Κάνοντας την Αρχή: Πως να βελτιωθείς στο Φλερτ - Men's Bible

Κάνοντας την Αρχή: Πως να βελτιωθείς στο Φλερτ

Κάνοντας την Αρχή: Πως να βελτιωθείς στο Φλερτ

Η δυσκολία του να βελτιωθείς στο φλερτ, βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη πως κάνεις κάτι λάθος, πέρα από το feedback που σου δίνουν οι κοπέλες με τις οποίες φλερτάρεις.

Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, η κοπέλα με την οποία μιλάς δε θα σου πει ξεκάθαρα τί δεν της αρέσει ή τί την ξενέρωσε στην επαφή της μαζί σου.

Για παράδειγμα, συνηθισμένο λάθος που κάνει κάποιος στις πρώτες του απόπειρες να φλερτάρει με κοπέλες που δε γνωρίζει, είναι να μην έχει καλό έλεγχο της απόστασης από την οποία ξεκινάει να μιλάει.

Έτσι, είτε ξεκινάει να μιλάει στις κοπέλες από μεγάλη απόσταση (κάτι που τον κάνει να δείχνει περισσότερο φοβισμένος), είτε, χωρίς να το καταλάβει, εισβάλλει στον προσωπικό τους χώρο (κάτι που κάνει τις κοπέλες να νιώθουν άβολα και παραβιάζει τα προσωπικά τους όρια).

Στην πρώτη περίπτωση είναι πιο εύκολο κάποιος να δώσει την αίσθηση του αμήχανου “καλού παιδιού”.

Έτσι, η κοπέλα στην οποία απευθύνθηκε ίσως βρει την κίνηση του συμπαθητική και γλυκιά, αλλά να μη θέλει να κάνει κάτι ερωτικό μαζί του γιατί δεν το νιώθει (δηλαδή δεν τον ένιωσε ως δυνατό, ελκυστικό και αποφασιστικό άνδρα άρα δεν ελκύεται ερωτικά απ’ αυτόν).

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πιο εύκολο να δώσει την εντύπωση του περίεργου τύπου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να θέλει να ξεφορτωθεί την παρουσία του άμεσα.

Το θέμα είναι πως και στα δυο σενάρια, οι κοπέλες απλά θα σε απορρίψουν. Δε θα σου πουν «φίλε, την επόμενη φορά μη μιλήσεις σε κοπέλα από μισό χιλιόμετρο απόσταση, γιατί δε θα σ’ ακούσει και θα δείξεις περισσότερο φοβισμένος».

Ούτε απαραίτητα θα σου πει «μην έρχεσαι τόσο κοντά, κάνεις τις κοπέλες να νιώθουν άβολα και τις φέρνεις σε δύσκολη θέση».

Δεν είναι ο ρόλος της να σε βοηθήσει να την γοητεύσεις ή να σε βοηθήσει να βελτιωθείς στο φλερτ και στην τελική, δεν τη νοιάζει κιόλας.

Αυτή βγήκε να περάσει καλά και να πιει ένα ποτό με την παρέα της, να αγοράσει ένα βιβλίο για την ανιψιά της, να κάνει τζόκινγκ κλπ, και είναι λογικό να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για έναν ακόμα τύπο που ήθελε να τη φλερτάρει και που δεν την έκανε να νιώσει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον με τον τρόπο του.

Γι’ αυτό λοιπόν, για να βελτιωθείς στο φλερτ, χρειάζεται πρώτα να εξοικειωθείς με την απόρριψη.

Όχι απλά να εξοικειωθείς, αλλά να τη δεις ως ένα σύμμαχο ο οποίος σε βοηθάει να εντοπίζεις κοινωνικά λάθη και να ρυθμίζεις ανάλογα, τον τρόπο με τον οποίο κινείσαι, φέρεσαι και μιλάς.

Όσο περισσότερο και όσο γρηγορότερα αναπτύξεις αυτήν τη νοοτροπία, τόσο γρηγορότερα θα βελτιωθείς στο φλερτ.

Γιατί πλέον η απόρριψη δε θα αποτελεί κάποια αυθαίρετη εκτίμηση της προσωπικής σου αξίας ως άνδρας, αλλά ένα εργαλείο που θα σε βοηθά να ανακαλύψεις τι να κάνεις μετά.

Έτσι, θα μπορείς να εξετάζεις το τί συνέβη με καθαρό μυαλό και να βρίσκεις το μάθημα που κρύβεται πίσω από την άρνηση της κοπέλας να σου μιλήσει, να ανοιχτεί στο διάλογο ή να σου δώσει τον αριθμό της.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δέχεσαι την απόρριψη ως απόδειξη της αξίας σου ως άνδρας, θα νιώθεις σε πλήρη σύγχυση. Το συναίσθημα θα σε οδηγεί να σκεφτείς παρορμητικά και να καταλήξεις σε λάθος συμπεράσματα.

Αυτό είναι που κάνει την όλη διαδικασία δύσκολη (και για κάποιους μάλιστα πολύ δύσκολη).Πώς να της Ζητήσεις να Βγείτε, https://mensbible.gr/statoys-kai-flert-simasia-den-echei-to-ti-echeis-alla-to-ti-ekpempeis/

Για να βελτιωθείς στο φλερτ χρειάζεται να βελτιώσεις και τον τρόπο ζωής σου

Για να βελτιωθείς στο φλερτ και συνεπώς στην προσωπική σου ζωή, χρειάζεται να κάνεις αλλαγές.

Αλλαγές όχι μονάχα στον τρόπο με τον οποίο μιλάς, αλλά και σε οτιδήποτε σχετίζεται με την ταυτότητα σου (το ποιος είσαι δηλαδή) και με τον τρόπο που ζεις τη ζωή σου.

Αν αυτή τη στιγμή δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου  και δεν την ευχαριστιέσαι, τότε αυτό θα φανεί. Καμία ατάκα ή τεχνική δεν πρόκειται να σε βοηθήσει αν δεν έχεις πρώτα επενδύσει εσύ στον εαυτό σου.

Αν δεν έχεις καλλιεργήσει μια αίσθηση αυτονομίας, αν δε βρίσκεις κάποιο νόημα στη δουλειά που κάνεις, αν δεν έχεις φίλους που απολαμβάνεις την παρέα τους και νιώθεις πως μπορούν να σε στηρίξουν, αν δε φροντίζεις το σώμα σου, το πνεύμα σου και την υγεία σου κλπ.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να σου ακούγονται άσχετα με το φλερτ αλλά δεν είναι.

Πρώτον γιατί έχουν άμεση σχέση με την αυτοπεποίθηση σου και την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και δεύτερον γιατί όσο πιο ολοκληρωμένος είσαι ως άνδρας, τόσο πιο ελκυστικός είσαι στα γυναικεία μάτια.

Για να βελτιωθείς στο φλερτ λοιπόν, χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις και τρόπο ζωής. Κυρίως να είσαι πρόθυμος να επενδύσεις στον εαυτό σου.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να κυνηγήσεις πληθώρα νέων εμπειριών, να γυμνάσεις το σώμα σου, να αλλάξεις διατροφή, να ταξιδέψεις, να διαβάσεις βιβλία, να ξεκινήσεις νέα χόμπι, να καλλιεργήσεις νέες δεξιότητες.

Όσο πιο πολύ επενδύεις στον εαυτό σου, τόσο πιο οκ είσαι με το ποιος είσαι και τόσο λιγότερο σε νοιάζει η γνώμη των άλλων για εσένα.

Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά όταν φλερτάρεις με κάποια κοπέλα που σου αρέσει.

Ξεκίνα αναπτύσσοντας σωστές συνήθειες

Πως λοιπόν ξεκινάς να βελτιώνεσαι στο φλερτ; Μα φυσικά αλλάζοντας συνήθειες. Όπως λέει και το ρητό, “αν θες να πετύχεις κάτι που πριν δεν πετύχαινες, πρέπει να κάνεις κάτι που πριν δεν έκανες”.

Αυτό το κάτι όμως δεν αρκεί να το κάνεις μια φορά, αλλά να το κάνεις τακτικά.

Για να βελτιωθείς στο φλερτ ουσιαστικά χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο ζεις τη ζωή σου και αυτό πρακτικά σημαίνει να καλλιεργήσεις νέες συνήθειες σε όλους τους τομείς.

Πριν αρχίσεις να μιλάς με πολλές κοπέλες, ώστε να ακονίσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, ξεκίνα με τη φροντίδα του εαυτού σου.

-Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Αν κάνεις καθιστική ζωή βρες μια δραστηριότητα την οποία να γουστάρεις και μέσω της οποίας να αθλείσαι. Αυτό μπορεί να είναι το κλασικό γυμναστήριο ή ακόμα και το να πηγαίνεις και να γυρνάς από τη δουλειά με ποδήλατο.

-Άλλαξε διατροφικές συνήθειες. Δε χρειάζονται υπερβολές αλλά έστω ξεκίνα να τρως περισσότερο σπιτικό φαγητό (κατά προτίμηση να το μαγειρεύεις εσύ), μείωσε το fast food και απόφυγε όσο μπορείς οτιδήποτε έχει ζάχαρη και λευκό αλεύρι.

-Βρες ένα στυλ που να σε εκφράζει και να ταιριάζει στην προσωπικότητα σου. Το φλερτ γίνεται πολύ πιο εύκολο όταν η εικόνα που παρουσιάζεις ξεχωρίζει και δεν μοιάζει με την εικόνα των άλλων δεκαπέντε ανδρών που μίλησαν στην κοπέλα εκείνο το Σαββατοκύριακο.

-Βάλε στόχο να κάνεις κάθε μήνα κάποια καινούρια δραστηριότητα που ποτέ πριν δεν είχες κάνει. Πήγαινε για αναρρίχηση, κάνε scuba diving, παρακολούθησε όπερα, πάρε μέρος σε καποιο σεμινάριο πρώτων βοηθειών, οργάνωσε το ταξίδι που πάντα ήθελες να κάνεις, σκαρφάλωσε στον Όλυμπο κλπ.Πολλές φορές όταν δεν έχεις πράγματα να πεις για τον εαυτό σου, αυτό ειναι σημάδι πως δεν έχεις κυνηγήσει ιδιαίτερες εμπειρίες και δεν έχεις βγει από τη ζώνη άνεσης σου.

-Μίλα με κόσμο. Αν είσαι εσωστρεφής και κάπως ντροπαλός, ξέχνα για λίγο το φλερτ και δες τη μεγάλη εικόνα. Για να γίνεις πιο κοινωνικός με τις γυναίκες που σου αρέσουν, χρειάζεται να γίνεις πιο κοινωνικός γενικά. Οπότε, εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία για επικοινωνία και επιδίωξε να μιλάς καθημερινά με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

-Αποδέξου ότι ίσως χρειαστεί χρόνο. Όπως και με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και στις ερωτικές γνωριμίες, για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς απαιτείται κόπος, χρόνος και προσπάθεια. Πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται υπομονή και συνέπεια. Γι’ αυτό αν θες πραγματικά να βελτιωθείς στο φλερτ, ξεκίνας να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου αποφασισμένος πως ό,τι κάνεις, θα το κάνεις για καιρό.

Μη στοχεύσεις να της αρέσεις, στόχευσε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου

Καθώς προσπαθείς να βελτιωθείς στο φλερτ, θα συναντήσεις εμπόδια. Πολλά από αυτά πηγάζουν από το γεγονός πως κάνεις ό,τι κάνεις για να εντυπωσιάσεις και να κερδίσεις την επιβεβαίωση από κάποια κοπέλα.

Πριν μου πεις πως αυτό είναι φυσιολογικό, θα σου πω πως όντως, όταν μας αρέσει κάποια είναι λογικό να θέλουμε να κάνουμε καλή εντύπωση.

Αλλά κι αυτό μέσα σε κάποια πλαίσια.

Η πηγή της ελκυστικότητας του άνδρα είναι η συναισθηματική του δύναμη.

Τι σημαίνει όμως συναισθηματική δύναμη; Σημαίνει αυτοπεποίθηση, σημαίνει πίστη στις δυνάμεις μου, σημαίνει πως επενδύω πολύ περισσότερο στη γνώμη μου για τον εαυτό μου, απ’ ότι στη γνώμη κάποιας που ακόμα δε γνωρίζω καλά.

Αν όμως προσπαθώ να σκεφτώ διάφορους τρόπους και τεχνάσματα για να εντυπωσιάσω κάποια τότε τι δείχνω; Μα φυσικά πως η γνώμη της έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα και πως μάλλον η αυτοπεποίθηση μου και η αίσθηση της αυτοαξίας μου, εξαρτάται από εκείνη.

Γι’ αυτό λοιπόν, πριν αρχίσεις να ψάχνεις τί θα πεις στις κοπέλες, πως θα τις πλησιάσεις, πως θα ζητήσεις το τηλέφωνό τους κλπ, κατάλαβε πως πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να αρέσεις σε εκείνες, αλλά να αρέσεις σε εσένα.

Για να βελτιωθείς στο φλερτ λοιπόν, καλλιέργησε τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα και γίνε ο άνδρας που αξίζεις να είσαι!

Αν θες να βελτιώσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες με τις γυναίκες, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!