Γιατί το να δείχνεις Υπερβολικό Ενδιαφέρον σου κάνει Ζημιά - Men's Bible

Γιατί το να δείχνεις Υπερβολικό Ενδιαφέρον σου κάνει Ζημιά

Το συνηθέστερο λάθος που κάνει ο μέσος άνδρας στο φλερτ, είναι πως δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον από πολύ νωρίς. Κάτι που καταλήγει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ξέρω πως ως άνδρας η ίδια η κίνηση να δείξεις στην γυναίκα που σου αρέσει, ότι την προσέχεις και ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνη, μοιάζει μεγάλη και σπουδαία. Και εκείνη μπορεί να δείχνει να το απολαμβάνει και να σου μιλάει με ευκολία, κάτι που σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι στο σωστό δρόμο.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Νομίζω πως είναι ώρα να δούμε το ζήτημα αυτό από μια διαφορετική σκοπιά.

Σκέψου την προσοχή και το ενδιαφέρον που της δείχνεις – είτε με κομπλιμέντα, είτε αγγίζοντας την, είτε στηρίζοντας την συναισθηματικά – σαν τα καυσόξυλα που ρίχνεις στο τζάκι για να διατηρείς τη φλόγα αναμμένη.

Όσο τα ρίχνεις σταδιακά η φωτιά διατηρείται όπως πρέπει, αν όμως τα ρίξεις όλα μαζί τότε η φωτιά ξεφεύγει από τον έλεγχο σου και σου καίει το σπίτι.

Όταν εκδηλώνεις υπερβολικό ενδιαφέρον, όταν η προσοχή που της δίνεις γίνεται too much, αυτό που εκπέμπεις είναι πως είσαι κολλημένος μαζί της.

Και τι σημαίνει αυτό;Γιατί το να δείχνεις Υπερβολικό Ενδιαφέρον στο Φλερτ σου κάνει Ζημιά

Υπερβολικό ενδιαφέρον σημαίνει πως είσαι το αντίθετο της πρόκλησης

Έχεις ποτέ ακούσει κάποια γυναίκα να λέει «Πω πω γνώρισα ένα πραγματικά ευαίσθητο, γλυκό και καλό παιδί που μου στέλνει μηνύματα εκατό φορές τη μέρα, μου κάνει συνεχώς δώρα και όλα τα χατίρια και δε μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι»;

Όχι;

Ούτε κι εγώ.

Και ο λόγος είναι πως οι γυναίκες δεν επιθυμούν άνδρες που είναι κολλημένοι μαζί τους. Θέλουν να νιώθουν επιθυμητές από τους άνδρες, αλλά θέλουν άνδρες που πάνω απ’ όλα τις κάνουν να αισθάνονται έλξη. Άνδρες που έχουν τη δύναμη να βάλουν όρια, να διεκδικήσουν και να προσέχουν τον εαυτό τους.

Άνδρες που τις επιθυμούν μεν, δεν τις έχουν ανάγκη δε.

Αρκετοί άνδρες που έχουν ερωτευτεί μια γυναίκα σκέφτονται πως από τη στιγμή που δε θέλουν να τη χάσουν πρέπει οπωσδήποτε να δείξουν το ενδιαφέρον τους. Αυτό σε γενικές γραμμές δεν είναι λάθος, άλλωστε το φλερτ απαιτεί να εκφράζεις τις προθέσεις σου και όχι να τις κρύβεις.

Ωστόσο το λάθος που κάνουν είναι στην ένταση και έτσι καταλήγουν να δείχνουν υπερβολικό ενδιαφέρον.

Όταν δίνεις υπερβολική προσοχή και ενδιαφέρον στη γυναίκα που σου αρέσει στην ουσία καταφέρνεις το αντίθετο από αυτό που θες.

Η κοπέλα μπορεί να σκεφτεί πως είσαι πολύ γλυκός, τρυφερός και καλό παιδί. Πως είσαι εκεί όποτε σε χρειαστεί και πως πάντα τη βοηθάς και της φέρεσαι καλά.

Και θα το εκτιμήσει αυτό και δε θα θέλει να σε πληγώσει. Στην πραγματικότητα το να απορρίπτεις κάποιον ο οποίος δείχνει πως πραγματικά σε γουστάρει, σε εκτιμάει και σου φέρεται καλά, δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα.

Έτσι και εκείνη μπορεί να σου μιλάει, να ανταποκρίνεται και να σε βοηθάει με δικά σου θέματα, με λίγα λόγια να γίνει φίλη σου.

Όμως από τη στιγμή που δεν νιώθει κάτι ερωτικό για εσένα δε θα κάνει κάτι παραπάνω.

Και πολύ πιθανό να νιώσει κάποια στιγμή αρκετά ενοχικά γιατί θα σκέφτεται πως εκείνη φταίει που έδωσε δικαιώματα.

Για να μάθεις πώς να την κάνεις να σε δει σαν εραστή και όχι σα φίλο, δες εδώ

Το υπερβολικό ενδιαφέρον σκοτώνει την επιθυμία

Σκέψου λίγο.

Αν ξαφνικά αποκτήσεις κάτι που επιθυμείς πολύ και ξέρεις ότι πλέον διαθέσιμο όλη την ώρα και μπορείς να το έχεις οποτεδήποτε θελήσεις, αυτό το κάτι παύει να είναι το ίδιο ενδιαφέρον.

Όλοι οι άνθρωποι επιζητούμε λίγο πολύ την πρόκληση και επιθυμούμε πράγματα τα οποία δεν είναι εύκολο να τα αποκτήσουμε.

Όσο περισσότερο λοιπόν κι εσύ δεν ξέρεις πως νιώθει εκείνη για εσένα και όσο περισσότερο προσπαθείς μαζί της, τόσο περισσότερο τη θέλεις.

Μην παραδίνεσαι στο συναίσθημα λοιπόν.

Μπορεί το να την λούζεις με το υπερβολικό ενδιαφέρον σου να σε κάνει να νιώθεις καλά και να μοιάζει ως η σωστή κίνηση, αλλά τα φαινόμενα απατούν.

Για αυτό θα πρέπει να μπορείς να ζυγίζεις την κατάσταση ψύχραιμα και να αντιλαμβάνεσαι τι δείχνει η συμπεριφορά σου και ο τρόπος σου στην κοπέλα.

Να θυμάσαι πως η διαδικασία του φλερτ είναι συναισθηματική.

Χρειάζεται πρώτα η κοπέλα να νιώσει έλξη για εσένα, για να γίνει ερωτική μια γνωριμία. Αλλιώς όση εκτίμηση και αν υπάρχει τότε είστε απλά φίλοι.

Και για να την κάνεις να νιώσει έλξη για εσένα θα πρέπει να καταλάβει πως έχει μπροστά της έναν άνδρα δυνατό. Έναν άνδρα που πιστεύει στις δυνάμεις του, που εμπνέει σιγουριά, που φροντίζει τον εαυτό του και που την επιθυμεί μεν, αλλά δεν την έχει ανάγκη.

Η έλξη εξαρτάται από το τι εκπέμπεις

Επειδή μιλάμε αρκετά για το συναίσθημα της ερωτικής έλξης στα άρθρα μας, θέλω πολύ να καταλάβεις πως αυτό δεν έχει να κάνει με παιχνίδια, ατάκες και τακτικές. Όλα αυτά είναι βραχυπρόθεσμες λύσεις.

Γιατί ακόμα και αν κάποιος σου δώσει να πεις μια ατάκα ή ένα αστείο που μπορεί να εντυπωσιάζει, μετά τι θα κάνεις;

Για να μπορέσεις λοιπόν να φλερτάρεις αποτελεσματικά, θα χρειαστεί πρώτα να γίνεις ένας ελκυστικός άνδρας.

Και αν θες να μάθεις πώς να βγάλεις αυτόν τον ελκυστικό άνδρα προς τα έξω, εκείνον που φλερτάρει δίχως φόβο, που επικοινωνεί με χάρισμα, που κινείται και ντύνεται με κομψότητα, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!