3 Τρόποι να γίνεις το κέντρο της Παρέας - Men's Bible

3 Τρόποι να γίνεις το κέντρο της Παρέας

3 Τρόποι να γίνεις το επίκεντρο της Παρέας

Βασική και αρχέγονη ανάγκη κάθε ανθρώπου, είναι να νιώσει αποδεκτός και αδιάσπαστο κομμάτι μιας ομάδας. Όλοι οι άνθρωποι λοιπόν ποθούν να τραβήξουν τα βλέμματα, να κεντρίσουν την προσοχή και να γίνουν το κέντρο της παρέας.

Ωστόσο δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να το πετύχουν. Όχι γιατί κάποιοι είναι καταδικασμένοι στη μοναξιά, αλλά απλά γιατί μεγάλωσαν με διαφορετικές εμπειρίες και ακόνισαν λιγότερο τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Ευτυχώς για εκείνους όμως τα πράγματα είναι απλά. Για να γίνεις το κέντρο της παρέας δε χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα. Αρκεί να ακολουθήσεις τον απλό νόμο που διέπει όλες τις ανθρώπινες επαφές.Πώς να γίνεις Γοητευτικός, Η τέχνη της υπεκφυγής: Πως να αντιμετωπίσεις τις απρεπείς ερωτήσεις, 3 Τρόποι να γίνεις το επίκεντρο της Παρέας

#1 Γίνε η πηγή της αποδοχής

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιδιώκουν να είναι το κέντρο της παρέας, παλεύουν να συνδέσουν οτιδήποτε λέγεται στην κουβέντα με τον εαυτό τους. Μοιάζουν με επικοινωνιακά παράσιτα, τα οποία κολλούν στους άλλους και πασχίζουν να ρουφήξουν την προσοχή τους.

Όμως, με το να εξαναγκάζουν τους άλλους να τους δίνουν σημασία, γίνονται ενοχλητικοί και ρίχνουν την ενέργεια της παρέας.

Αντίθετα, εκείνοι που γίνονται το κέντρο της παρέας, οι λεγόμενοι χαρισματικοί άνθρωποι, το καταφέρνουν κάνοντας κάτι πολύ απλό.

Αντί να παίρνουν, δίνουν.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έλξει τα βλέμματα των άλλων με το να κάνει αρκετή φασαρία. Ο χαρισματικός άνδρας όμως δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο να δίνει αποδοχή και προσοχή στους άλλους όταν εκείνοι μιλούν. Είναι εκείνος που θα εκτιμήσει τα αστεία τους, που θα γνέψει καταφατικά δείχνοντας πως τους προσέχει και που θα κάνει θετικά σχόλια για τους άλλους.

Δεν είναι ο άνδρας που ρουφάει την ενέργεια και την προσοχή των άλλων, είναι εκείνος που την αναζωογονεί.

Με το να δίνει ο ίδιος την απεριόριστη προσοχή του κάνει τους άλλους να νιώθουν καλά. Τους συμπεριλαμβάνει στην κουβέντα, ρωτάει τη γνώμη τους, δείχνει ενδιαφέρον για εκείνους.

Ο άνδρας που διψάει για προσοχή και αποδοχή δε συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Δε νοιάζεται για τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάει, το μόνο που τον νοιάζει είναι ποιος τον προσέχει.

Όμως ο απλός και καθολικός κανόνας είναι ο εξής: Οι άνθρωποι δίνουν προσοχή και αξία σε εκείνον που τους δίνει προσοχή και αξία. Ακόμα και αν αυτός ο τύπος καταλήξει να μονοπωλήσει τη κουβέντα, το κάνει ως το άτομο που έκανε όλους τους άλλους να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους.

Φυσικά δε χρειάζεται να έχεις την προσοχή των πολλών για να δείξεις χαρισματικός. Μπορείς να το πετύχεις και σε πιο προσωπικές συζητήσεις.

Θες να είσαι ο πιο ενδιαφέρων τύπος της παρέας; Δες εδώ

#2 Δείξε το αδιάσπαστο ενδιαφέρον σου

Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς που μόνιμα ανταγωνίζονται για την προσοχή μας. Και σε κάθε περιβάλλον στο οποίο περνάμε χρόνο βρίσκουμε μια ντουζίνα από διαφορετικούς περισπασμούς να μας κυνηγούν. Η τηλεόραση τρεμοπαίζει στην άκρη του ματιού μας. Ένας ήχος στο βάθος μας τραβάει την προσοχή. Το κινητό βουίζει συνεχώς από ειδοποιήσεις.

Βλέπεις συχνά άνδρες και γυναίκες σε πρώτα ραντεβού να μη μπορούν να αφήσουν για λίγο τη προσοχή τους μακριά από τα μηνύματα στις διάφορες εφαρμογές μηνυμάτων και κοινωνικών δικτύων.

Ο χαρισματικός άνδρας όμως δεν παραδίνεται στον πειρασμό. Καθώς στέκεται δίπλα σου νιώθεις πως τίποτα στον κόσμο δε μπορεί να τον ενδιαφέρει περισσότερο απ’ ότι εσύ. Σου δίνει την πλήρη και αδιάσπαστη προσοχή του.

Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο στην εποχή μας. Και όταν κάποιος είναι πλήρως αφοσιωμένος σε σένα, ίσως σε κάνει να νιώσεις λίγο άβολα αν δεν το έχεις συνηθίσεις, όμως στη συνέχεια σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστός και σημαντικός.

Η επαφή με τα μάτια, η ανοιχτή γλώσσα του σώματος του, τα νεύματα που κάνει καθώς μιλάς, η κλίση του σώματος σου προς τα εσένα. Όλα αυτά δείχνουν πως όχι μόνο ενδιαφέρεται για τα λεγόμενα σου, αλλά δημιουργούν και μια αίσθηση συνωμοσίας. Είστε οι δυο σας σε έναν δικό σας κόσμο.

Και το πιο σημαντικό στοιχείο που κάνει την επαφή αυτή ζεστή και ελκυστική, είναι το χαμόγελο.

Ο χαρισματικός άνδρας εκπέμπει ένα ζεστό και ειλικρινές χαμόγελο το οποίο φαίνεται στα μάτια του. Το πρόσωπο του είναι χαλαρό, το βλέμμα του δείχνει ζεστό και φιλικό και πάντα κάνει μια παύση πριν μιλήσει.

Όχι γιατί αναζητά την κατάλληλη ευκαιρία, αλλά γιατί ζυγίζει τα λόγια του.

Ακόμα και υπό το πρίσμα του φλερτ και της ερωτικής επικοινωνίας αυτή η ζεστή και εστιασμένη προσοχή είναι το ίδιο αποτελεσματική.

Όταν νιώθουμε πως κάποιος μας βρίσκει συναρπαστικούς, νιώθουμε ευχάριστα στην παρουσία του. Αισθανόμαστε ξεχωριστοί και ενστικτωδώς δίνουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στη σχέση μας μαζί του.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν μπορείς να χτίσεις γρήγορα μια σύνδεση, ακόμα και με κάποια που μόλις γνώρισες.Μάθε πως μπορείς να γνωρίσεις μεγάλες παρέες γυναικών, 3 Τρόποι να γίνεις το επίκεντρο της Παρέας

#3 Έκπεμψε εξουσία

Ένας ακόμα τρόπος να γίνεις χαρισματικός και το κέντρο της παρέας, είναι το να εκπέμπεις δύναμη και εξουσία. Από τη φύση τους, οι άνθρωποι μαγνητίζονται από όσους προβάλουν έναν αέρα δύναμης και γίνονται αντιληπτοί ως άτομα που επηρεάζουν το περιβάλλον γύρω τους.

Ο λόγος που τέτοιοι άνθρωποι μαζεύουν κόσμο γύρω τους, είναι γιατί η εξουσία που διαθέτουν κουμπώνει με την ανθρώπινη ανάγκη για κατεύθυνση και βεβαιότητα. Την ανάγκη δηλαδή να ακολουθήσουμε έναν ηγέτη.

Η εξουσία που προβάλει ένας άνθρωπος δίνει στους γύρω την άνεση και την ασφάλεια που επιζητούν. Κάποιος ξέρει τι πρέπει να γίνει και ποιο είναι το επόμενο βήμα. Κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και τα ηνία, προσφέροντας στους υπόλοιπους ανακούφιση.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προβάλεις εξουσία, ειδικά μάλιστα με τρόπο που ενισχύει τη γοητεία σου.

Ένας τρόπος απ’ αυτούς είναι το να αναλαμβάνεις τον έλεγχο της συζήτησης και να την κατευθύνεις. Σκέψου πχ, τους διάφορους σταρ που σε συνεντεύξεις και εκπομπές που είναι καλεσμένοι παίρνουν συχνά τον έλεγχο της κουβέντας.

Ωστόσο, το να προβάλεις εξουσία δεν έχει σχέση με το να δίνεις διαταγές και να προστάζεις, αλλά με το να αναλαμβάνεις τον έλεγχο με τρόπο που δείχνει αυθεντικός και φυσικός.

Και μόνο παίρνοντας μια απόφαση όταν όλοι οι άλλοι δείχνουν αναποφάσιστοι και δε ξέρουν τι να κάνουν, δείχνεις ηγεσία. Με το να είσαι εκείνος που δρα αντί απλά να μιλά, δείχνεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Φυσικά η εξουσία δεν αρκεί από μόνη της. Όπως είπαμε το να δίνεις διαταγές δε σε κάνει χαρισματικό, ούτε το κέντρο της παρέας. Αυτό που μαγνητίζει τους ανθρώπους σε έναν ηγέτη είναι η ζεστασιά και η θετική ενέργεια που εκείνος βγάζει.

Όπως ακριβώς και όταν δίνεις προσοχή και αποδοχή στους άλλους εκείνοι ανταποδίδουν με τη δική τους προσοχή έτσι και με τη χαρισματική εξουσία θες να κάνεις τους άλλους να νιώθουν καλά μαζί σου. Ένας χαρισματικός ηγέτης κάνει τους άλλους να τον ακολουθούν χωρίς να διατάζει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!