4 Τρόποι με τους οποίους η Γυναίκα σε «Προσκαλεί» να τη Φλερτάρεις - Men's Bible

4 Τρόποι με τους οποίους η Γυναίκα σε «Προσκαλεί» να τη Φλερτάρεις

4 Τρόποι με τους οποίους η Γυναίκα σε «Προσκαλεί» να τη Φλερτάρεις

Έχεις βγει με την παρέα σου στο συνηθισμένο σας στέκι και εκεί που στέκεσαι όρθιος με το ποτό στο χέρι, την εντοπίζεις με την άκρη του ματιού σου. Μια σέξι μελαχρινή κοπέλα στέκεται στην άλλη πλευρά της μπάρας με τη φίλη της η οποία σε κοιτάζει κλεφτά και νιώθεις πως σε «προσκαλεί» να της μιλήσεις.

Σκέφτεσαι από μέσα σου πως όντως θα ήθελες πολύ να της μιλήσεις, αλλά δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να την προσεγγίσεις ούτε τι θα μπορούσες να της πεις για να αρχίσετε να μιλάτε.

Άσε που δεν είστε και κοντά. Εσύ με την παρέα σου είστε στη μια πλευρά της μπάρας και εκείνη στην άλλη. Αν περπατούσες ως εκεί, θα ήταν πολύ προφανές.

Τα σκέφτεσαι όλα αυτά και αφού βγάζεις το συμπέρασμα πως δεν έχει κανένα νόημα συνεχίζεις όπως και πριν.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, αντιλαμβάνεσαι πως η σέξι μελαχρινή και η φίλη της αποφάσισαν να καθίσουν σε δύο σκαμπό που αν και δεν βρίσκονται ακριβώς δίπλα σας, βρίσκονται πολύ κοντά σας.

Σκέφτεσαι από μέσα σου πως τώρα είναι ευκαιρία να της μιλήσεις. Όμως μετά πάλι αναρωτιέσαι: τι κάνεις αν εκείνη δεν ανταποκριθεί; Άραγε εκείνη θα θέλει να μιλήσει μαζί σου;

Έτσι διστάζεις και δεν κάνεις τίποτα.

Μετά από κάποια λεπτά αντιλαμβάνεσαι κάτι που σου κάνει εντύπωση.

Η κοπέλα με τη φίλη της, κάθισαν αρχικά στα σκαμπό με την πλάτη τους στραμμένη προς την μπάρα και το σώμα τους στραμμένο προς το υπόλοιπο μαγαζί, με τρόπο που αν κάποιος τις πλησίαζε και τους μιλούσε, να έμοιαζε πως ήταν το τρίτο μέλος της παρέας.

Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο είχαν καθίσει έκανε πιο εύκολη την προσπάθεια κάποιου άνδρα να τους πιάσει την κουβέντα.

Αργότερα όμως, αφού πέρασαν κάμποσα λεπτά, αντέστρεψαν τελείως τη στάση τους με τρόπο που αν κάποιος πήγαινε να τους μιλήσει, θα τους μιλούσε πίσω από την πλάτη τους και εκείνες θα έμοιαζαν πιο αδιάφορες και πιο κλειστές.

Σκέφτεσαι πως έχασες την ευκαιρία σου και λυπάσαι που ενώ η τύχη σου χαμογέλασε εσύ δεν την εκμεταλλεύτηκες.

Το θέμα είναι…ήταν όντως τύχη;

Μάλλον όχι.

Ο λόγος που η κοπέλα με τη φίλη της άλλαξαν θέση και κατέληξαν κοντά σας, παρ’ ότι έμοιαζε εντελώς τυχαίο, είναι γιατί σε είχαν δει που τις τσέκαρες και ήθελαν να τους μιλήσετε.

Έτσι, αποφάσισαν να το κάνουν πιο εύκολο για εσένα και την παρέα σου μειώνοντας την απόσταση ανάμεσα σας.

Αν λοιπόν δεν αναγνωρίζεις πότε οι γυναίκες σε βοηθούν να τις γνωρίσεις, τότε χάνεις πολλές ευκαιρίες με κοπέλες που διατηρούν κάποιο ενδιαφέρον για εσένα.

Αν και στην εποχή μας αρκετά πράγματα είναι διαφορετικά και μια γυναίκα θα κάνει εμφανές το ενδιαφέρον της σε κάποιον που της αρέσει, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα το κάνει με αρκετά έμμεσο τρόπο.

Και εσύ θα χρειαστεί να είσαι εκείνος που θα κάνει την πρώτη κίνηση. Που θα πρέπει να βρει το κουράγιο να παραμερίσει το άγχος, να την πλησιάσει και να της μιλήσει.

Φυσικά, το ξέρεις ήδη πως όποια κίνηση κάνεις να της μιλήσεις θα πρέπει να είναι με ευγένεια και σεβασμό στα όρια της. Εφόσον σου επικοινωνήσει ότι δεν ενδιαφέρεται, την ευχαριστείς και προχωράς.

Οι τρόποι με τους οποίους η γυναίκα «προσκαλεί» τον άνδρα να την πλησιάσει και να αρχίσει να την φλερτάρει, ουσιαστικά κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη για τον άνδρα.

Γιατί όμως να μην σε πλησιάσει εκείνη και να σου πει ότι θέλει να σε γνωρίσει;

Δεν θέλει να φανεί ότι την απορρίπτεις

Η πιο θεμελιώδης και βασική έννοια στις κοινωνικές δυναμικές, είναι η έννοια του κοινωνικού στάτους. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως το να είσαι «cool», άλλοι το λένε να εκπέμπεις «δύναμη και κύρος», άλλοι το ονομάζουν «αέρα», «αύρα» ή «αυτό το κάτι» κλπ.

Και για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις, η αίσθηση (γιατί για συναίσθημα πρόκειται) του κοινωνικού στάτους είναι σχετική με το περιβάλλον και αποτυπώνεται στη συμπεριφορά του άνδρα και όχι τόσο στα αγαθά που έχει.

Μπορεί πχ, κάποιος να είναι εύρωστος οικονομικά αλλά αδύναμος ως χαρακτήρας και σε κάθε πρόβλημα να καλεί τον μπαμπά ή την μαμά για να του το λύσει. Αυτός ο άνδρας λοιπόν δεν είναι ελκυστικός, και το ενδιαφέρον της γυναίκας για τον ίδιο εξανεμίζεται όταν εκείνη βλέπει πως δεν μπορεί να ηγηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της ζωής.

Το κοινωνικό στάτους λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Και στην επιλογή συντρόφου – όχι με την έννοια των υλικών αγαθών που έχει ο άνδρας, αλλά με την έννοια της συμπεριφοράς που εκπέμπει στάτους – αλλά και όσον αφορά τη δική της θέση σε μια κοινωνική ομάδα.

Δηλαδή τη φήμη της και την εικόνα της προς τους άλλους.

Και μάλιστα είναι τόσο σημαντικό, που ακόμα και αρκετά ευγενικές και καλόκαρδες κοπέλες μπορεί να απορρίψουν ακαριαία κάποιον ο οποίος με τη συμπεριφορά του βάζει τη φήμη τους σε κίνδυνο.

Αυτή η ανάγκη της γυναίκας να προστατεύσει την εικόνα της, μπορεί να μετατρέψει ακόμα και μια πολύ γλυκιά κοπέλα σε ψυχρό εκτελεστή.

Ο λόγος για αυτό είναι πως, εξελικτικά, οι άνθρωποι που δεν διατηρούσαν καλή φήμη και καλή εικόνα μέσα στην ομάδα την οποία άνηκαν, ρίσκαραν να περιθωριοποιηθούν ή ακόμα και να εκδιωχθούν από την ομάδα αυτή.

Η φήμη μας και η εικόνα μας προς τους άλλους, είναι πολύ σημαντικές και για εμάς τους άνδρες, αλλά ακόμα περισσότερο για τις γυναίκες.

Ο ένας λόγος λοιπόν που οι γυναίκες έχουν την τάση να μην προσεγγίζουν με άμεσο και εμφανή τρόπο τους άνδρες, είναι γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν την απόρριψη και μέσω αυτής να ρισκάρουν ένα πλήγμα στην εικόνα τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως στη διαδικασία του φλερτ, είναι στο ρόλο του άνδρα να κάνει επίδειξη την αυτοπεποίθησης του και των ικανοτήτων του και στο ρόλο της γυναίκας να κάνει την επιλογή.

Η προσέγγιση αυτή καθαυτή λοιπόν, είναι και μια επίδειξη θάρρους, σεβασμού και κοινωνικών δεξιοτήτων από την πλευρά του άνδρα.

Και μέσα από το φλερτ, ουσιαστικά η γυναίκα φιλτράρει τους άνδρες που γνωρίζει ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Αν λοιπόν κάποια εντοπίσει έναν άνδρα ο οποίος δείχνει υποσχόμενος και της κινήσει το ενδιαφέρον, αυτό που θα κάνει είναι να ρίξει το δόλωμα και να περιμένει το ψάρι (τον άνδρα δηλαδή) να τσιμπήσει.

Για να κάνεις τις γυναίκες να σε προσκαλούν οι ίδιες να τις φλερτάρεις, δες εδώ

Πως σου δείχνει πως θέλει να τη φλερτάρεις

Κάθε καλός ψαράς ξέρει πως όσο πιο κοντά στο ψάρι αφήσει το δόλωμα, τόσο πιο πιθανό είναι το ψάρι να τσιμπήσει.

Αντίστοιχα λοιπόν, αρκετοί από τους τρόπους που επιστρατεύει μια γυναίκα για να βοηθήσει κάποιον να τη φλερτάρει, σχετίζονται με το πως τοποθετεί το σώμα της.

Ξέρει πως αν σταθεί με ομαλό και φυσικό τρόπο κοντά στον άνδρα που την ενδιαφέρει, είναι πολύ πιθανό εκείνος να της μιλήσει και να κάνει την αρχή.

Φυσικά, εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεται «Α είναι νευρικός και αγχωμένος, ας τον βοηθήσω». Όχι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.

Αυτό που περνάει απ’ το μυαλό της είναι: «Αυτός ο τύπος μου αρέσει, ας τον κάνω να με προσέξει» ή «Για να δούμε τι θα κάνει αν σταθώ κοντά του» .

Και το χαρακτηριστικό σε αυτές τις γυναικείες «προσκλήσεις» για φλερτ είναι πως μοιάζουν ως κινήσεις αθώες και τυχαίες.

Μπορεί κάποια να σε «προσκαλεί» να τη φλερτάρεις ενώ εσύ:

  • Δεν την έχεις προσέξει καν.
  • Έχεις φλερτάρει μαζί της με τα μάτια, αλλά είσαι πολύ χαλαρός ή αμήχανος για να την πλησιάσεις.
  • Έχεις ανταλλάξει τυχαία ματιές μαζί της αλλά δεν κατάλαβες ότι εκείνη ενδιαφέρεται.
  • Δεν νιώθεις σίγουρος πως εκείνη «γουστάρει» και πως ενδιαφέρεται στα σίγουρα. Αυτό είναι και πολλές φορές αλήθεια καθώς μπορεί να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση στη γυναίκα, αλλά εκείνη θέλει να της μιλήσεις για να καταλάβει αν έχετε χημεία.

Όταν η γυναίκα σε «προσκαλεί» να τη φλερτάρεις: Τα υπέρ και τα κατά

Όταν κάποια σε «προσκαλεί» με τον τρόπο της να της μιλήσεις και να γνωριστείτε, είναι σημαντικό να κινηθείς άμεσα.

Γιατί αν ανταποκριθείς στο κάλεσμα της και το κάνεις με στρωτό και ωραίο τρόπο και σεβασμό, στην ουσία της δείχνεις πως είχε δίκιο που ενδιαφέρθηκε για εσένα και αυξάνεις την έλξη που νιώθει κλιμακώνοντας την κατάσταση.

Αν όμως δεν δράσεις ή καθυστερήσεις γιατί διστάζεις, τότε η εικόνα που έχει για εσένα αλλάζει, και μπορεί αρχικά να έδειξε ενδιαφέρον αλλά αργότερα να είναι ψυχρή απέναντι σου.

Γιατί σου έδειξε τα σημάδια και εσύ είτε τα αγνόησες, είτε δίστασες υπερβολικά.

Θυμήσου πως για τη γυναίκα, το να κάνει πρώτη κάποια κίνηση ενέχει ένα είδος ρίσκου για τη φήμη της. Καμία γυναίκα δε θέλει να χαρακτηριστεί εύκολη ή να νιώσει ότι στο δίνει στο πιάτο και εσύ δεν το εκτιμάς.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν αν νιώθεις πως κάποια σε «προσκαλεί» να τη γνωρίσεις είναι καλύτερα να δράσεις άμεσα, ακόμα και αν δεν είσαι σίγουρος για το πως να το κάνεις αυτό, παρά να διστάσεις και να καθυστερήσεις.

Και φυσικά θα είσαι σε καλύτερη θέση να το πετύχεις αυτό αν ξέρεις για ποια σημάδια να ψάξεις.

Οι τρόποι με τους οποίους σε «προσκαλεί» να τη γνωρίσεις

Για να καταλάβεις πότε αρέσεις σε κάποια η οποία θα ήθελε να πάρεις το ρίσκο και να της μιλήσεις πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για τα εξής σημάδια.

#1 Αλλάζει θέση και κάθεται κάπου κοντά σου

Ίσως ο πιο προφανής τρόπος με τον οποίο κάποια σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις είναι όταν μειώνει την απόσταση ανάμεσα σας και στέκεται σε ένα αρκετά κοντινό σημείο μέσα στο οπτικό σου πεδίο.

Κάποιες φορές δε θα είναι ακριβώς δίπλα σου, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεβολευτείς και να την πλησιάσεις.

Επίσης, η κοπέλα μπορεί να μην παραμείνει για πολύ εκεί, πράγμα που σημαίνει πως το χρονικό παράθυρο μέσα στο οποίο πρέπει να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία είναι πολλές φορές μικρό.

Και αν καθυστερήσεις, εκείνη μπορεί να νιώσει άβολα ή αμήχανα και να φύγει.

#2 Περνάει από δίπλα σου και στέκεται για λίγο σαν να ψάχνει κάτι

Απ’ όλους τους τρόπους που μπορεί να επιστρατεύσει κάποια προκειμένου να σε βοηθήσει να της μιλήσεις, αυτός είναι και ο πιο δύσκολος να εκμεταλλευτείς καθώς δε σου δίνει πολλά χρονικά περιθώρια για να αντιδράσεις.

Ακριβώς επειδή η κοπέλα νιώθει άβολα και θέλει να φανεί ως αθώα θα περάσει από δίπλα σου στον δρόμο της για κάπου αλλού και θα σταθεί για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα θα συνεχίσει την πορεία της.

Το δύσκολο εδώ είναι αφ’ ενός να αντιδράσεις γρήγορα, αφετέρου να το κάνεις με αρκετά ομαλό τρόπο. Ακριβώς επειδή η κοπέλα μπορεί να νιώθει άβολα, η παραμικρή ένδειξη υπερβολής στον τρόπο που θα της μιλήσεις ή κατηγορίας όπως το «εσύ ήθελες να σου μιλήσω», θα την κάνει να νιώσει άσχημα και θα θελήσει να φύγει.

Επίσης χρειάζεται πείρα για να μπορείς να ξεχωρίσεις τις κοπέλες που όντως επιθυμούν κάποια γνωριμία, από εκείνες που όντως περνούσαν από δίπλα σου και έτυχε πχ, να χρειαστεί να τσεκάρουν το κινητό τους ή να σταθούν για άλλο λόγο.

#3 Περνάει από δίπλα σου και σε κοιτάζει στα μάτια

Η κοπέλα πάλι περνάει από δίπλα σου (πχ, καθώς πηγαίνει στην τουαλέτα του μπαρ ή επιστρέφει από εκεί) αλλά αυτή τη φορά σε κοιτάζει στα μάτια καθώς περνάει από κοντά σου.

Είτε γιατί δε θέλει να δείξει πως εκείνη σε προκαλεί να της μιλήσεις, είτε γιατί δεν είναι σίγουρη αν θα της αρέσεις εξίσου από κοντά, προτιμά αυτόν τον διακριτικό τρόπο για να δείξει το ενδιαφέρον της.

Εδώ σπάνια έχεις τον χρόνο να αντιδράσεις ακαριαία, ωστόσο αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να της μιλήσεις καθώς επιστρέφει ή να την πλησιάσεις και να της μιλήσεις όταν επιστρέψει στην παρέα της.4 Τρόποι με τους οποίους η Γυναίκα σε «Προσκαλεί» να τη Φλερτάρεις

#4 Σε προσκαλεί να της μιλήσεις ζητώντας σου βοήθεια

Αρκετές φορές η γυναίκα μπορεί να κάνει την αρχή μιας συζήτησης ζητώντας σου βοήθεια.

  • Μήπως έχεις αναπτήρα;
  • Μήπως ξέρεις που θα βρούμε το τάδε μαγαζί;
  • Μήπως ξέρεις τι ώρα είναι;
  • Μήπως μπορούμε να αφήσουμε εδώ τα μπουφάν μας;

Πως καταλαβαίνεις αν όντως ζητάει βοήθεια ή πρόκειται για αφορμή ώστε να μπορέσει να σου μιλήσει; Γιατί φυσικά ας μην παρασυρόμαστε, μπορεί όντως να ρωτάει γιατί θέλει να πάρει κάποια πληροφορία.

Δυστυχώς, ακριβώς επειδή οι γυναίκες θέλουν να είναι διακριτικές, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα όρια και κανόνες.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημάδια που μπορούν να σε κατευθύνουν να καταλάβεις αν όντως σε «προσκαλεί» να της μιλήσεις ή όχι. Το γεγονός για παράδειγμα πως σου χαμογελάει καθώς σου μιλάει ή πως ο τόνος της φωνής της είναι χαλαρός και μαλακός, αντί για αυστηρός.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν η κοπέλα σου αρέσει αξίζει να της κάνεις μια ερώτηση και να ανοίξεις κάποια κουβέντα μαζί της.

Όντως σε «προσκαλεί» να της μιλήσεις;

Όπως καταλαβαίνεις το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να καταλάβεις αν όντως η κοπέλα θέλει να της μιλήσεις ή αν πρόκειται για τυχαίες κινήσεις που δεν σχετίζονται με κάποιο ενδιαφέρον προς το πρόσωπο σου.

Σε γενικές γραμμές χρειάζεται πείρα, αλλά ακόμα και τότε πάντα υπάρχει η περίπτωση να παρερμηνεύσεις κάποιο σημάδι ως ένδειξη ενδιαφέροντος.

Ωστόσο δεν έχει και τόσο σημασία, εφόσον δείξεις σεβασμό στα όρια της.

Αν η κοπέλα μαγνητίζει το ενδιαφέρον σου και θέλεις να τη γνωρίσεις, είναι ευθύνη προς τον εαυτό σου να κάνεις κάποια κίνηση για να της μιλήσεις είτε σε «προσκαλεί» έμμεσα να της μιλήσεις, είτε όχι.

Γιατί για να συμβεί οτιδήποτε ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, πρέπει πρώτα αυτοί να συναντηθούν και να γνωριστούν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!