3+1 Τρόποι κάνεις τους άλλους να σε Συμπαθήσουν Άμεσα - Men's Bible

3+1 Τρόποι κάνεις τους άλλους να σε Συμπαθήσουν Άμεσα

3+1 τρόποι κάνεις τους άλλους να σε Συμπαθήσουν Άμεσα

Το να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα εύκολο και συχνά η ακόρεστη επιθυμία να σε συμπαθήσουν άμεσα οι άλλοι μπορεί να σε τρελάνει.

Γιατί από τη μια θες να είσαι ο εαυτός σου και να παραμείνεις αυθεντικός. Όχι μόνο γιατί θες είσαι αυθεντικός, αλλά και γιατί θες να επιτρέψεις στους άλλους να σε γνωρίσουν πραγματικά και να καταλάβουν ποιος είσαι.

Από την άλλη, πολλές αρχικές γνωριμίες μαστίζονται από μια ατμόσφαιρα αμηχανίας και νευρικότητας, η οποία κάνει τις μικρές και ασήμαντες διαφορές και διαφωνίες που μπορεί να έχεις με τους συνομιλητές σου, να δείχνουν τεράστιες.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να προσεγγίσεις μια πρώτη γνωριμία με κάποιον και να του κάνεις καλή εντύπωση, είναι να επιτρέψεις στις διάφορες πτυχές του εαυτού σου να φανούν, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιείς τις μικρές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε εσένα και σε εκείνον.

Πώς λοιπόν μπορείς να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν άμεσα από την πρώτη σας επαφή;

#1 Ταίριαξε τον τρόπο που μιλάς με τον δικό τους

Οι άνθρωποι διαφέρουν σε πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι ο τρόπος που μιλούν. Κάποιοι μιλούν πιο γρήγορα, άλλοι πιο αργά. Κάποιοι μιλούν δυνατά, άλλοι ψιθυρίζουν.

Μια καλή τεχνική λοιπόν η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις άμεσα τη συμπάθεια των συνομιλητών σου, είναι να ταιριάξεις τον τρόπο με τον οποίο μιλάς, με τον τρόπο με τον οποίο μιλούν εκείνοι.

Με λίγα λόγια αν μιλούν δυνατά, ενώ εσύ συνηθίζεις να έχεις ψιθυριστή φωνή, ύψωσε λίγο τον τόνο και τη δύναμη της φωνής σου. Αν οι συνομιλητές σου μιλούν πιο αργά απ’ ότι εσύ, δοκίμασε να κάνεις περισσότερες παύσεις στον λόγο σου.

Ο στόχος σου είναι να βοηθήσεις τους άλλους να νιώσουν πως εσύ και αυτοί μοιάζετε. Και σε αυτό, πέρα απ’ το να ταιριάξεις τον τρόπο που μιλάς σου με τον δικό τους, θα σε βοηθήσει και το να χρησιμοποιείς λέξεις και εκφράσεις που και οι άλλοι χρησιμοποιούν.

#2 Ταίριαξε τη γλώσσα του σώματος σου με την δική τους

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη παραπάνω τεχνική, κινείται και αυτή εδώ η συμβουλή. Το ταίριασμα της γλώσσας σώματος σου με τη γλώσσα σώματος των άλλων αποτελεί έναν από τους απλούστερους και αποτελεσματικότερους τρόπους να τους κάνεις να σε συμπαθήσουν άμεσα.

Πάλι ο στόχος είναι να νιώσουν ασυνείδητα πως εσύ και αυτοί έχετε κάποια κοινά και πως ταιριάζετε.

Προσοχή μόνο, δεν χρειάζεται να φέρεσαι σαν μαϊμού η οποία μιμείται άμεσα τα όσα βλέπει, ούτε να κάνεις τον άλλο να νιώθει πως μιλάει σε έναν καθρέπτη.

Αυτό το ταίριασμα των χειρονομιών σου και του τρόπου με τον οποίο στέκεσαι, κάθεσαι και κινείσαι μέσα στο χώρο πρέπει να γίνεται διακριτικά και με ανεπαίσθητο τρόπο.

Δε χρειάζεται να ακουμπάς με τα χέρια σου τη μπάρα του μπαρ αμέσως μόλις δεις ότι και οι συνομιλητές σου ακουμπούν τα χέρια τους στη μπάρα του μπαρ.3+1 τρόποι κάνεις τους άλλους να σε Συμπαθήσουν Άμεσα

#3 Για να σε συμπαθήσουν άμεσα, ντύσου παρόμοια με εκείνους

Τα ρούχα, το στιλ μας και γενικά ο τρόπος που ντυνόμαστε δίνουν πάρα πολλές πληροφορίες για εμάς πριν καν ανοίξουμε το στόμα μας.

Αν λοιπόν θες να σε συμπαθήσουν άμεσα οι άλλοι, χρειάζεται να ντύνεσαι προσεγμένα και να ντύνεσαι με παρόμοιο τρόπο με τους συνομιλητές σου.

Ο τρόπος με τον οποίο ντυνόμαστε, συνδέεται άμεσα και με κάποιου είδους κουλτούρα ή με κάποια κοινωνική ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αν πχ, σου αναφέρω πως έχω ένα φίλο ροκά, το πιθανότερο είναι πως θα τον φανταστείς ντυμένο με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Όταν λοιπόν ντύνεσαι με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο ντύνονται και οι άλλοι το μήνυμα που στέλνεις είναι πως εσύ και αυτοί ανήκετε στην ίδια κουλτούρα και έχετε κοινά.

Πράγμα που τους βοηθάει ασυνείδητα να είναι πιο ανοιχτοί και θετικοί απέναντι σου και τους προδιαθέτει να σε συμπαθήσουν άμεσα.

Φυσικά, το να ντυθείς με παρόμοιο τρόπο δεν σημαίνει να γίνεις εντελώς ίδιος με τους άλλους. Μπορείς να ξεχωρίσεις και να βάλεις την προσωπική σου σφραγίδα στα ρούχα σου.

Θες να εκπαιδευτείς στη χαρισματική επικοινωνία; Δες εδώ

Bonus: Αν θες να σε συμπαθήσουν άμεσα, απόφυγε να γίνεις αντιδραστικός

Το να δηλώνεις με κάθε τρόπο στους άλλους πως δεν είσαι σαν κι αυτούς, όχι μόνο δε τους βοηθάει να σε συμπαθήσουν άμεσα, αλλά γκρεμίζει και ότι έχεις πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή μαζί τους.

Αν λοιπόν καθώς μιλάτε παίρνεις συνεχώς την αντίθετη θέση απ’ αυτούς στα θέματα για τα οποία συζητάτε, δείχνεις πως έχετε αντίθετες απόψεις και γενικά έχεις αντίθετες προτιμήσεις απ’ ότι εκείνοι, ε, μην περιμένεις να σε συμπαθήσουν άμεσα.

Τα παραπάνω δεν τα γραφώ για να σου πω να κρύβεις τις απόψεις σου και τις προτιμήσεις σου ώστε να παριστάνεις κάποιον άλλο.

Στα γράφω γιατί στην πρώτη γνωριμία που κάνεις με τους άλλους, οι μικρές και ασήμαντες διαφορές ανάμεσα σας μπορούν να στοιχήσουν μια, κατά τα άλλα, εξαιρετική γνωριμία και γι’ αυτό πρέπει να εκφράζεις τον εαυτό σου στρατηγικά.

Αν λοιπόν, μιλάς πχ, με κάποιον ο οποίο σου λέει ότι λατρεύει τη μεταλ, ενώ εσένα δε σου αρέσει καθόλου, ε μην πεις «Πω, πω, πω καλά ρε πως σου αρέσει αυτή η μουσική, Δεν αντέχεται μιλάμε.».

Ένας καλύτερος τρόπος να απαντήσεις είναι να τον ρωτήσεις τι είναι αυτό που του αρέσει στη μέταλ και τι τον κάνει να παθιάζεται τόσο με αυτό το είδος μουσικής.

Με αυτόν τον τρόπο και κατευθύνεις την κουβέντα σε θέματα τα οποία βοηθούν να αυξηθεί η οικειότητα μεταξύ σας και τον βοηθάς να σε συμπαθήσει περισσότερο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!