Φλερτ στο Tinder: 3+1 Κανόνες για περισσότερες Γνωριμίες και Ραντεβού - Men's Bible

Φλερτ στο Tinder: 3+1 Κανόνες για περισσότερες Γνωριμίες και Ραντεβού

Φλερτ στο Tinder: 3+1 Κανόνες για περισσότερες Γνωριμίες και Ραντεβού

Το φλερτ στο Tinder έχει πάψει να θεωρείται ταμπού εδώ και αρκετά χρόνια και ήδη για πολλούς άνδρες και γυναίκες, αποτελεί το βασικό τρόπο με τον οποίο γνωρίζουν κόσμο.

Πρόκειται για μια βολική εφαρμογή η οποία κατάφερε να κάνει mainstream το διαδικτυακό φλερτ και να το αναδείξει ως εναλλακτικό τρόπο γνωριμιών, ειδικά για αυτούς που η εργασία και οι υποχρεώσεις τούς αφήνουν ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο.

Ωστόσο η επιτυχία δεν είναι το ίδιο εύκολη για όλους.

Το φλερτ στο Tinder ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι, όπως γενικά συμβαίνει στο φλερτ, διαμορφώνονται απ’ το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, το περιβάλλον της διαδικτυακής εφαρμογής. Για να μπορέσεις λοιπόν να έχεις στο Tinder την επιτυχία που σου αξίζει, χρειάζεται να ακολουθήσεις τους κανόνες αυτούς και να τους αξιοποιήσεις προς όφελός σου.

3 κανόνες για πετυχημένο φλερτ στο Tinder

#1 Το προφίλ σου κάνει τη διαφορά

Ακριβώς επειδή η μη λεκτική επικοινωνία λάμπει δια της απουσίας της, τα οπτικά ερεθίσματα αναβαθμίζονται και κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο πόσα match θα έχεις και στο πόσες κοπέλες θα σου απαντήσουν.

Είσαι αυτό που βγάζει το προφίλ σου. Ή για να το πω καλύτερα, είσαι αυτό που βγάζουν οι φωτογραφίες σου.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να φροντίσεις να ανεβάσεις φωτογραφίες οι οποίες βοηθούν την κοπέλα να καταλάβει πολλά θετικά πράγματα για εσένα με μια γρήγορη ματιά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσεις να ανεβάσεις αρκετές φωτογραφίες (τουλάχιστον πέντε με επτά), οι οποίες δείχνουν από μια διαφορετική πλευρά του εαυτού σου η κάθε μια.

Με λίγα λόγια, καλό είναι να δείχνεις ότι είσαι κοινωνικός και ότι βγαίνεις με φίλους για ποτό, αλλά αν βάλεις τρεις φωτογραφίες που δείχνουν το ίδιο πράγμα, τότε καταλήγεις περισσότερο βαρετός και χάνεις την ευκαιρία να δείξεις άλλες πλευρές της προσωπικότητάς σου.

Γενικά, πριν φτιάξεις το προφίλ σου στο Tinder, σκέψου πρώτα ποιες πτυχές της προσωπικότητας σου θες να αναδείξεις. Έπειτα ανέβασε φωτογραφίες που η κάθε μια επικεντρώνεται κυρίως σε ένα διαφορετικό θετικό χαρακτηριστικό.

Εννοείται ότι αν δεν έχεις αρκετές φωτογραφίες, καλό είναι να βγάλεις μερικές αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Και αν νιώθεις ότι το να βάζεις φωτογραφίες για το Tinder είναι κάτι επιφανειακό θυμήσου:

Οι φωτογραφίες σου είναι η εικόνα σου στον ψηφιακό κόσμο.

Όπως δεν είναι ντροπή να θέλεις να ντυθείς ωραία για να προβάλεις τον καλύτερο σου εαυτό όταν φλερτάρεις από κοντά, αντίστοιχα δεν είναι ντροπή να θες να βγάλεις καλές φωτογραφίες για να βελτιώσεις τις επιτυχίες σου στο φλερτ στο Tinder.

#2 Το πρώτο μήνυμα

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα που έχει το φλερτ στο Tinder είναι φυσικά ο μεγάλος ανταγωνισμός.

Οι άνδρες είναι πολλοί και όλοι κάνουν like και στέλνουν μηνύματα.

Μια κοπέλα με καλές φωτογραφίες γρήγορα διαπιστώνει πως σε οποιονδήποτε κάνει swipe δεξιά για να δείξει ότι της αρέσει, θα κάνει match είτε άμεσα, είτε μετά από λίγο.

Και επειδή όπως έχουμε πει ξανά, το φλερτ στα πρώτα στάδια λειτουργεί αρκετά με όρους οικονομίας. Αυτή η μεγάλη προσφορά από πρόθυμους για γνωριμία άνδρες οδηγούν τις γυναίκες να είναι πιο αυστηρές και να λειτουργούν με στόχο να μειώσουν τις επιλογές τους.

Πράγμα που σημαίνει ότι αν το πρώτο μήνυμα δεν κάνει κάποιο κλικ, η κοπέλα χωρίς να το πολυσκεφτεί απλά θα προχωρήσει στο επόμενο.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι τα εξής:

  • Το μήνυμα σου να μην είναι κλισέ πχ «Γεια, τι κάνεις;»
  • Το μήνυμα σου να μην περιέχει κάτι αρνητικό όπως πχ κάποιο παράπονο ή κάποιο πείραγμα στα όρια της προσβολής.
  • Το μήνυμα σου να μην ξεκινάει με κλισέ κομπλιμέντο και ειδικά για την εμφάνισή της.

Καλό είναι ωστόσο να κάνεις μια θετική παρατήρηση για κάτι που είδες στις φωτογραφίες της ώστε να δείξεις ότι την ξεχώρισες και ότι δεν έστειλες επειδή αυτή έτυχε να κάνει match.

Φρόντισε επίσης το πρώτο μήνυμα να μην είναι υπερβολικά μικρό αλλά να μην είναι και τεράστιο.

Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις, είναι όπως είπαμε, με μια θετική παρατήρηση για κάτι που είδες στις φωτογραφίες και ότι αυτό στάθηκε αφορμή για να της στείλεις.

Ή μπορείς να ξεκινήσεις με ένα ελαφρύ πείραγμα το οποίο όμως πάλι αντλεί έμπνευση από το προφίλ της.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο μήνυμά σου δε χρειάζεται να εντυπωσιάζει αλλά πρέπει να δείχνει στην κοπέλα κάποια στοιχεία για την προσωπικότητά σου, καθώς επίσης και ότι είδες το προφίλ της και δεν της στέλνεις κάτι μαζικό ή αυτοματοποιημένο.Φλερτ στο Tinder: 3+1 Κανόνες για περισσότερες Γνωριμίες και Ραντεβού

#3 Δε χρειάζεται πολύ μπλα μπλά

Μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνδρες στο φλερτ στο Tinder, είναι πως κάνουν κουβέντα χωρίς κάποιο στόχο ή πως προσπαθούν πολύ να εντυπωσιάσουν πριν οδηγήσουν τη συζήτηση προς μια συνάντηση.

Πράγμα που μπορεί να καταλήξει στο να χάσει η κουβέντα σας το momentum της και να γίνει πιο βαρετή.

Ακριβώς επειδή η κοπέλα δέχεται πολλές προσφορές για γνωριμίες, είναι εύκολο απλά να αραιώσει τα μηνύματά της και να αρχίσει να απαντάει σε άλλους όταν νιώσει ότι η κουβέντα βαλτώνει και ότι βαριέται.

Αυτό δεν το κάνει επίτηδες, απλά συμβαίνει γιατί δέχεται πολλά μηνύματα.

Απόφυγε λοιπόν το πολύ μπλα μπλα με μηνύματα στο Tinder. Στόχος σου είναι να ανταλλάξετε πληροφορίες με την κοπέλα ώστε να καταλάβετε κάποια πράγματα ο ένας για τον άλλο.

Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο θετικό και διασκεδαστικό και όχι πεζό και βαρετό.

Πράγμα που σημαίνει ότι ενδιάμεσα θα πρέπει να βάλεις πειράγματα και αρχικά να απαντάς στις ερωτήσεις της κοπέλας με έναν λεπτομερή αλλά αόριστο τρόπο.

Αυτό που θες είναι να μην της δώσεις όλες τις πληροφορίες για εσένα στο πιάτο αλλά να της δώσεις αρκετές θετικές λεπτομέρειες ώστε να αυξήσεις την περιέργειά της για εσένα και να αρχίσει να σε ρωτάει πράγματα για τη ζωή σου.

Με λίγα λόγια να αρχίσει να επενδύει περισσότερο στο διάλογό της μαζί σου.

Φυσικά μην περιμένεις να δεις πάρα πολλά σημάδια ενδιαφέροντος. Σε γενικές γραμμές το φλερτ στο Tinder είναι fast paced, δηλαδή γρήγορο.

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλό να προτείνεις σχετικά νωρίς να επικοινωνήσετε από κάποιο άλλο μέσο, Instagram ή FB, στο οποίο έχετε και οι δύο πιο ολοκληρωμένο προφίλ και αφού τα πείτε και λίγο από εκεί, να προτείνεις κάποια συνάντηση για καφέ.

Μην προσπαθήσεις: Ο μεγάλος κανόνας του Φλερτ στο Tinder

Ακριβώς επειδή η επιτυχία στο φλερτ δεν εξαρτάται τόσο από κάποιον χειροπιαστό και αντικειμενικό παράγοντα, αλλά από τα συναισθήματα που νιώθει η κοπέλα για εσένα, είναι σημαντικό να θυμάσαι πάντα το μεγάλο κανόνα του φλερτ.

Ο κανόνας αυτός λέει πως κερδίζει αυτός που πετυχαίνει κάτι με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Οτιδήποτε κάνεις το οποίο φανερώνει μεγάλη προσπάθεια και επένδυση απ’ τη μεριά σου, σε κάνει γενικά να δείχνεις περισσότερο ανασφαλής και απελπισμένος.

Αυτό μπορεί να είναι το να προσπαθείς:

  • να κάνεις πάρα πολλά πειράγματα.
  • να στέλνεις πολύ ξεχωριστά και πολύ έξυπνα μηνύματα.
  • να κάνεις πολλά κομπλιμέντα.
  • να κρατήσεις την κουβέντα κάνοντας πολλές ερωτήσεις στην κοπέλα.

Σε γενικές γραμμές περισσότερη αυτοπεποίθηση δείχνεις όταν είσαι πιο απλός, παρά όταν προσπαθείς να δείξεις πολύ δυναμικός.

Πάντα λοιπόν να κοιτάς αυτό που έχεις γράψει και ετοιμάζεσαι να στείλεις στην κοπέλα και να αναρωτιέσαι «μήπως δείχνει υπερπροσπάθεια;».

Μη ξεχνάς το φλερτ από κοντά

Οι παραπάνω κανόνες θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τα αποτελέσματά σου στο Tinder.

Καλό είναι ωστόσο να θυμάσαι πως το φλερτ στο Tinder αποτελεί συμπληρωματικό εργαλείο και όχι μοναδική ή ιδανική λύση για γνωριμίες.

Ειδικά αν νιώθεις ότι χρειάζεται να ακονίσεις τις δεξιότητές σου στο φλερτ και να μάθεις να φλερτάρεις καλύτερα, είναι προτιμότερο να επικεντρώσεις τις προσπάθειές σου στο φλερτ δια ζώσης.

Η εξάσκηση και η βελτίωση των κοινωνικών σου δεξιοτήτων στον πραγματικό κόσμο μπορεί να σε βοηθήσει να φλερτάρεις καλύτερα και στο Tinder.

Το αντίθετο όμως δε συμβαίνει. Όσο πετυχημένος και αν γίνεις στο φλερτ στο Tinder, πάλι θα δυσκολεύεσαι να φλερτάρεις από κοντά αν δεν το είχες καλλιεργήσει εξ’ αρχής.

Να θυμάσαι πως το φλερτ βασίζεται σε δεξιότητες που όσο περισσότερο και όσο καλύτερα τις καλλιεργήσεις, τόσο περισσότερο θα είσαι σε θέση να κερδίσεις αυτά που σου αξίζουν στον έρωτα και την προσωπική σου ζωή.

Θες να μάθεις τα πάντα για το φλερτ στο Tinder; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!