Πώς να Βγεις από το Friendzone μια και καλή - Men's Bible

Πώς να Βγεις από το Friendzone μια και καλή

Πώς να Βγεις από το Friendzone μια και καλή, Γιατί ο Έρωτας δεν είναι αρκετός

Η αλήθεια είναι πως ο καλύτερος τρόπος να βγεις από το friendzone είναι να μην μπεις στη ζώνη φιλίας εξαρχής.

Μόνο που αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Κάποιες φορές γνωρίζεις μια κοπέλα και δεν είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει, όμως καθώς περνάει ο καιρός, γνωρίζεστε και δένεστε περισσότερο, τη βλέπεις με διαφορετικό μάτι.

Άλλες φορές πάλι, η κοπέλα σου αρέσει εξ’ αρχής, αλλά για διάφορους λόγους δεν βρίσκεις το θάρρος και τα λόγια για να τη φλερτάρεις. Η απόρριψη σε τρομάζει αλλά η κοπέλα σου αρέσει πολύ και έτσι καταλήγεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να την έχεις στη ζωή σου.

Έστω και σαν φίλοι.

Λες είναι καλύτερο να είστε φίλοι απ’ το τίποτα. Μέχρι που κάποια στιγμή τη βλέπεις να φλερτάρει με κάποιον άλλο και ξεκινάς να ζηλεύεις.

Ξέρεις ότι δεν είναι σωστό. Ξέρεις ότι η κοπέλα δε σου το χρωστάει να σε δει ερωτικά, αλλά αδυνατείς να τη βγάλεις απ’ το μυαλό σου.

Το friendzone είναι σχεδόν πάντα λάθος. Αν ξέρεις ότι σου αρέσει μια κοπέλα και ότι θέλεις να τη φλερτάρεις, τότε είναι σημαντικό να είσαι ξεκάθαρος μαζί της εξ’ αρχής.

Διαφορετικά θα πληγωθείς σίγουρα.

Με το να είσαι φίλος και κολλητός της απλώς παρατείνεις τον πόνο και την ένταση της απόρριψης και κοροϊδεύεις τον εαυτό σου αλλά και την κοπέλα.

Έστω όμως ότι τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν. Δεν της μίλησες ποτέ για τα πραγματικά σου αισθήματα. Δεν φλέρταρες ποτέ μαζί της. Καταλήξατε να κάνετε παρέα, μπορεί να γίνατε και κολλητοί, και να έχετε μια φιλική σχέση.

Αποφασίζεις ότι θες να βγεις απ’ το friendzone και να αλλάξεις την εικόνα που έχει για εσένα η κοπέλα. Τι μπορείς να κάνεις;

Πως μπορείς να βγεις από το friendzone και να την κάνεις να σε δει σαν ένα πιθανό εραστή και όχι απλώς σα φίλο;Πώς να Βγεις από το Friendzone μια και καλή

Για να βγεις από το friendzone πρέπει πρώτα να εξαφανιστείς λιγάκι

Η επιτυχία στο φλερτ είναι ευθέως ανάλογη με την προσωπική βελτίωση και εξέλιξη. Δεν ιντριγκάρεις μια γυναίκα λέγοντας κάποια ατάκα η οποία με «μαγικό» και ανεξήγητο τρόπο την κάνει να σε θέλει. Την ιντριγκάρεις και ενθαρρύνεις το ενδιαφέρον της για εσένα με το να είσαι η καλύτερη επιλογή που έχει.

Δεν είναι το τί λες, αλλά η αύρα σου και το τί αποπνέεις που παίζει το σημαντικότερο ρόλο.

Γι’ αυτό και ο καλύτερος τρόπος να βγεις από το friendzone είναι να εστιάσεις στον εαυτό σου και στην αυτοβελτίωση σου.

Για να γίνει όμως εύκολα αντιληπτή η αλλαγή, θα χρειαστεί να αραιώσεις την επαφή σου με την κοπέλα που σε ενδιαφέρει.

Αν βλέπεστε κάθε μέρα, πέρα απ’ ότι συνεχίζεις να είσαι «δορυφόρος» της και συναισθηματικά εξαρτημένος από αυτήν, δεν βοηθάς τον εαυτό σου να αναδείξει τις θετικές αλλαγές που πετυχαίνει.

Είναι καλύτερο να εξαφανιστείς για ένα διάστημα, να δουλέψεις με τον εαυτό σου και όταν επιστρέψεις η κοπέλα να διαπιστώσει ότι δεν είσαι ο άνδρας που ήξερε, αλλά κάποιος πολύ καλύτερος.

Αναβαθμίσου σε όλα τα επίπεδα

Ανάλογα με το που βρίσκεσαι και σε ποιους τομείς χρειάζεται να βελτιώσεις τον εαυτό σου, η προσωπική ανάπτυξη μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Και για να βγεις απ’ το friendzone θα χρειαστεί να εξελίξεις τον εαυτό σου σε όσο περισσότερα επίπεδα μπορείς.

Ξεκίνα να φροντίζεις περισσότερο το σώμα σου και την εικόνα σου. Δεν είναι τα μόνα που παίζουν ρόλο αλλά είναι σημαντικά και δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το κάνεις.

Γυμνάσου, στρώσε τη διατροφή σου και μάθε να αγοράζεις και να συνδυάζεις ρούχα που σου ταιριάζουν και σε αναδεικνύουν.

Αν είσαι εσωστρεφής και ντροπαλός, μίλα με όλους και καλλιέργησε τις κοινωνικές σου δεξιότητες. Είναι σημαντικό να μπορείς να ξεκινάς μια κουβέντα, να συζητάς ομαλά και με άνεση.

Δε χρειάζεται να γίνεις social butterfly και σούπερ κοινωνικός, αλλά οι κοινωνικές δεξιότητες είναι πολύ σημαντικές και θα σε βοηθήσουν πολύ. Όχι μόνο στο φλερτ αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Φυσικά, δεν αρκεί να αναβαθμίσεις την εικόνα σου και τις κοινωνικές σου δεξιότητες αλλά και το πως ζεις. Ο τρόπος ζωής σου είναι σημαντικός και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση σου, την ψυχολογία σου και την αυτοπεποίθηση σου.

Αν είσαι άνεργος, ψάξε να βρεις δουλειά, ακόμα και αν δεν είναι ότι καλύτερο. Αν είσαι σε μια δουλειά που τη μισείς, κάνε ότι χρειάζεται για να βρεις κάτι άλλο.

Αν μένεις με τους γονείς σου, κάνε ότι μπορείς για να μείνεις μόνος όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν αυτονόητα, όμως θα εκπλαγείς πόσος κόσμος παραμένει σε μια κατάσταση γιατί φοβάται την αλλαγή.

Και είναι σημαντικό να τα κάνεις γιατί το να έχεις αναλάβει ευθύνες και το να μένεις μόνος σου σε βοηθάει να ωριμάσεις περισσότερο και να μάθεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου.

Επίστρεψε δριμύτερος και ανανεωμένος

Αφού έχεις αναβαθμίσει τον εαυτό σου, είναι ώρα να βγεις από το friendzone.

Και εννοώ πως πρέπει να φλερτάρεις με την κοπέλα που σε ενδιαφέρει και μέσα από το χιούμορ σου, τη συμπεριφορά σου και τις αλλαγές που θα διαπιστώσει πάνω σου, να της δείξεις ότι δεν είσαι ο ίδιος άνδρας, αλλά κάποιος καλύτερος.

Θα πρέπει όμως να έχεις το θάρρος να φανερώσεις σε εκείνη τα αισθήματα σου και με σεβασμό να της δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικά για εκείνη. Πως θέλεις να γίνετε κάτι περισσότερο από φίλοι.

Και να έχεις το θάρρος να δεχτείς την πιθανότητα εκείνη να θέλει να παραμείνετε φίλοι. Η απόρριψη είναι πάντα πιθανή, όμως πρέπει να την αντιμετωπίσεις αν θες να πετύχεις στο φλερτ και στη ζωή.

Θες να βγεις από το friendzone; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!