3 Βήματα για να Ξεκινάς Κουβέντα με Όλους - Men's Bible

3 Βήματα για να Ξεκινάς Κουβέντα με Όλους

3 Βήματα για να Ξεκινάς Κουβέντα με Όλους, Φλερτ παντού: Φλέρταρε σε κάθε περιβάλλον

Αν είσαι εσωστρεφής ή δεν είσαι και πολύ κοινωνικός γενικά, πιθανόν νιώθεις πως το να ξεκινάς κουβέντα με ανθρώπους που δε γνωρίζεις ή που γνωρίζεις ελάχιστα, είναι δύσκολο.

Ή πάλι μπορεί να είσαι άνετος με το να πλησιάζεις και να μιλάς με αγνώστους και να ξεκινάς κουβέντα μαζί τους, αλλά ο διάλογος να τελειώνει πρόωρα και χωρίς να έχετε πει πολλά πολλά.

Πώς λοιπόν μπορείς να ξεκινάς κουβέντα με έναν άγνωστο και πως μπορείς να συνεχίσεις τον διάλογο χωρίς αυτός να βαλτώσει;

Ευτυχώς τα πράγματα είναι απλά. Ακόμα και αν είσαι αρκετά εσωστρεφής υπάρχει μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδος που μπορείς να αξιοποιήσεις για να ξεκινάς κουβέντα με οποιονδήποτε.

Πρόκειται για μια διαδικασία με τρία βήματα η οποία θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να μιλάς παντού. Το μόνο πράγμα για το οποίο χρειάζεται να έχεις το νου σου, είναι να μην παρασυρθείς από την τελειομανία και να μην κρίνεις υπερβολικά αυστηρά τον εαυτό σου.

Γιατί στην πραγματικότητα η δυσκολία που συναντάει κάποιος στο να ξεκινήσει έναν διάλογο, προέρχεται περισσότερο από εσωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η αμφιβολία και το άγχος και όχι από εξωτερικούς.

#1 Όταν ξεκινάς κουβέντα με κάποιον εστίασε πρώτα σε κάτι που να δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα σας

Η αρχική φράση την οποία χρησιμοποιείς όταν ξεκινάς κουβέντα με κάποιον, πρέπει πρώτα απ’ όλα να δημιουργεί μια σύνδεση ανάμεσα σε εσένα και τον συνομιλητή σου. Για αυτό το λόγο ξεκίνα τον διάλογο σχολιάζοντας κάτι που έχετε κοινό.

Μπορείς να μιλήσεις για κάτι που συμβαίνει γύρω σας ή να σχολιάσεις κάτι σχετικό με τον άνθρωπο στον οποίο απευθύνεσαι.

Για παράδειγμα (καθώς βγαίνεις από το αμφιθέατρο της σχολής μετά τις εξετάσεις) «Οι ερωτήσεις που έπεσαν ήταν πολύ περισσότερες απ’ ότι περίμενα.»

Το κλειδί εδώ είναι να μην κολλήσεις στο να σκεφτείς όλο το διάλογο και να ψάχνεις εντυπωσιακά και έξυπνα πράγματα να πεις.

Στην πραγματικότητα τέτοιου είδους «ατάκες» δεν προσφέρουν κάτι στην κουβέντα και δεν βοηθούν τον διάλογο να πάρει μπρος. Άσε που δίνουν την εντύπωση προσπαθείς υπερβολικά να αρέσεις στον άλλο.

Θες να μπορεί να ξεκινάς κουβέντα με γυναίκες παντού; Δες εδω

#2 Αποκάλυψε κάτι για τον εαυτό σου

Αφού κάνεις το εισαγωγικό σχόλιο, το επόμενο βήμα είναι να αποκαλύψεις κάτι για εσένα που σχετίζεται με το αρχικό θέμα συζήτησης.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι αποκαλύπτεις την ταυτότητα σου στους άλλους, συνδέεσαι περισσότερο μαζί τους και αρχίζει να δημιουργείται μια σχέση μεταξύ σας.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο βοηθάς τον άλλο να σε εμπιστευτεί περισσότερο αλλά ταυτόχρονα του δίνεις και υλικό πάνω στο οποίο μπορεί να πατήσει για να απαντήσει και να συνεχίσει τον διάλογο.

Πχ, (συνεχίζοντας το πιο πάνω παράδειγμα) «Η αλήθεια είναι πως αν και διάβασα πολύ με ξάφνιασαν.»

#3 Ενθάρρυνε τον συνομιλητή σου να συνεχίσει

Από τη στιγμή που έχεις ξεκινήσει με μια αναφορά σε κάτι που έχετε κοινό ή σε κάτι σχετικό με τον συνομιλητή σου και του έχεις αποκαλύψει κάτι για εσένα, έπειτα χρειάζεται να τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει τον διάλογο μαζί σου.

Για αυτό τον λόγο, συνεχίζεις με μια ερώτηση. Σε αυτή τη φάση καλό είναι η ερώτηση να είναι ανοιχτού τύπου ώστε να τον κάνεις να σου δώσει μια εκτεταμένη απάντηση. Με μια ερώτηση κλειστού τύπου μπορεί εύκολα να απαντήσει μονολεκτικά και έτσι να μην σου δώσει αρκετές πληροφορίες ώστε να συνεχίσεις την κουβέντα.

Πχ, (συνεχίζοντας το πιο πάνω παράδειγμα) «Εσένα πως σου φάνηκαν τα θέματα που έπεσαν;»

Με βάση τα τρία πιο πάνω βήματα λοιπόν έχεις την εξής εισαγωγή: (Βγαίνοντας από το αμφιθέατρο) «Οι ερωτήσεις που έπεσαν ήταν πολύ περισσότερες απ’ ότι περίμενα. Η αλήθεια είναι πως αν και διάβασα πολύ με ξάφνιασαν. Εσένα πως σου φάνηκαν τα θέματα που έπεσαν;»3 Βήματα για να Ξεκινάς Κουβέντα με Όλους

Μη μένεις απλά στο να ξεκινάς κουβέντα, συνέχισε τον διάλογο

Τα τρία παραπάνω βήματα αποτελούν μια αποτελεσματική μέθοδο πάνω στην οποία μπορείς να βασιστείς για να ξεκινάς κουβέντα με τον οποιονδήποτε.

Με λίγη εξάσκηση θα μπορείς να αρχίζεις να μιλάς και να ανταλλάσσεις μερικές κουβέντες, ωστόσο αν δεν προσέξεις, ο διάλογος είναι εύκολο να βαλτώσει.

Για να συνεχίσεις να κρατάς τον διάλογο ζωντανό λοιπόν, θα πρέπει να συνεχίσεις να τον πυροδοτείς με πληροφορίες και υλικό.

Πράγματα τα οποία ο συνομιλητής σου μπορεί να αξιοποιήσει για να βρει κοινά μεταξύ σας και να συνεχίσει να μιλάει.

Ο πιο απλός τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να αποφύγεις τις πολλές ερωτήσεις, γιατί κάνοντας μια ερώτηση στην ουσία μονάχα ζητάς πληροφορίες. Αντίθετα καλύτερα να κάνεις περισσότερες δηλώσεις.

Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να σχετίζονται με τις απόψεις σου για το θέμα το οποίο συζητάτε, με προηγούμενες εμπειρίες σου ή ακόμα με κάτι που παρατήρησες στον άλλο.

Κάτι τέτοιο απαιτεί αυθορμητισμό, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται εξάσκηση και φυσικά να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου να μην είναι τέλειος.

Ανάμεσα στις δηλώσεις μπορείς να ακολουθήσεις με μια ερώτηση για να ενθαρρύνεις τον συνομιλητή σου να συμμετέχει.

Απλά να θυμάσαι να διατηρείς μια ισορροπία.

Αν κάνεις πολλές ερωτήσεις ο διάλογος θα μοιάζει περισσότερο με ανάκριση.

Αν πάλι κάνεις μονάχα δηλώσεις, τότε δε θα δίνεις στον άλλο πάτημα για να μιλήσει και θα δείχνεις πως σε νοιάζει περισσότερο να πεις εσύ αυτά που θέλεις παρά να γνωρίσεις τον άλλο.

Δοκίμασε την παραπάνω μέθοδο και προσπάθησε να ξεκινήσεις μια χαλαρή κουβέντα με όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Ακόμα και αν αυτό που θες είναι να βελτιωθείς στο φλερτ, η πρακτική εμπειρία που θα πάρεις μιλώντας με νέο κόσμο, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη εμπιστοσύνη στις κοινωνικές σου ικανότητες και να νιώθεις λιγότερο άγχος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!