Πόσο αξίζει να Προσπαθήσεις για μια Γυναίκα στο Φλερτ; - Men's Bible

Πόσο αξίζει να Προσπαθήσεις για μια Γυναίκα στο Φλερτ;

Πόσο αξίζει να Προσπαθήσεις για μια Γυναίκα στο Φλερτ;

Φαντάσου πως μιλάς σε μια κοπέλα στο μπαρ εδώ και δέκα λεπτά. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι θετική ή όχι στο φλερτ σου, οπότε συνεχίζεις ακάθεκτός.

Προσπαθείς να διατηρήσεις την κουβέντα ζωντανή και ενδιαφέρουσα όμως η έκφραση στο πρόσωπο της παραμένει ουδέτερη. Δε δείχνει απόμακρή, αλλά δε δείχνει και ιδιαίτερα ομιλητική.

Δε σου έχει δείξει πως θέλει να φύγεις αλλά δε σου δίνει και λόγο να συνεχίσεις μαζί της. «Χμμ ίσως να είναι ντροπαλή ή να θέλει χρόνο με τους άνδρες», σκέφτεσαι μέσα σου. Αλλά επίσης μπορεί και να μην της έχεις εξάψει αρκετά το ενδιαφέρον.

Οποιαδήποτε και αν είναι η αλήθεια – είτε εκείνη είναι ντροπαλή, είτε δεν της έχεις κινήσει το ενδιαφέρον – η ερώτηση παραμένει: Πόσο αξίζει να προσπαθήσεις για μια γυναίκα στο φλερτ;

Αξίζει να ξοδέψεις περισσότερο από τον χρόνο σου προσπαθώντας να πείσεις μια γυναίκα να ενδιαφερθεί για εσένα;

Θα έπρεπε μια γνωριμία να εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από την ικανότητα του άνδρα για πειθώ ή από την γενικότερη ελκυστικότητα του στο άλλο φύλο;

Πόσο άραγε αξίζει να κυνηγήσεις μια γυναίκα πριν σταματήσεις;Σταμάτα να την Κυνηγάς!, Πόσο αξίζει να Προσπαθήσεις για μια Γυναίκα στο Φλερτ;

Άλλο φλερτάρω, άλλο παρακαλάω

Το φλερτ δε πρέπει ποτέ – επαναλαμβάνω, ποτέ – να το νιώθεις ως παρακαλετό ή ως προσπάθεια να αποδείξεις τον εαυτό σου και να εντυπωσιάσεις.

Η άποψη πως ως άνδρας πρέπει να προσπαθήσεις για μια γυναίκα και να αποδείξεις την αξία σου, είναι ένα κατάλοιπο παλαιών αντιλήψεων.

Πρόκειται για μια παλιά ιδέα από την εποχή που οι ιππότες σκότωναν δράκους για να σώσουν πριγκίπισσες, η οποία συντηρείται μέχρι σήμερα χάρη στις ταινίες του Χόλυγουντ.

Ναι, μέρος του φλερτ είναι να κάνει ο άνδρας μια επίδειξη των ελκυστικών χαρακτηριστικών του, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως τοποθετεί τον εαυτό του πιο κάτω από την κοπέλα.

Γιατί σκέψου το: αν νιώθεις πως χρειάζεται να προσπαθήσεις για μια γυναίκα ώστε να την πείσεις και να κερδίσεις το ερωτικό της ενδιαφέρον, τι επικοινωνεί αυτό για εσένα;

Μα φυσικά πως πιστεύεις ότι χωρίς αυτή την προσπάθεια δεν είσαι αρκετός.

Ελκυστικός άνδρας όμως είναι εκείνος που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και συμπεριφέρεται με έναν μη απελπισμένο τρόπο.

Θες να καλλιεργήσεις τα χαρακτηριστικά του άνδρα που κάθε γυναίκα επιθυμεί; Δες εδώ

Δείξε πρόθυμος να φύγεις

Πάρα πολλοί άνδρες βλέπουν το φλερτ σαν ένα είδος εξετάσεων με τη γυναίκα να έχει το ρόλο του εξεταστή.

Για να μπορέσεις όμως να την κάνεις να νιώσει ερωτική έλξη για εσένα, θα πρέπει η γνωριμία και η επαφή που έχετε να είναι ως ίσος προς ίσο.

Με λίγα λόγια αν εκείνη δεν ανταποδίδει το ενδιαφέρον που της δείχνεις μέσα στα πρώτα δέκα – είκοσι λεπτά κουβέντας, το να συνεχίζεις να μιλάς μαζί της περισσότερο, θα σε ρίξει στα μάτια της, αντί να την πείσει για το αντίθετο.

Το φλερτ λειτουργεί όταν η έλξη είναι αμοιβαία. Αν λοιπόν της μιλάς και νιώθεις πως κάνεις εσύ όλη τη δουλεία και εκείνη απλά κάθεται σαν στωικό άγαλμα, είναι ώρα να φύγεις.

Ναι, μπορεί να ενδιαφέρεται. Αλλά αν δεν βρει και εκείνη έναν τρόπο να στο επικοινωνήσει, τότε δεν έχει αξία για εσένα να συνεχίσεις να μιλάς μαζί της.

Αν μη τι άλλο, αν της αρέσεις θα βρει τρόπο να στο δείξει μόλις δείξεις πως είσαι πρόθυμος να φύγεις.

Το θέμα είναι να μη φοβάσαι να απομακρυνθείς.

Μάλιστα το να μπορείς να φύγεις από την κουβέντα όταν δεις πως τελικά η κοπέλα δεν ανταποκρίνεται, είναι επίδειξη αυτοσεβασμού και αυτοπεποίθησης.

Αντίθετα, το να κατασκηνώνεις στην παρέα της κοπέλας για πολύ ώρα, ακόμα και αν το φλερτ ξεκινά δυνατά, σε ζημιώνει.

Και αυτό για δύο λόγους:

  • Πρώτον, δείχνεις πως είσαι πρόθυμος να ξεχάσεις την παρέα σου και να υπονομεύσεις τη διασκέδαση σας για χάρη μιας κοπέλας που μόλις γνώρισες.
  • Δεύτερον, για να είσαι πρόθυμός να κάνεις το παραπάνω μάλλον νιώθεις πως δεν έχεις άλλες επιλογές στη ζωή σου.

Με λίγα λόγια, προβάλεις έτσι έλλειψη αυτοεκτίμησης και πως ίσως δεν έχεις αρκετή εμπειρία με τις γυναίκες και το φλερτ.

Ακόμα όμως και αν φύγεις και εκείνη παραμείνει αδιάλλακτη και αδιάφορη, πάλι δείχνεις πιο ελκυστικός απ’ ότι αν συνέχιζες να της μιλάς για να της πείσεις να κάνει κάτι μαζί σου.

Πόσο να προσπαθήσεις για μια γυναίκα τελικά;

Σε γενικές γραμμές, το πιο ελκυστικό πράγμα που μπορεί να κάνει ο άνδρας, είναι να δείχνει μέσω της συμπεριφορά του πως δεν είναι απελπισμένος για την αποδοχή της.

Σε κάθε πρώτη γνωριμία λοιπόν, ο ρόλος του άνδρα είναι να της δείχνει το ποιος είναι ως άνθρωπος και προσωπικότητα και να μένει πιστός στον εαυτό του ανεξάρτητα από το αν της αρέσει ή όχι.

Και αν το αρχικό ενδιαφέρον δεν είναι αμοιβαίο, το να προσπαθήσει έντονα να την πείσει για το αντίθετο απλά δυσχεραίνει τα πράγματα.

Μια επιτυχημένη πρώτη γνωριμία είναι στην ουσία αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και αμοιβαία επίδειξη χαρακτηριστικών προσωπικότητας.

Αν δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον που της δείχνεις και εσύ, μη νιώθεις πως θα πρέπει να σκοτώσεις κάποιο δράκο για να της αρέσεις.

Χρειάζεται η συμπεριφορά σου να εκπέμπει τη σωστή νοοτροπία. Την πεποίθηση δηλαδή πως νιώθεις άξιος και αρκετά καλός όπως είσαι, χωρίς να έχεις την ανάγκη να αποδείξεις τον εαυτό σου.

Αυτή η προθυμία να φύγεις, εκτός από το να αυξάνει εν τέλει την ελκυστικότητα σου, σού σώζει επίσης πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.

Μάλιστα αρκετές είναι οι περιπτώσεις που ενώ το φλερτ ξεκινάει δυνατά και η κοπέλα ενδιαφέρεται, σταδιακά χάνει αυτό το ενδιαφέρον ακριβώς επειδή ο άνδρας προσπαθεί πάρα πολύ.

Αν μη τη άλλο, όταν υπερπροσπαθείς να την εντυπωσιάσεις, εκτός από το να δείχνεις απελπισμένος, δείχνεις ταυτόχρονα και επιφανειακός.

Γιατί δεν λες κάτι αυθεντικό για τον εαυτό σου και δεν εκφράζεις αυθεντικό ενδιαφέρον για το πως είναι και εκείνη ως άνθρωπος και χαρακτήρας.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, την επόμενη φορά που θα μιλήσεις σε κάποια για να τη γνωρίσεις και να φλερτάρεις μαζί της, να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να σκοτώσεις μινώταυρο για να την κάνεις να σε θέλει.

Η αξία σου ως άνδρας δεν ορίζεται από τη γυναικεία αποδοχή. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για μια γυναίκα ώστε να την πείσεις να ενδιαφερθεί για εσένα.

Είσαι ήδη αρκετός και αν εκείνη δεν μπορεί να το δει από μια κουβέντα μαζί σου τότε άφησε την για να επενδύσεις την ενέργεια και το χρόνο σου σε κάποια που αναγνωρίζει την αξία σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!