Ο απλός Κανόνας για ποιοτικές Γνωριμίες και Σχέσεις - Men's Bible

Ο απλός Κανόνας για ποιοτικές Γνωριμίες και Σχέσεις

Ο απλός Κανόνας για ποιοτικές γνωριμίες και ερωτικές σχέσεις

Υπάρχει ένας κανόνας στο φλερτ και τις ερωτικές γνωριμίες που λίγοι τον γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι τον ακολουθούν.

Για να τον καταλάβεις αναρωτήσου πρώτα το εξής: Γιατί να θες να είσαι με κάποια η οποία δεν είναι ενθουσιασμένη που βγαίνει μαζί σου;

Στο φλερτ, στις σχέσεις αλλά και γενικά στη ζωή, υπάρχουν διάφορα σημεία όπου τα όρια θολώνουν. Συναισθηματικές γκρίζες ζώνες όπου αρκετοί άνδρες, αλλά και γυναίκες, κολλούν και νιώθουν μπερδεμένοι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη στο φλερτ όπου τα συναισθήματα του ενός είναι πιο έντονα και πιο δυνατά από του άλλου. Αυτή, η διαφορά στον ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει πολλά και διάφορα ευτράπελα και προβλήματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αρκετοί άνδρες ψάχνουν να βρουν αυτό το κάτι με το οποίο θα κερδίσουν τη συγκεκριμένη κοπέλα που έχουν στο μυαλό τους. Ψάχνουν την ατάκα που θα την εντυπωσιάσει, το μήνυμα που θα την κάνει να αποκριθεί, τα σωστά ρούχα να φορέσουν, το πόσες φορές να την καλέσουν κλπ.

Με όλα αυτά στο κεφάλι του όμως ο μέσος άνδρας καταντά υπερβολικά αναλυτικός. Φτάνει σε σημείο να ξοδεύει περισσότερο χρόνο ζυγίζοντας καταστάσεις και αναλύοντας συμπεριφορές, από το να πράττει.

Η απογοήτευση και η αγανάκτηση τον οδηγούν σε αχρείαστες συμπεριφορές οι οποίες στόχο έχουν τη χειραγώγηση, τα συναισθηματικά παιχνίδια και το δράμα.

Συμπεριφορές όπως το να την πειράζει στα όρια της προσβολής, να προσπαθεί να την κάνει να ζηλέψει, να ξεχνά επίτηδες κάποιο προσωπικό του αντικείμενο στο σπίτι της ώστε να έχει αφορμή να την ξαναδεί κλπ.

Και ενώ όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν έξυπνα σε μερικούς που νιώθουν απογοητευμένοι, τελικά οι ίδιοι καταλήγουν να χάνουν το νόημα.

Γιατί να είσαι ενθουσιασμένος και να θες να είσαι με κάποια η οποία δεν είναι εξίσου ενθουσιασμένη να είναι μαζί σου; Γιατί να προσπαθήσεις και να πιέσεις να την πείσεις να βγει μαζί σου όταν εκείνη δεν κάνει καμία προσπάθεια να σε πείσει;

Τι λέει αυτή η συμπεριφορά για εσένα; Το γεγονός πως πιστεύεις ότι πρέπει να προσπαθήσεις να την πείσεις, να την εντυπωσιάσεις ή να την κάνεις να ζηλέψει με σκοπό να βγείτε;

Δες το αλλιώς, θα ήσουν φίλος με κάποιον που μόνιμα σε αγνοεί; Θα εργαζόσουν κάπου που δε θα σε πλήρωναν;

Αν όχι, τότε γιατί να πιέσεις και να ξοδέψεις χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να βγεις με μια γυναίκα η οποία δεν είναι ζεστή στο να βγει μαζί σου;

Που είναι ο αυτοσεβασμός σου;Καμία Δικαιολογία να μην σε Σταματάει!, Ο απλός Κανόνας για ποιοτικές Γνωριμίες και Σχέσεις

Ο κανόνας του Ναι ή όχι

Υπάρχει λοιπόν όπως είπαμε, ένας απλός κανόνας στο φλερτ ο οποίος θα σε βοηθήσει να αποφύγεις αχρείαστα δράματα και να πλοηγηθείς στη θάλασσα των ερωτικών γνωριμιών με αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.

Ένας κανόνας που από τη στιγμή που θα τον κατανοήσεις, όχι με τη λογική αλλά με το συναίσθημα και γίνει κτήμα σου ως πεποίθηση, θα σε οδηγήσει σε καλύτερες, ποιοτικότερες και πιο απολαυστικές γνωριμίες και σχέσεις.

Ο κανόνας αυτός είναι απλός και λέει πως για να ενδιαφερθείς και να ασχοληθείς με κάποια σε οποιαδήποτε είδους σχέση, θα πρέπει εκείνη να σε εμπνέει και να σε ενθουσιάζει. Να σε κάνει να πεις ένα εμφατικό «Ναι» στην προοπτική να προχωρήσεις ερωτικά μαζί της.

Ο ίδιος κανόνας ωστόσο λέει και πως για να ενδιαφερθείς και να ασχοληθείς με κάποια σε οποιαδήποτε είδους σχέση θα πρέπει και εκείνη να πει ένα εμφατικό «Ναι» στην προοπτική να προχωρήσει ερωτικά μαζί σου.

Με λίγα λόγια θα πρέπει και οι δύο να είστε ενθουσιασμένοι με την παρέα του άλλου. Γιατί οι ελκυστικοί, ανεξάρτητοι και με υψηλή αυτοεκτίμηση άνθρωποι δεν έχουν χρόνο για κάποιον που είναι χλιαρός στην ιδέα να βγει μαζί τους.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του κανόνα

Ξέρω ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να σου ακούγεται ουτοπική όμως ως νοοτροπία έχει πολλά και κυρίως πολύτιμα πλεονεκτήματα για την ερωτική σου ζωή.

Πρώτα απ’ όλα δε θα είσαι πια στο περίμενε από γυναίκες που δεν ψήνονται τόσο να βγουν μαζί σου. Ξεκίνα να εξασκείς τον αυτόσεβασμό, να βάζεις όρια και να απορρίπτεις εσύ τις γυναίκες που δε σου κάνουν και θα δεις την απογοήτευση και τον θυμό που ακολουθούν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να κάνουν φτερά.

Δεύτερον σταματάς να κυνηγάς για λόγους εγωισμού, γυναίκες με τις οποίες είσαι χλιαρός στο να βγείτε. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Δεν ήμασταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με κάποια αλλά βγήκαμε και κάναμε κάτι μαζί της. Όμως έτσι χάνουμε το νόημα.

Τρίτον, ο πιο πάνω κανόνας σε βοηθάει να εδραιώσεις δυνατά προσωπικά όρια και να τα εφαρμόσεις. Και το να διατηρείς δυνατά όρια όχι μόνο σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση ,αλλά επίσης σε κάνει και πιο ελκυστικό και σε βοηθάει να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία.

Για τους πιο πάνω λόγους λοιπόν πάντα να ξέρεις πως νιώθεις για τη γυναίκα με την οποία φλερτάρεις. Αν μη τι άλλο ο χρόνος σου και η ενέργεια σου είναι πολύτιμοι πόροι που δεν αξίζει να τους ξοδεύεις σε κοπέλες και γενικά σε επαφές που δεν ενθουσιάζουν και τους δύο.

Επίσης, κάποιες φορές ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται διαφορετικά και για αυτό θα πρέπει να λαμβάνεις υπ’ όψιν τα θέλω, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Με κάποιες κοπέλες θα λες «ναι» στην προοπτική να κάνετε σεξ, αλλά να μην σε ενθουσιάζει μια σχέση μαζί τους. Με άλλες μπορεί αν απολαμβάνεις πολύ την προσωπικότητα και την παρέα τους και να θες να ξοδεύεις χρόνο μαζί τους, αλλά να μην σε ενθουσιάζουν στο σεξ.

Από εκεί και πέρα το εμφατικό «ναι» που αναφέρω δε σημαίνει να είσαι τρελά ερωτευμένος και να νιώθεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά για χάρη της. Ούτε να είσαι εντελώς πεπεισμένος πως η συγκεκριμένη κοπέλα είναι η ιδανική για εσένα.

Αυτό που λέω είναι πως πρέπει να έχετε και οι δύο ξεκάθαρο ενδιαφέρον για συγκεκριμένο λόγο. Μπορεί να μην είσαι ερωτευμένος μαζί της αλλά να πιστεύεις πως η συγκεκριμένη κοπέλα που γνώρισες έχει κάτι που σου κάνει κλικ.

Το σημαντικό είναι να είστε και οι δύο ενθουσιασμένοι για κάτι και πρόθυμοι να εξερευνήσετε το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η γνωριμία. Αλλιώς σπαταλάτε άδικα τον χρόνο σας.

Θες να γίνεις άνδρας που ενθουσιάζει τις γυναίκες στο φλερτ; Δες εδώ

Πιθανά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν

Η πραγματική ομορφιά του κανόνα αυτού είναι πως απλοποιεί τα προβλήματα που συχνά παρουσιάζονται στην ερωτική μας ζωή. Και τα οποία, όταν προσεγγίζεις το φλερτ και τις ερωτικές γνωριμίες με αυτή τη νοοτροπία, είναι δύο ειδών.

Το πρώτο πρόβλημα είναι όταν δεν νιώθεις ποτέ αυτόν τον ενθουσιασμό για τις κοπέλες που συναντάς και γνωρίζεις.

Αν είσαι χλιαρός με όλες τις γυναίκες που γνωρίζεις τότε είτε ψάχνεις στα λάθος μέρη, μέρη στα οποία συχνάζουν γυναίκες με τις οποίες δεν είστε συμβατοί, ή δεν αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο και ασυνείδητα τον προστατεύεις μέσα από αυτή την αδιαφορία.

Όμως όσο είσαι και δείχνεις αδιάφορος δεν μπορείς να συνδεθείς πραγματικά με την κοπέλα και χωρίς τη συναισθηματική σύνδεση είναι δύσκολο να προχωρήσει η γνωριμία.

Να θυμάσαι είναι δική σου δουλειά να βρίσκεις και να ανακαλύπτεις τα καλά στοιχεία σε κάθε γυναίκα με την οποία φλερτάρεις. Είναι δική σου ευθύνη να εξελίξεις την ικανότητα σου να συνδέεσαι συναισθηματικά με τις γυναίκες τις οποίες συναντάς.

Το δεύτερο κοινό πρόβλημα είναι όταν περνάς στον αντίθετο πόλο και νιώθεις ενθουσιασμένος με όλες ή τις περισσότερες γυναίκες που γνωρίζεις.

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν νιώθεις πως δεν έχεις επιλογές στη ζωή σου και πως οι περισσότερες κοπέλες είναι πολύ καλές για εσένα. Με λίγα λόγια βλέπεις πολύ αρνητικά τον εαυτό σου και τον έχεις αφήσει παρατημένο.

Αν όλες ή οι περισσότερες γυναίκες αντιδρούν χλιαρά στο φλερτ σου ή σε απορρίπτουν αμέσως, τότε είναι ώρα να επικεντρωθείς στον εαυτό σου.

Σκέψου τι έχεις που θα κάνει τις γυναίκες που συναντάς να ενθουσιαστούν μαζί σου;

Αν η απάντηση δεν σου είναι προφανής και δε σου έρχεται εύκολα, τότε χρειάζεται να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του.

Γιατί αν υπάρχει κάποια θεμελιώδης συμβουλή για να γίνεις καλύτερος στο φλερτ είναι αυτή. Δεν έχει σημασία πόσο είσαι ή τι έχεις κάνει, ο μόνος τρόπος να βελτιωθείς σε αυτόν τον τομέα είναι να εστιάσεις στον εαυτό σου και να τον εξελίξεις.

Οτιδήποτε άλλο είναι απλοί συναισθηματικοί αντιπερισπασμοί που στόχο έχουν να σε κάνουν να αποφύγεις άβολα συναισθήματα. Και μπορεί κάποιες τακτικές να έχουν αποτέλεσμα βραχυχρόνια, όμως σημασία έχει να κερδίσεις τον πόλεμο και όχι μια μάχη.

Αν λοιπόν θες να βελτιωθείς ως άνδρας και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στο φλερτ και στη ζωή, επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!