Πρώτη Ατάκα: Σπάσε τον πάγο και πιάσε Κουβέντα - Men's Bible

Πρώτη Ατάκα: Σπάσε τον πάγο και πιάσε Κουβέντα

Πρώτη Ατάκα: Σπάσε τον πάγο και πιάσε Κουβέντα

Είναι φυσιολογικό να νιώσεις ενδιαφέρον για κάποια κοπέλα που συναντάς απρόσμενα. Και όχι απλά είναι φυσιολογικό και λογικό, αλλά είμαι σίγουρος πως συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ’ όσο ίσως θες να παραδεχτείς (γι’ αυτό άλλωστε διαβάζεις και άρθρο για την πρώτη ατάκα).

Μπορεί να την είδες στο σουπερμάρκετ ή να στάθηκες δίπλα της στη στάση για το λεωφορείο. Μπορεί πάλι να είναι κάποια που συναντάς τακτικά. Πχ, η πρόσχαρη κοπέλα που σου φτιάχνει τον καφέ ή η γοητευτική συνάδελφος που εργάζεται στο διπλανό τμήμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φυσιολογικό να μαγνητίσει κάποια στιγμή το ενδιαφέρον σου μια γυναίκα την οποία γνωρίζεις ελάχιστα ή και καθόλου, και την οποία βρίσκεις όμορφη, φινετσάτη και γοητευτική και επιθυμείς να γνωρίσεις περισσότερο.

Εδώ όμως είναι που αρχίζουν τα προβλήματα.

Ακριβώς επειδή η κοπέλα σε ενδιαφέρει, θες να ξεκινήσεις με κάποια καλή πρώτη ατάκα για να της κάνεις καλή εντύπωση. Και κάπου εδώ αρχίζει η υπερανάλυση.

Νιώθεις πως δεν έχεις κάτι αρκετά καλό να πεις, έτσι όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή που πρέπει κάτι να πεις, παγώνεις.

Πως θα τη γνωρίσεις; Τι θα της πεις για να πιάσεις κουβέντα μαζί της; Αυτό που σκέφτηκες είναι αρκετά καλό; Μήπως να δοκιμάσεις τη Χ ατάκα που διάβασες σε εκείνο το άρθρο;

Σε καταλαβαίνω. Υπάρχει έντονη πίεση, πρωτίστως από τον εαυτό σου και δευτερευόντως από τα διάφορα πρότυπα που θεσπίζονται μέσα από τις κοινωνικές αναπαραστάσεις, τις ταινίες, τα διάφορα άρθρα και βίντεο στο youtube και γενικά την ποπ κουλτούρα, που νιώθεις διχασμένος.

Σε έχουν πολιορκήσει με τόσες διαφορετικές και αντικρουόμενες προτάσεις και στερεότυπα που δεν ξέρεις τι τελικά να κάνεις και πως να ξεκινήσεις την κουβέντα μαζί της.

Έτσι παγώνεις ακόμα περισσότερο και ψάχνεις διαρκώς την τέλεια ατάκα που θα ενθουσιάσει την κοπέλα, θα την εντυπωσιάσει και θα την κάνει να σε ερωτευτεί παράφορα.Πρώτη Ατάκα: Σπάσε τον πάγο και πιάσε Κουβέντα

Η πρώτη ατάκα δεν έχει τόση σημασία

Το να αναλώνεσαι υπερβολικά στην πρώτη ατάκα είναι τσάμπα κόπος.

Το πως ξεκινάς την κουβέντα έχει λιγότερη σημασία απ’ όσο πιστεύεις. Δε χρειάζεται να πεις κάτι εκπληκτικό για να σχηματίσει η κοπέλα καλή εικόνα για εσένα, αυτό που χρειάζεται είναι να δείξεις τύπος άνετος και χαλαρός. Θες απλά να κάνεις μια απλή και άνετη κουβέντα.

Οι λέξεις και το πως θα διατυπώσεις τα λόγια σου, παίζουν μικρότερο ρόλο στην πρώτη εντύπωση από το πως θα της μιλήσεις. Δηλαδή από τη μη λεκτική επικοινωνία.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να πεις αυτό που θα πεις με αυτοπεποίθηση και χωρίς να δείχνεις μαζεμένος ή πως αναζητάς σημάδια αποδοχής από την πλευρά της.

Όσο καλές προθέσεις και να έχεις, όσο έξυπνο και αν είναι αυτό που θα της πεις, αν δε συνοδεύεται από την ανάλογη έκφραση και χαμόγελο, μπορεί να πετύχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες.

Η πρώτη ατάκα λοιπόν έχει μονάχα ένα στόχο: Να σπάσει τον πάγο. Το να την ιντριγκάρεις και να την κάνεις να θέλει να σε γνωρίσει, έρχεται μετά, κατά τη διάρκεια της κουβέντας.

Τελικά τι ατάκα να πεις για να ξεκινήσεις την κουβέντα μαζί της;

Το να κάνεις την αρχή είναι πιο απλό απ’ όσο δείχνει. Μπορείς να πιάσεις κουβέντα έμμεσα είτε ζητώντας κάποια πληροφορία, είτε κάνοντας μια παρατήρηση για εκείνη ή το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε (πχ, αν είστε σε στάση λεωφορείου κάνε μια παρατήρηση για τη συχνότητα των δρομολογίων).

Και αν είστε σε περιβάλλον που διευκολύνει τις πιο άμεσες προσεγγίσεις πχ, σε κάποιο μπαρ ή club που το φλερτ δεν δείχνει εκτός πλαισίου, μπορείς να ξεκινήσεις λέγοντας κάτι του στιλ: «Γεια σου, δείχνεις κουλ τύπος και είπα να πω ένα γεια να σε γνωρίσω».

Όπως βλέπεις το να κάνεις την αρχή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Επίσης, όπως επίσης βλέπεις, η πρώτη ατάκα, είναι απλώς η πρώτη ατάκα.

Αν δεν έχεις ακονισμένες κοινωνικές δεξιότητες, αν δεν συνηθίζεις να μιλάς με κόσμο και δε νιώθεις άνετα με την κοινωνικοποιήση γενικά, καμία προετοιμασμένη φράση δε θα μπορέσει να το αλλάξει αυτό.

Δεν αρκεί μια ατάκα για να κάνεις στρωτό, ομαλό και ευχάριστο διάλογο. Ούτε μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο έχοντας προσχεδιασμένη ολόκληρη τη συζήτηση στο μυαλό σου.

Χρειάζεται να μπορείς να ακολουθήσεις την ατάκα αυτή με ερωτήσεις, παρατηρήσεις, ιστορίες κλπ, ώστε να μπορέσει ο διάλογος να εξελιχθεί φυσικά και να μην πέσεις στην παγίδα του υπερβολικά κλισέ και προβλέψιμου διαλόγου.

Αν πχ, επιλέξεις να συνεχίσεις τη συζήτηση με κάποια ερώτηση, απόφυγε τις κλασικές ερωτήσεις που κάθε άνδρας θα της έκανε, γιατί αν μη τι άλλο τις έχει ακούσει άπειρες φορές.

Επίσης δώσε και κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σου. Αν η κοπέλα δε σε ξέρει, δε γνωρίζει τα δυνατά σου σημεία και τα προτερήματα σου, δε θα νιώσει ότι έχει λόγο να επενδύσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια σε μια κουβέντα μαζί σου.

Εννοείται φυσικά πως όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Δεν αποκαλύπτεις τα πάντα για εσένα μονομιάς και δεν της κάνεις ερωτήσεις κατά ριπάς. Άλλο γνωριμία και άλλο ανάκριση. Και φυσικά εννοείται πως σέβεσαι τα όρια της κοπέλας που έχεις απέναντι σου…

Θες να μάθεις πως να ξεκινάς κουβέντα σε κάθε περιβάλλον; Δες εδώ

Μην προσπαθήσεις

Ένα ακόμα θέμα που προκύπτει από την υπερβολική προσήλωση στην πρώτη ατάκα, είναι πως στην προσπάθεια να πεις κάτι έξυπνο, εντυπωσιακό, αστείο κλπ, εύκολα μπορεί να φανεί ότι υπερπροσπαθείς.

Και αυτό είναι φυσικά λάθος.

Ακόμα και αν η κοπέλα γελάσει ή σου χαμογελάσει, ξεκινάς τη συζήτηση δίνοντας χλιαρή ή και κακή εντύπωση. Η υπερβολική προσπάθεια, όσο ωραία και κολακευτική κι αν τη βρει η κοπέλα, δείχνει πως νιώθεις ότι μειονεκτείς απέναντι της.

Δηλαδή πως τη βλέπεις ως πολύ όμορφη, έξυπνη, καλλιεργημένη κλπ και πως αισθάνεσαι ότι δεν έχει λόγο να γυρίσει να κοιτάξει κάποιον σαν κι εσένα, εκτός κι αν της παρουσιάσεις αυτό το κάτι που θα την ενθουσιάσει.

Το αντίθετο φαινόμενο συμβαίνει όταν ξεκινάς την κουβέντα μαζί της με έναν απλό (μα πάντα άνετο) τρόπο. Λέγοντας κάτι απλό και συνεχίζοντας τη συζήτηση ομαλά, αυτό που καταλαβαίνει η κοπέλα για εσένα είναι πως νιώθεις άνετα και πως τη βλέπεις ως ίση με εσένα.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην υπερπροσπαθείς στο φλερτ και γι’ αυτό αν πιάνεις τον εαυτό σου να πολυσκέφτεται την ατάκα που έχεις στο μυαλό σου να πεις, καλύτερα να την αφήσεις.

Συνήθως όσο πιο πολύ σκέφτεσαι κάτι (μια ατάκα, ένα μήνυμα, ένα πείραγμα κλπ) τόσο πιο πιθανό είναι αυτό να είναι υπερβολικό και να καταλήξεις να δώσεις τη λάθος εντύπωση.

Σα γενικό κανόνα, έχε στο νου σου ότι η φυσικότητα αξίζει περισσότερο από τον εντυπωσιασμό.

Οπότε καλύτερα η εισαγωγική ατάκα να είναι κάτι απλό, που μπορείς να το ακολουθήσεις με κάποια δήλωση, ερώτηση ή παρατήρηση, παρά κάτι εντυπωσιακό που μπορεί να σκάσει σα βόμβα αλλά να μην μπορείς να το συνεχίσεις.

Μην ψάχνεις λοιπόν ατάκες, εξασκήσου να κοινωνικοποιείσαι φυσικά με ανθρώπους που γνωρίζεις ελάχιστα και καλλιέργησε την κοινωνικότητα σου.

Τα πάντα είναι θέμα τριβής, εξάσκησης και ωρών πτήσης και μόλις επιχειρήσεις τα πρώτα σου σταθερά βήματα πιάνοντας κουβέντα με όλες της ενδιαφέρουσες κοπέλες που συναντάς, θα απορούσες που δεν το έκανες τόσο καιρό.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως φεύγεις από την άνετη κοινωνική κουβέντα και κλιμακώνεις ερωτικά, επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!