Πώς να μην δείχνεις «Περίεργος» στο φλερτ - Men's Bible

Πώς να μην δείχνεις «Περίεργος» στο φλερτ

Πώς να μην δείχνεις «Περίεργος» στο φλερτ

Η λέξη «περίεργος» αποτελεί μια ομπρέλα η οποία χαρακτηρίζει όλα εκείνα τα αισθήματα φόβου και αβεβαιότητας που προκαλεί κάποιος στους γύρω του και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν διαισθανόμαστε πως κάποιος προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις. Όταν θέλει δηλαδή κάτι από εμάς αλλά ψεύδεται για αυτό.

Είναι πολύ εύκολο να δείξεις «περίεργος» όταν δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία στο φλερτ και προσεγγίζεις κάποια κοπέλα που σου αρέσει. Η ντροπή και το άγχος σε οδηγούν να κρύψεις τις πραγματικές σου προθέσεις και σε εμποδίζουν να εκφράσεις με αμεσότητα και ειλικρίνεια τις προθέσεις σου.

Κάποια κλασικά λάθη που κάνουν οι άνδρες τα οποία τους κάνουν να δείχνουν «περίεργοι» είναι τα εξής:

  • Η κουβέντα με την κοπέλα βαλτώνει αλλά ο άνδρας συνεχίζει να κάθετε αμήχανα στην παρέα της κοπέλας και να προσπαθεί πολύ για να βρει τρόπο να συνεχίσει να μιλάει.
  • Η κοπέλα έχει δώσει σημάδια πως δεν ενδιαφέρεται, αλλά ο άνδρας συνεχίζει να της μιλάει για πολύ αδιάφορά θέματα όπως πχ, ο καιρός.
  • Το ενδιαφέρον που δείχνει ο άνδρας μη λεκτικά, δεν ταιριάζει με τα λόγια του.

Τα πρώτα δύο από τα παραπάνω παραδείγματα συνδέονται με το κοινωνικό σφάλμα του να γίνεσαι «βάρος» στους άλλους.

Το τελευταίο παράδειγμα συνδέεται με το σύνηθες ανδρικό σφάλμα του να λέω στην κοπέλα πως δεν ενδιαφέρομαι για εκείνη, ενώ η συμπεριφορά μου και η γλώσσα του σώματος μου δείχνουν πως ενδιαφέρομαι αρκετά.

Το να κρύβεις τις πραγματικές σου προθέσεις ενώ αυτές είναι προφανείς, κάνει τις γυναίκες να είναι επιφυλακτικές απέναντι σου.

Συμπεριφορές που σε κάνουν να δείχνεις «περίεργος» και πώς να τις αλλάξεις

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές που αρκετοί άνδρες κάνουν και καταλήγουν έτσι να δείχνουν «περίεργοι» στις γυναίκες που θέλουν να φλερτάρουν.

#1 Σκανάρεις το μαγαζί και κοιτάς επίμονα

Ο «περίεργος» τύπος τείνει να κοιτάζει συνεχώς τριγύρω στο μαγαζί στην προσπάθεια να εντοπίσει κάποια κοπέλα για να μιλήσει. Αυτή η συμπεριφορά γίνεται με τρόπο έντονο και εμφανή στους γύρω του και ειδικά στις γυναίκες με αποτέλεσμα να νιώθουν πως ο τύπος αυτός έχει βγει για «κυνήγι» και ψάχνει απεγνωσμένα «θήραμα».Πώς να μην δείχνεις «Περίεργος» στο φλερτ

#2 Δείχνεις υπερβολικό ενδιαφέρον με το σώμα σου

Ο «περίεργος» τύπος πολλές φορές ξεκινάει το φλερτ «πολύ δυνατά» δείχνοντας δυσανάλογα έντονο ενδιαφέρον με τη γλώσσα του σώματος του. Μιλάει στην κοπέλα έχοντας εξ’ αρχής το σώμα τους στραμμένο εντελώς προς τη μεριά της και της μιλάει με ένα πλατύ χαμόγελο, λες και έχει κερδίσει το λαχείο.

Αυτό το δυσανάλογα έντονο ενδιαφέρον, κάνει την κοπέλα να νιώθει έντονη πίεση. Όπως ακριβώς κι εσύ νιώθεις στριμωγμένος στη γωνία όταν έρχεσαι σε επαφή με τους πωλητές στα διάφορα καταστήματα ηλεκτρονικών ή ρούχων.

#3 Είσαι υπερβολικά σοβαρός

Οι ωραίοι τύποι διατηρούν μια χαλαρή και παιχνιδιάρική αύρα η οποία χαλαρώνει τους άλλους και τους κάνει να νιώθουν ευχάριστα. Ο «περίεργος» τύπος όμως συνηθίζει να μη χαμογελάει και να διατηρεί μια έκφραση αυστηρότητας και σοβαρότητας.

Όταν μιλάει σε κάποια κοπέλα, εκείνη δεν καταλαβαίνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις του και μπορεί εύκολα να νιώσει τον τύπο ως απειλητικό.

Για αυτό τον λόγο, μην ξεχνάς να χαμογελάς.

#4 Γίνεσαι βάρος στους άλλους

Λέγοντας «βάρος» εννοώ το να ξεκινάς να μιλάς με κάποιον και να παραμένεις εκεί για πολύ ώρα ενώ εκείνος δεν επιθυμεί να συνεχίσει την κουβέντα μαζί σου. Οι άνδρες με αρκετή κοινωνική εμπειρία ξέρουν πώς να αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Όσοι όμως δεν έχουν αυτή την εμπειρία δυσκολεύονται να αντιληφθούν πότε γίνονται «βάρος» στους άλλους. Έτσι όταν φλερτάρουν καταλήγουν να μιλάνε και να μιλάνε στην κοπέλα ενώ εκείνη θέλει να φύγει από την κουβέντα, μειώνοντας έτσι την ελκυστικότητα τους.

#5 Κρύβεις τις προθέσεις σου

Οι περισσότεροι άνδρες που δεν έχουν εμπειρία στο φλερτ προτιμούν να πιάνουν με έμμεσο τρόπο κουβέντα με την κοπέλα που τους αρέσει. Ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ακόμα και αν ξεκινήσεις έμμεσα χρειάζεται γρήγορα να εκφράσεις τις πραγματικές σου προθέσεις.

Αν δεν το κάνεις, η κοπέλα θα διαισθανθεί πως τα λόγια σου δεν συμβαδίζουν με τον πραγματικό λόγο που της μιλάς και θα σε δει ως «περίεργο» και ανασφαλή.

#6 Δείχνεις φοβισμένος

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στα άρθρα μας, τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά. Αυτό που νιώθεις λοιπόν καθώς ξεκινάς να μιλάς μαζί της περνάει και σε εκείνη. Αν λοιπόν αισθάνεσαι άγχος και φόβο καθώς της πιάνεις την κουβέντα, τότε και η κοπέλα θα νιώσει άγχος και φόβο με αποτέλεσμα να ρίξεις τη διάθεση της.

Για να δείχνεις ωραίος τύπος και ελκυστικός άνδρας όταν φλερτάρεις, δες εδώ

Κάποιες φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις να δείξεις «περίεργος» είναι να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να αποκτήσεις αρκετή κοινωνική εμπειρία, ώστε να γνωρίζεις διαισθητικά τι χρειάζεται να κάνεις σε κάθε περίπτωση και πως θα αντιδράσουν οι άλλοι στη συμπεριφορά σου.

Καθώς καλλιεργείς τις κοινωνικές σου δεξιότητες θα δεις πως θα έχεις ολοένα και λιγότερες αρνητικές αντιδράσεις από τις κοπέλες με τις οποίες φλερτάρεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!