δεν το ‘χεις».

Πως λοιπόν μπορείς να αξιοποιήσεις τη μη λεκτική επικοινωνία προς όφελος σου;

Χαμογέλα φυσικά

Το χαμόγελο είναι η πιο υποτιμημένη τεχνική στο σύνολο των κοινωνικών δεξιοτήτων. Χάρη σε μια κατηγορία νευρώνων που ονομάζονται κατοπτρικοί νευρώνες μπορείς κυριολεκτικά να σπείρεις τη χαρά παντού γύρω σου απλά χαμογελώντας στους άλλους.

Και ενώ το χαμόγελο μπορεί να δείχνει ως προφανής συμβουλή, το να διατηρείς μια χαρούμενη έκφραση μοιάζει δύσκολο όταν είσαι νευρικός ή φοβισμένος.

Ωστόσο και μόνο η διαδικασία του να χαμογελάσεις σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Στην πραγματικότητα η σχέση γλώσσας σώματος και συναισθημάτων είναι αμφίδρομη. Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί όταν νιώθεις χαρούμενος να χαμογελάς, όμως ισχύει και το αντίθετο.

Αν δηλαδή υιοθετήσεις μια χαρωπή έκφραση όταν είσαι αγχωμένος, θα νιώσεις το συναίσθημα μέσα σου να βελτιώνεται.

Για να το ‘χεις διατήρησε οπτική επαφή

Το λαϊκό ρητό λέει πως τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής.

Δεν έχει και άδικο.

Όταν ξεκινάς κουβέντα με μια κοπέλα και τα μάτια σου δεν αποφεύγουν τα δικά της, όχι μόνο εκπέμπεις αυτοπεποίθηση αλλά δείχνεις με μη λεκτικό τρόπο το ενδιαφέρον σου.

Αν βρίσκεις την οπτική επαφή με αγνώστους δύσκολη, παίξε το εξής απλό παιχνίδι με τον εαυτό σου. Στην αρχή της επικοινωνίας σου με κάποιον, κράτα την οπτική επαφή μέχρι ο άλλος να κοιτάξει αλλού πρώτος.

Λάθος #3 Δεν ψάχνεις για κοινά

Οι άνθρωποι συμπαθούν εκείνους που μοιάζουν. Αυτό γίνεται γιατί ο άνθρωπος είναι πλάσμα που εξελίχθηκε να ζει και να επιβιώνει σε ομάδες, έτσι όταν βρίσκουμε κάποιον που μας μοιάζει νιώθουμε πως μπορεί και να μας καταλάβει καλύτερα.

Για να έχεις επιτυχία στο φλερτ λοιπόν δεν αρκεί να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Δεν αρκεί να δημιουργήσεις έλξη. Δεν είναι απλά θέμα αν «το ‘χεις» ή «δεν το ‘χεις». Θα πρέπει και να…

Βρείτε κοινά με τη κοπέλα

Είτε μιλάμε για χόμπι, σπουδές, είτε κάποιο μέρος στο οποίο και οι δύο έχετε ταξιδέψει, οτιδήποτε και αν έχετε κοινό σιγουρέψου πως δίνεις την ανάλογή προσοχή.

Από τη στιγμή που αναγνωρίσεις τα κοινά ενδιαφέροντα ή τις κοινές εμπειρίες που μοιράζεστε μπορείς να τις αξιοποιήσεις ως βάση για να εμβαθύνει περισσότερο η κουβέντα και να μοιραστείς περισσότερα για τον εαυτό σου (εκφράζοντας απόψεις και συναισθήματα), για να γνωρίσεις καλύτερα τη κοπέλα ή και τα δύο.Δεν το ‘χεις με το φλερτ; 4 Λάθη που κάνεις και πως να τα διορθώσεις

Λάθος #4 Δεν της ζητάς να βγείτε

Τα πράγματα είναι απλά. Ο λόγος που της μιλάς είναι γιατί σε ενδιαφέρει ερωτικά και άρα θες να βγεις μαζί της ένα ραντεβού.

Ένα λάθος λοιπόν που παρατηρώ πολύ συχνά είναι ο άνδρας να ανταλλάσει αριθμούς με την κοπέλα και να ξεκινάει έναν αέναο διάλογο μέσω μηνυμάτων που καταλήγει στο να γίνουν φίλοι δι αλληλογραφίας αντί για εραστές.

Η ερωτική έλξη όμως έχει ημερομηνία λήξης και εξατμίζεται σαν ατμός αν καθυστερείς συνεχώς να της ζητήσεις να βγείτε.

Αυτή η καθυστέρηση κάνει τη κοπέλα να ξενερώνει, μέχρι που αρχίζει να «κρυώνει» και σταδιακά να αποκρίνεται όλο και λιγότερο στα μηνύματα σου. Και κάπως έτσι αναφωνείς πως δεν το ‘χεις με τις γυναίκες.

Για αυτό, στα μηνύματα σου να είσαι φιλικός, άμεσος και να μπαίνεις στο ψητό γρήγορα.

Να έχεις πλάνο

Στείλε της να βγείτε αλλά να έχεις συγκεκριμένο πλάνο και όχι να βγείτε γενικά και αόριστα. Πρότεινε της δηλαδή συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο έχεις καταλάβει πως θα ταιριάζει με τα γούστα της και συγκεκριμένη ημέρα που ξέρεις ότι θα μπορείς εσύ και όχι “ας βγούμε όποτε θες”.

“Και όλα αυτά γιατί;” Θα με ρωτήσεις.

Πρώτα απ’ όλα όταν προτείνεις συγκεκριμένες μέρες, ώρες, μέρη κλπ μειώνεις το λεγόμενο γνωστικό φορτίο.

Με απλά λόγια μεταφέρεις την ευθύνη και την πίεση να οργανωθεί το ραντεβού σε εσένα, έτσι τη κάνεις να πει πιο εύκολα “Ναι” μιας και υπάρχει έτοιμη ολοκληρωμένη πρόταση, και φυσικά δείχνεις ηγετικός και αποφασιστικός. Απλά να θυμηθείς να είσαι ευέλικτος, Αν η κοπέλα δε μπορεί τη μέρα που της προτείνεις αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως σε απορρίπτει.

Δεύτερον, εφ’ όσον της προτείνεις ένα μαγαζί που πιστεύεις πως θα της αρέσει, πάλι τη βοηθάς να πει πιο εύκολα “Ναι” και δείχνεις πως θυμάσαι τι είχατε πει στην μεταξύ σας επικοινωνία την πρώτη φορά και τη βοηθάς να νιώσει πως όντως την άκουγες προσεκτικά.

Ο μέσος άνδρας δεν αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα να νιώθει πως την ακούν και την εκτιμούν.

Τέλος, όταν ο άνδρας είναι πρόθυμος να βγει με την κοπέλα όποτε θέλει εκείνη και οπουδήποτε τη βολεύει, δείχνει πως είναι πρόθυμος να παραμελήσει τον εαυτό του για χάρη της.

Με το να προτείνεις συγκεκριμένη ημέρα (γιατί τότε έχεις χρόνο) της δείχνεις πως είσαι πολυάσχολος τύπος. Τύπος που κάνει και άλλα πράγματα στη ζωή του.

Φυσικά, ξαναλέω, να θυμάσαι να είσαι ευέλικτος. Το φλερτ είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας και όχι ένα παιχνίδι με δύο αντιπάλους.

Αυτό που έχει σημασία είναι να βγεις έξω, να ξεκινήσεις να μιλάς με τις κοπέλες που σε ενδιαφέρουν, να δείχνεις τις προθέσεις σου, να τολμάς και να ρισκάρεις.

Και αν θες να αναβαθμίσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στα προγράμματα μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!