«Τι θα πεις ο κόσμος;» και άλλες περιοριστικές πεποιθήσεις στο φλερτ - Men's Bible

«Τι θα πεις ο κόσμος;» και άλλες περιοριστικές πεποιθήσεις στο φλερτ

«Τι θα πεις ο κόσμος;» και άλλες περιοριστικές πεποιθήσεις στο φλερτ

Ευτυχώς, βρισκόμαστε σε μία εποχή, όπου τα ταμπού δεν είναι πλέον και τόσα πολλά. Τα social media και η τεχνολογία γενικότερα μεταφέρουν την πληροφορία με τέτοια ταχύτητα, που ως ένα βαθμό έχει συμβάλλει στο να καταρρίψουμε αρκετούς μύθους, που πιστεύαμε πως υπήρχαν.

Ωστόσο, όμως στο φλερτ υπάρχουν ακόμα ορισμένες πεποιθήσεις ή – όπως συνηθίζουμε να τις λέμε – περιοριστικές πεποιθήσεις (limiting beliefs) , οι οποίες βασανίζουν το μυαλό μας και πολλές φορές μας εμποδίζουν απ΄ το να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

#1 Κοινωνικό μάτι και κριτική από τους άλλους

Πολλές φορές ακούω φράσεις που δείχνουν περιοριστικές πεποιθήσεις, όπως :

«Αν της μιλήσω, θα με πουν πέφτουλα»

«Αν την σταματήσω στο δρόμο, θα με κοιτάνε όλοι.»

«Τι θα σκέφτονται οι φίλες της στο μπαρ, αν την αγγίξω»

«Οι γυναίκες κάνουν σεξ, μόνο αν κάνουν σχέση» κλπ.

Εντάξει, ως ένα βαθμό είναι λογικό να έχεις κάποιες τέτοιες σκέψεις και σε καταλαβαίνω, γιατί μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον, όπου μας νουθετούσαν με όλες τις παραπάνω (και ακόμα περισσότερες) φράσεις.

Όμως, τι είναι αλήθεια τελικά;

Πριν από μερικές μέρες είχα προσεγγίσει μια κοπέλα στο δρόμο και πριν πάω να μπω στο μετρό, με σταμάτησαν δύο τύποι και με ρωτούσαν με πολύ ενδιαφέρον πως το έκανα, τι της έλεγα, πως μου έδωσε το τηλέφωνο της κλπ.

Αυτό, που θέλω να πω είναι ότι: δεν σε βλέπουν σαν πέφτουλα. Σε βλέπουν σαν τον «ήρωα» τους- κάνεις κάτι, που πιθανώς να μην το κάνουν, ούτε σ’ όλη της τους τη ζωή. Ακόμα και αν σταματήσεις κοπέλα στον δρόμο και σε παρατηρούν, εκείνη τη στιγμή σε θαυμάζουν ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Πολλές φορές μάλιστα, υπήρξε κίνητρο για να μιλήσω σε μία κοπέλα, ακόμη κι αν είχα άγχος προσέγγισης (λες και περίμενα ότι θα με χειροκροτούσαν κιόλας). Το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει φλερτ, αλλά μόνο πέφτουλες (θα εξηγήσουμε τη διαφορά παρακάτω), σε κάνει να ξεχωρίζεις ανάμεσα στο πλήθος. Δημιουργείς αξία και αυτό τους κάνει να θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σου.

Είναι το ίδιο ακριβώς, που συμβαίνει όταν ο άλλος έχει κάτι, που εμείς θέλουμε και δεν έχουμε- αυτόματα αποκτά αξία για εμάς και επενδύουμε στην επικοινωνία μαζί του.

Η διαφορά τώρα του πέφτουλας και του φλερτάρω ως άνδρας αξίας είναι στον τρόπο:

Ο πρώτος είναι εκείνος, που δεν έχει τρόπους και συνήθως κάνει αγενή σεξουαλικά σχόλια, πρωτού γνωρίσει την γυναίκα. Το να κάνεις σεξουαλικούς υπαινιγμούς δεν είναι κακό- αντιθέτως- πρέπει όμως να γίνονται με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο. Ενώ εκείνος, που φλερτάρει ως άνδρας αξίας το κάνει με ευγενικό τρόπο, χωρίς να προσβάλλει την γυναίκα.

Για να ξεπεράσεις όλες τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου στο φλερτ, δες εδώ

#2 Με ή χωρίς μαλλιά;

Έχω γνωρίσει ανθρώπους, οι οποίοι στο παρελθόν αισθάνονταν άσχημα για το γεγονός ότι δεν είχαν μαλλιά και θεωρούσαν ότι αυτό τους σαμπόταρε από το να φλερτάρουν με τις γυναίκες, καθ’ ότι πίστευαν ότι είναι αντιαισθητικό.

Πρώτα απ’ όλα, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου και δεύτερον παραθέτω παρακάτω δύο λόγους για τους οποίους η ύπαρξη φαλάκρας αποτελεί κι αυτή μία από τις πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις που μας ταλαιπωρούν και τίποτα άλλο:

Αν ασχολείσαι καιρό με το φλερτ, πιθανώς να έχεις ακούσει για τον περίφημο Neil Strauss. Ο Neil Strauss είναι συγγραφέας και θεωρείται ο «πατέρας του Φλερτ». Το γνωστότερο βιβλίο του με τίτλο: Το παιχνίδι- η κρυφή Βίβλος της γυναικείας αποπλάνησης (The Game: The Art of Seduction), το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του στο κομμάτι της προσέγγισης και ο τρόπος που τον άλλαξε σαν άνθρωπο, έγινε No1 best seller παγκοσμίως.«Τι θα πεις ο κόσμος;» και άλλες περιοριστικές πεποιθήσεις στο φλερτ

Ο Neil όταν ξεκινούσε το ταξίδι του δεν είχε καθόλου μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού, μόνο περιφερειακά. Αποφάσισε, λοιπόν να ξυριστεί εντελώς. Όντας καραφλός έγινε από τα πρώτα Sex Symbols της εποχής του.

Δεύτερον, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που έγινε στο Barry University της Florida: «Η φαλάκρα αποτελεί δείγμα εξυπνάδας, κοινωνικού status και ειλικρίνειας». Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ερευνητική ομάδα του Dr. Frank Muscarella.

Συνεπώς, ο τρόπος που εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας (selfimage) και τις καταστάσεις καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη συμπεριφορά μας.

Πολλά πράγματα, που διδάχθηκες κατά την πορεία της ζωής σου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος σου πρέπει να είναι να την κάνεις όσο πιο απλή γίνεται.

Οι εμπειρίες και η προσωπικότητα σου θα είναι σύμμαχοι σε αυτό το ταξίδι, προκειμένου να διαμορφώσεις τον δικό σου τρόπο σκέψης. Ξεκίνα, λοιπόν να αφήνεις πίσω τις περιοριστικές πεποιθήσεις, να ερμηνεύεις διαφορετικά τα γεγονότα και να τεστάρεις τα πράγματα για να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!