Δεν Αρέσω στις Γυναίκες: Γιατί; - Men's Bible

Δεν Αρέσω στις Γυναίκες: Γιατί;

Δεν Αρέσω στις Γυναίκες: Γιατί;

«Γιατι δεν αρέσω στις γυναίκες όταν είμαι καλός μαζί τους;»

Αυτή είναι και μια από τις πιο κοινές ερωτήσεις που ακούω εδώ στο Mens Bible. Παρ’όλα αυτά, το πρόβλημα δεν είναι το πόσο καλός είσαι σαν χαρακτήρας. Το να είσαι καλός σημαίνει να δείχνεις σεβασμό και πιστεύω πως πάντα πρέπει να δείχνεις σεβασμό στο φλερτ.

Το θέμα της συζήτησης είναι περισσότερο το πως νιώθεις εσύ. Γιατί να αισθάνεσαι πως είσαι το καλό παιδί που τερματίζει τελευταίο.

Μήπως την εξυψώνεις σε θρόνο;

Δεν είναι σπάνιο για τους άντρες να ανεβάζουν μια γυναίκα πολύ ψηλά, σαν να τη τοποθετούν σε ένα βάθρο.

Σκέψου για λίγο: τι σημαίνει ανεβάζω κάποια σε ένα βάθρο;

Κυριολεκτικά σημαίνει πως την τοποθετείς παραπάνω από τον εαυτό σου. Συμπεριφέρεσαι δηλαδή σαν να έχει περισσότερη αξία από εσένα και όλο αυτό ασυνείδητα στέλνει το σήμα πως σου λείπει αυτοεκτίμηση.

Μια ώριμη γυναίκα όμως δε θέλει κάποιον που βλέπει τον εαυτό του ως κατώτερο και εκείνη ως βραβείο. Θέλει έναν ώριμο άντρα που βλέπει τον εαυτό του και εκείνη ως ίσους και αυτό βγαίνει στη συμπεριφορά του.

Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι και ο καλύτερος τρόπος για να δείξει ένας άντρας την αυτοπεποίθηση του – το πιο σέξι χαρακτηριστικό που μπορεί να προβάλει σε μια γυναίκα.

Επίσης όταν λες «δεν αρέσω» και σε παίρνει από κάτω ύστερα από μια απόρριψη, τι δείχνεις για τον εαυτό σου; Μα φυσικά πως θεωρείς ότι δεν είναι αρκετός, διαφορετικά θα ήξερες πως ακόμα και αν μια γυναίκα δεν έλκεται από εσένα δε σημαίνει κάτι για την προσωπική σου αξία.

Το μόνο που σημαίνει είναι πως, είτε χρειάζεται να αλλάξεις κάτι στον τρόπο που φλερτάρεις, είτε απλά δεν είστε συμβατοί με τη κοπέλα.Δεν Αρέσω στις Γυναίκες: Γιατί;

Δείχνεις υπερβολική προθυμία να την ικανοποιήσεις;

Δεν είναι κακό να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Στην πραγματικότητα, σύσσωμη η ομάδα του Mens Bible πιστεύουμε πως το να κάνεις τους άλλους να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Παρ’ ολα αυτά, πρέπει να ακολουθείς το δρόμο σου και να κάνεις όλα εκείνα που απολαμβάνεις εσύ στη ζωή. Αν βγαίνεις συνεχώς από αυτόν τον δρόμο και παραμελείς τις δικές σου ανάγκες για να τη κρατάς χαρούμενη, τι επικοινωνεί αυτό για σένα;

Όσο λιγότερο ανησυχείς (και αυτή είναι η λέξη κλειδί) για το πως να ικανοποιήσεις τους άλλους, τόσο περισσότερο άνετος θα είσαι με τον εαυτό σου. Και αυτή η άνεση, η νοοτροπία, η αυθεντικότητα, με τη σειρά τους σε κάνουν πιο χαρισματικό για τους άλλους.

Είναι η σχέση σου ωφέλιμη και για τους δύο;

Μια σχέση δε πρέπει να είναι μονόπλευρη. Θα πρέπει όχι μόνο να δίνεις αλλά και να παίρνεις σε κάθε περίσταση και το αντίθετο. Οι σχέσεις που είναι μονόπλευρες βαραίνουν από το φορτίο της περιφρόνησης και της πικρίας.

Παίρνεις λοιπόν πίσω αυτά που δίνεις στη σχέση σου; Αν όχι τότε γιατί συνεχίζεις;

Θες να αρέσεις στις γυναίκες; Δες εδώ

Πώς να αποφύγεις να είσαι «πολύ καλός»

Τώρα που ξέρεις πως το πρόβλημα δεν είναι αν είσαι «καλός», είναι ώρα να δούμε ποιες συμπεριφορές σε βοηθάνε να σταματήσεις να αισθάνεσαι έτσι και να δημιουργήσεις περισσότερη έλξη.

 

Νοοτροπία αφθονίας

Φαντάσου πως δεν είχες μία υπέροχη γυναίκα στη ζωή σου, αλλά πολλές. Φαντάσου πως ακόμα και αν η φανταστική κοπέλα που κυνηγάς δεν ενδιαφέρεται ερωτικά για σένα, ξέρεις πως έχεις επιλογές και γρήγορα θα βρεις μια εξίσου φανταστική γυναίκα. Πώς θα δρούσες και θα συμπεριφερόσουν;

Πολλοί άντρες είναι υπερβολικά πρόθυμοι να τρέξουν πίσω από μια γυναίκα και να κάνουν τα πάντα για χάρη της γιατί θεωρούν πως είναι η μοναδική. Πως δε θα καταφέρουν να βρουν κάποια άλλη και άρα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να τη κερδίσουν ή να τη κρατήσουν.

Αυτό όμως είναι λάθος νοοτροπία που σε οδηγεί σε πολύ κακές συμπεριφορές και αποφάσεις. Αντίθετα όταν ξέρεις πως δεν έχει μονάχα μια επιλογή, είσαι σε πολύ καλύτερη θέση να ζυγίσεις τα πράγματα, να δράσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση και φυσικά να βάλεις τα όρια σου.

Και όταν ξέρεις πως υπάρχουν επιλογές, το «δεν αρέσω» και η απόρριψη παύουν να σε επηρεάζουν και να σε πληγώνουν στον ίδιο βαθμό.

Πέρνα καλά χωρίς τη βοήθεια των άλλων

Αν θες να σταματήσεις να νιώθεις «δεν αρέσω» και να ξεκινήσεις να λες «αρέσω», θα πρέπει να σταματήσεις να στηρίζεσαι στους άλλους για αυτοαποδοχή και να ανέβεις συναισθηματικά.

Το να βασίζεσαι στους άλλους για να διασκεδάσεις, να ανέβεις και να περάσεις καλά, δημιουργεί ένταση. Και αυτό γιατί πολλές φορές οι άλλοι είναι απορροφημένοι από δικές τους σκοτούρες και προβλήματα.

Είναι σαν να είσαι ένα ετερόφωτο σώμα που φωτίζεται μόνο όταν οι άλλοι ρίχνουν φως πάνω του. Αν οι άλλοι δε ρίχνουν τις ακτίνες τους τότε το σώμα αυτό μένει στο σκοτάδι.

Όταν όμως δεν περιμένεις κανένα και βρίσκεις τρόπο να διασκεδάσεις, να ανεβάσεις την ενέργεια σου και να περάσεις καλά από μόνος σου, τότε δημιουργείς ένα χείμαρρο συναισθημάτων. Και επειδή τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά, οι άνθρωποι που είναι κοντά σου αρχίζουν να ανεβαίνουν και να περνάνε καλά οι ίδιοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφοπλίζεις την οποιαδήποτε ένταση μπορεί να υπάρχει, να τους κάνεις να χαλαρώνουν και φυσικά να θέλουν από μόνοι τους να είναι κοντά σου.

Με λίγα λόγια τους μαγνητίζεις με την προσωπικότητα σου.Δεν Αρέσω στις Γυναίκες: Γιατί;

Αυτοπεποίθηση

Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση και να είσαι άνετος με τον εαυτό σου. Είσαι ένα ολοκληρωμένο άτομο και δε χρειάζεσαι την αποδοχή από τους άλλους. Να είσαι συναισθηματικά επαρκής και σε κάθε κοινωνική περίσταση να δίνεις στους άλλους λίγο περισσότερο απ’ όσο παίρνεις.

Το να δείχνεις «υπερβολικά καλός» είναι αποτέλεσμα μερικών διακριτικών και ασυνείδητων συμπεριφορών. Είναι αυτές οι συμπεριφορές που σε οδηγούν στην απελπισία του «δεν αρέσω στις γυναίκες»

Αν αποφύγεις αυτές τις συμπεριφορές και τις αντικαταστήσεις με άλλες που προβάλουν αυτοπεποίθηση τότε μετατρέπεσαι σε έναν άντρα που τερματίζει πρώτος χωρίς να γίνει κακός.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!