Δημοφιλία: Πώς να είσαι δημοφιλής χωρίς πολύ προσπάθεια - Men's Bible

Δημοφιλία: Πώς να είσαι δημοφιλής χωρίς πολύ προσπάθεια

Δημοφιλία: Πώς να είσαι δημοφιλής χωρίς πολύ προσπάθεια

Η δημοφιλία φαίνεται δύσκολη για πολύ κόσμο και συχνά δυσκολεύονται και να συνδεθούν αλλά και να την αναπτύξουν.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε παρεξηγήσει τον όρο δημοφιλία και πιστεύουμε αυτό που βλέπουμε στις ταινίες. Το να είσαι δημοφιλής δεν σημαίνει να είσαι ο πιο καλοντυμένος και με τις πιο καυστικές ατάκες από όλους.

Δημοφιλία σημαίνει να είσαι αρεστός στον κόσμο γιατί αισθάνονται άνετα και όμορφα γύρω σου. Με βάση αυτό, παρακάτω θα δούμε κάποιες απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να κάνεις τον κόσμο να αισθάνεται άνετα γύρω σου και να εκπέμπεις άνεση και αυτοπεποίθηση.

Χιούμορ και δημοφιλία

Το χιούμορ είναι βασικός παράγοντας. Ένας άνθρωπος που ξέρει να κάνει και να δέχεται αστεία δείχνει ότι είναι ανοιχτός και ευδιάθετος. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείς να κάνει αστεία χωρίς να δείχνεις περίεργος ή απροσάρμοστος.

Για να το πετύχεις, φρόντισε τα αστεία που κάνεις να είναι μικρά. Κανείς δεν θέλει να ακούσει μία δεκάλεπτη ιστορία, όσο αστεία κι αν είναι, ειδικά αν είσαι σε ένα μέρος όπως ένα μπαράκι ή κλαμπ. Το καλύτερο κόλπο είναι να πετάξεις την ατάκα και όσο ακόμα ο κόσμος γελάει, να αλλάξεις θέμα και να αρχίσεις να συζητάς κάτι άλλο. Αυτό θα δείξει ότι δεν περιμένεις την έγκριση ή την επιβεβαίωσή των άλλων.

Ένας ωραίος τρόπος για να δημιουργήσεις χαλαρό και παιχνιδιάρικο κλίμα είναι να κάνεις το αντίθετο από ότι σου λένε.

Αν εμφανιστείς σε μία παρέα και σου πουν να κάτσεις, μπορείς να σταθείς όρθιος και να κάνεις κάποιο χαλαρό αστείο για αυτό. Φυσικά μετά θα κάνεις αυτό που ήταν να κάνεις εξ’ αρχής. Ο σκοπός δεν είναι να δείξεις αντιδραστικός αλλά να δημιουργήσεις όμορφο κλίμα.Δημοφιλής: Ο ρόλος της κοινωνικής αποδοχής στη ζωή μας, Τι σημαίνει κοινωνική αξία και πώς να την αποκτήσεις, Δημοφιλία: Πώς να είσαι δημοφιλής χωρίς πολύ προσπάθεια

Δείξε ομαδικότητα

Είναι ωραίο να είσαι μέρος μίας ομάδας και όχι απαραίτητα ένας μοναχικός λύκος. Υπάρχουν στιγμές που μπορείς να το κάνεις κι αυτό αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις πάντα. Το μυστικό για να ενσωματωθείς με την ομάδα είναι να αναδείξεις κάποιον άλλο ως αρχηγό.

Αν αυτό σε αγχώνει, να ξέρεις ότι όταν είσαι άνετος να αναδείξεις κάποιον άλλο ως αρχηγό, ποτέ κανείς δεν θα το θεωρήσει δεδομένο αλλά αντιθέτως θα σκεφτούν ότι εσύ έχεις τον έλεγχο της κατάστασης.

Αν το κάνεις συνδυαστικά με χιούμορ, τότε θα κάνεις την παρέα σου να γελάσει και ταυτόχρονα να αισθανθεί πολύ ωραία με εσένα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα κάνει εσένα να φανείς καταπληκτικός. Αν οι φίλοι σου είναι καταπληκτικοί, τότε δεν μπορεί παρά να είσαι κι εσύ καταπληκτικός.

Για να μην βγει ως κάτι περίεργο, είναι σημαντικό να το έχει συνηθίσει ο κόσμος γύρω σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σου γίνει συνήθεια το να κάνεις ήπια κομπλιμέντα. Αντίστοιχα, κάποιες φορές θα κάνεις τέτοιου είδους κομπλιμέντα και για τον εαυτό σου και ακριβώς επειδή ο κόσμος θα το έχει συνηθίσει, δεν θα αντιδρά περίεργα. Απλά φρόντισε τα κομπλιμέντα σου να είναι γνήσια και να έχουν βάση αλλιώς μπορεί να φανεί ότι απλά καλοπιάνεις τους άλλους.

Μίλα για άβολα θέματα με άνεση

Κάτι που θα σε βοηθήσει να αναδειχθείς, είναι η άνεση με την οποία μιλάς με τους άλλους για θέματα που συνήθως είναι άβολα.

Είναι ιδιαίτερα χαρισματικό να μπορείς να μιλήσεις για θέματα που οι άλλοι τα θεωρούν περίεργα, με άνεση και χαλαρότητα και ακόμα πιο δυνατό αν μπορείς να το κάνεις για τον εαυτό σου. Σε δείχνει ακομπλεξάριστο, άνετο και δεκτικό στους άλλους.

Για δημοφιλία μάθε να ακουμπάς τον κόσμο με σεβασμό

Και εδώ θα δώσεις ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να γίνει σωστά και γνήσια και όχι περίεργα ή με υπονοούμενα ή τρόπο που ξεπερνάει τα όρια. Το άγγιγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανθρώπινη επικοινωνία και διάδραση.

Είναι βασική αρχή επικοινωνίας και δεν έχει να κάνει με την σεξουαλική προδιάθεση κάποιου. Ενισχύει τους φιλικούς δεσμούς, βοηθά στην παραγωγή χρήσιμων ορμονών για το σώμα και μπορεί να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό και την πίεση. Φυσικά, αν δεν γίνει σωστά μπορεί να παρεξηγηθεί και να κάνει τον κόσμο να κλειστεί περισσότερο, για αυτό όπως είπαμε προσοχή.

Φρόντισε να καλιμπράρεις ανάλογα με το άτομο. Αν είσαι με φίλους που σε ξέρουν, μπορείς να είσαι πιο διαχυτικός, ενώ με γνωστούς και ανθρώπους που μόλις γνώρισες, θα χρειαστεί να συγκρατηθείς λίγο, μέχρι να σε γνωρίσουν καλύτερα και να συνηθίσουν την παρουσία σου. Μπορείς πάντα τσεκάρεις αν το άτομο που ακούμπησες είναι χαλαρό ή σφίγγεται. Αν έχει μαγκωθεί, τότε δεν δέχεται ακουμπήματα και καλό είναι να σταματήσεις.

Φρόντισε να ακουμπάς με άνεση και χωρίς να πιέζεσαι γιατί αυτό θα φανεί και ο κόσμος θα αντιδράσει περίεργα. Αν πάλι διαπιστώσεις ότι είναι κάτι εντελώς εκτός από τον τρόπο και τις συνήθειες σου, τότε δεν υπάρχει λόγος να πιεστείς. Μπορείς απλά να το αποφύγεις.

Ο λόγος που είναι σημαντικό στοιχείο και σε αναδεικνύει ως κάποιον γεμάτο αυτοπεποίθηση, είναι το γεγονός ότι  οι περισσότεροι άντρες δεν είμαστε συνηθισμένοι στο άγγιγμα. Για πολλούς θεωρείται ταμπού και κάποιες φορές παρεξηγήσιμο, οπότε αν εσύ δείξεις ανεπηρέαστος, θα μετρήσει ως κάτι θετικό.

Θες να καλλιεργήσεις τις επικοινωνιακές δεξιότητες σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!