Για να γίνεις πιο Ελκυστικός, γίνε περισσότερο Αυτόνομος - Men's Bible

Για να γίνεις πιο Ελκυστικός, γίνε περισσότερο Αυτόνομος

Για να γίνεις πιο Ελκυστικός, γίνε περισσότερο Αυτόνομος, Πάρε την κατάσταση στα Χέρια σου: Τι σημαίνει να είσαι Ανεξάρτητος

Όταν είμαστε μωρά ή σε νηπιακή ηλικία, είμαστε ανίσχυροι. Δεν μπορούμε να τραφούμε μόνοι μας, δεν μπορούμε να ξεδιψάσουμε μόνοι μας και γενικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μόνοι μας.

Για να καλύψουμε οποιαδήποτε ανάγκη, εξαρτόμαστε από τους γονείς μας. Συνεπώς, όταν πεινάμε ή όταν κάτι μας ενοχλεί, βασιζόμαστε στις εξής δύο στρατηγικές:

Είτε βάζουμε τα κλάματα και κάνουμε θόρυβο ώστε να τραβήξουμε την προσοχή αυτών που μας φροντίζουν, είτε περιμένουμε απ’ αυτούς να διαβάσουν σωστά τη διάθεση και τη γλώσσα του σώματος μας, ώστε να καταλάβουν από μόνοι τους τι ακριβώς έχουμε.

Όλοι λοιπόν, μάθαμε αρχικά να παίρνουμε αυτό που θέλουμε μέσω των άλλων, κάνοντας τους με κάποιο τρόπο να μας το δώσουν.

Αυτή είναι και η βάση από την οποία ξεκινάμε για να εξερευνήσουμε τον κόσμο.

Ωστόσο, δε ξεπερνούν όλοι αυτό το στάδιο της παιδικής εξάρτησης. Αρκετοί είναι αυτοί που ως ενήλικες, ακόμα προσπαθούν να βάζουν «τα κλάματα» ή να «τα κάνουν πάνω τους» για να πάρουν φροντίδα απ’ τους άλλους.

Περιμένουν η λύση στο πρόβλημα τους να φτάσει απ’ έξω. Και καθ’ αυτόν τον τρόπο παραμένουν ακόμα παιδιά.

Για να γίνεις ενήλικας απλά χρειάζεται να κλείσεις δεκαοχτώ χρόνια ζωής. Για να γίνεις ώριμος ενήλικας όμως, πρέπει πρώτα να καλλιεργήσεις την ικανότητα σου να φροντίζεις ο ίδιος τις ανάγκες σου.

Να γίνεις πιο δυνατός, πιο ικανός, πιο ανταγωνιστικός και πιο έξυπνος συναισθηματικά.

Όσο περισσότερο ενισχύεις τη δική σου αίσθηση αυτονομίας, τόσο λιγότερο εξαρτάσαι από τους άλλους.

Και όσο λιγότερο σε νοιάζει η γνώμη τους, τόσο πιο άνετα βάζεις τα όρια σου και τόσο πιο εύκολα διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν στη ζωή.

Έχεις δει ποτέ πόσο εύκολα (και γρήγορα) ξενερώνει μια γυναίκα, όταν διαπιστώσει πως το νέο της αμόρε, που κλείνει τα εικοσιπέντε σε δύο μέρες, περιμένει από τη μάνα του να του μαγειρέψει, να του πλύνει τα άπλυτα και να του δώσει χαρτζιλίκι;Μένω με τους Γονείς μου και χωρίς δικό μου χώρο δεν έχει νόημα να φλερτάρω, Για να γίνεις πιο Ελκυστικός, γίνε περισσότερο Αυτόνομος

Όσο ωραίος κι αν είναι, όσο ωραία κι αν τα λέει, εκείνη δε θέλει να νιώθει πως είναι με κάποιον που δε θα προσπαθήσει να πιάσει τη ζωή απ’ τα μαλλιά. Ούτε επίσης θέλει να καταλήξει η μικρότερη και ομορφότερη μαμά του.

Αυτός είναι και ένας κλασικός λόγος, που πολλές σχέσεις και κυρίως γάμοι, χαλούν. Το ζευγάρι γνωρίστηκε, ερωτεύτηκε, πέρασε μια περίοδο που όλα ήταν όμορφα, αλλά όταν το συναίσθημα καταλάγιασε, ο άνδρας σταμάτησε να προσπαθεί.

Έγινε σκλάβος της ρουτίνας, σταμάτησε να φλερτάρει τη σύντροφο του και περίμενε από εκείνη να φροντίζει όλες τις ανάγκες του και να αναλάβει τις ευθύνες που εκείνος δεν ήθελε.

Με αυτόν τον τρόπο πυροδοτούνται αρκετές συγκρούσεις, οι οποίες φέρνουν τη σχέση στο τέλος της, με τη γυναίκα συνήθως να είναι αυτή που αποχωρεί.

Γίνε αυτόνομος άνδρας

Το να είσαι ελκυστικός λοιπόν ως άνδρας, δεν έχει να κάνει μονάχα με το τι λες και το πως δείχνεις. Έχει να κάνει και με το πόσο αυτόνομος είσαι και πόσο πρόθυμος να αναλάβεις ευθύνες.

Φυσικά το να είσαι αυτόνομος, δε σημαίνει να είσαι μόνος. Δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεις τελείως ανεξάρτητος και να μην έχεις ανάγκη κανέναν.

Κάτι τέτοιο άλλωστε είναι αδύνατον, αφού από τη φύση μας είμαστε κοινωνικά πλάσματα που συνεργάζονται και θριαμβεύουν σε ομάδες.

Η νοοτροπία λοιπόν της απόλυτης ανεξαρτησίας, μας καταδικάζει σε μια μοναχική και όχι και τόσο ευτυχισμένη ζωή.

Κανείς δεν μπορεί να γίνει εντελώς αυτόνομος και ανεξάρτητος από τους άλλους και ούτε χρειάζεται να έχει την επιθυμία να το κάνει.

Έτσι λοιπόν κι εσύ, εστίασε στο να δυναμώσεις τον εαυτό σου, να καλλιεργήσεις τις ικανότητες σου και να μάθεις να φροντίζεις όσο περισσότερο μπορείς ο ίδιος τις ανάγκες σου.

Αλλά όταν χρειάζεσαι βοήθεια, να την αναζητάς και να τη ζητάς με άμεσο τρόπο. Μην περιμένεις τους άλλους να διαβάσουν το μυαλό σου και μη θυμώνεις μαζί τους αν αποτύχουν να μαντέψουν τις ανάγκες σου.

Πολλές σχέσεις διαλύονται γιατί οι σύντροφοι επέλεξαν να συνεννοηθούν με υπονοούμενα και έδρασαν με βάση λανθασμένες υποθέσεις.

Το «Θα έπρεπε να ξέρεις πως νιώθω χωρίς να χρειαστεί να στο πω» και το «Θα έπρεπε να ξέρεις τι θέλω χωρίς να χρειαστεί να μιλήσω» αποτελούν τις πιο καταστροφικές πεποιθήσεις πάνω στις οποίες μπορούν να βασιστούν δύο σύντροφοι.

Το να ωριμάζεις σημαίνει να βγαίνεις από αυτόν τον έμμεσο, παιδικό και εντελώς εξαρτημένο τρόπο να καλύπτεις τις ανάγκες σου και να ακολουθείς μια αμεσότερη και πιο αυτόνομη προσέγγιση στο πως επιδιώκεις να πάρεις αυτό που θες.

Μόλις καλλιεργήσεις αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς, θα δεις πως όχι μόνο απολαμβάνεις τη ζωή σου περισσότερο, αλλά και πως οι γυναίκες γύρω σου σε βρίσκουν πιο ελκυστικό.

Για να γίνεις πιο άμεσος και διεκδικητικός στο φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!