5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περισσότερο Θαρραλέος - Men's Bible

5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περισσότερο Θαρραλέος

5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περισσότερο Θαρραλέος

Είναι γνωστό πως όποια γυναίκα και αν ρωτήσεις τι θέλει από έναν άνδρα, η πιο κοινή απάντηση που θα πάρεις, είναι: “ο άνδρας να έχει αυτοπεποίθηση”.

Πολλές φορές αυτό μεταφράζεται ως άνεση στην επικοινωνία και στο φλερτ, όμως δεν χρειάζεται να εστιάζουμε μονάχα εκεί. Αυτό που θέλει να δει μια γυναίκα είναι πως είσαι ένας άνδρας που έχει το θάρρος να ρισκάρει.

Και αυτό γιατί οι άνδρες που είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν (πάντα παίρνοντας υπολογισμένα ρίσκα και όχι να ρισκάρουν να χάσουν τα πάντα) τείνουν να γεύονται πιο συχνά την επιτυχία στην καριέρα, στον έρωτα αλλά και στη ζωή γενικότερα.

Ωστόσο αν γενικά δεν είσαι ιδιαίτερα θαρραλέος ίσως να νιώθεις πως είναι αδύνατο να αλλάξεις. Ευτυχώς, εδώ είναι το σημείο που σου λέω πως και δυνατό είναι και απόλυτα εφικτό. Το να είσαι θαρραλέος δεν έχει να κάνει με το να μη φοβάσαι, αλλά με το να δρας ενώ φοβάσαι και αυτή η συμπεριφορά δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνήθεια που μπορεί να καλλιεργηθεί.

Για αυτό το λόγο ακολουθούν 5 tips που θα σε βοηθήσουν στο να γίνεις περισσότερο θαρραλέος.5 τρόποι να γίνεις Πραγματικός Ηγέτης, 5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περισσότερο Θαρραλέος

#1 Δοκίμαζε το θάρρος σου τακτικά

Το κουράγιο, η ανδρεία, το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, ή όπως αλλιώς θες να το πεις, είναι στην πραγματικότητα ένας πνευματικός μυς. Και όπως και οι μύες του σώματος, έτσι και αυτός, χρειάζεται τακτική προπόνηση για να αναπτυχθεί και να δυναμώσει.

Δεν μπορεί να περιμένεις από τον εαυτό σου να παραμείνει θαρραλέος σε μια έκτακτη ανάγκη όταν δεν έχεις προπονήσει ποτέ το θάρρος σου. Θα πρέπει λοιπόν να κρατάς αυτόν τον μυ σε φόρμα γυμνάζοντας τον τακτικά.

Φυσικά, κάτι τέτοιο απέχει από το να πέφτεις κάθε εβδομάδα με αλεξίπτωτο.

Δεν απαιτούνται μεγάλες στιγμές θάρρους. Μπορείς να δοκιμάσεις τον εαυτό σου στις μικρές καθημερινές στιγμές της ζωής. Για παράδειγμα, κάποιος που ντρέπεται να φλερτάρει με μια γυναίκα στο μπαρ και γενικά δεν είναι πολύ κοινωνικός, θα δυσκολευτεί πολύ να προσεγγίσει μια γυναίκα για να τη γνωρίσει.

Και αυτό είναι φυσιολογικό αν όλη μέρα δε μιλάει με κανέναν άλλο παρά μόνο με τα ίδια δύο-τρία άτομα. Χρειάζεται πρώτα να συνηθίσει να μιλάει με ανθρώπους που δε γνωρίζει, να ξετρίψει τον εαυτό του κοινωνικά και σταδιακά να γίνει πιο θαρραλέος, ώστε το να γνωρίσει εκείνη την ωραία κοπέλα στο μπαρ να φαίνεται λιγότερο δύσκολο.

Αν λοιπόν θες να γίνεις περισσότερο θαρραλέος, χρειάζεται να δοκιμάζεις το θάρρος σου τακτικά. Βάλε στόχο να κάνεις κάθε εβδομάδα κάτι, το οποίο να απαιτεί λίγο ρίσκο και να σου δημιουργεί μια μικρή αίσθηση φόβου. Κάτι που σε κάνει λίγο νευρικό.

Αυτό μπορεί να είναι το να πας μόνος για ποτό σε ένα μπαρ, το να ξεκινήσεις κουβέντα με έναν άγνωστο, το να διαπραγματευτείς την τιμή ενός αντικειμένου κλπ.

Δοκίμασε το και δες για πόσες συνεχόμενες εβδομάδες μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου σε αυτή την πορεία. Αν μπορέσεις να κάνεις αυτή την τακτική δοκιμασία του θάρρους σου μόνιμη συνήθεια, θα δεις πως όταν τελικά μια πιο «τρομακτική» περίσταση προκύψει θα έχεις την ικανότητα να την αντιμετωπίσεις με περισσότερο θάρρος.

#2 Εστίασε απλά στο πρώτο βήμα

Κάποιες φορές απλά χρειάζεται να είσαι θαρραλέος για είκοσι δευτερόλεπτα. Κυριολεκτικά είκοσι δευτερόλεπτα τα οποία μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή.

Ο φόβος συχνά μπορεί να σε παραλύσει αν σκέφτεσαι πως χρειάζεται να τον βιώνεις για πολύ ώρα. Όμως όλοι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να τον κάνουμε να υποχωρήσει, για είκοσι δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Και αυτό γιατί κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι απλά να πεις μια φράση ή να κάνεις μια μικρή κίνηση.

Πολύ συχνά αυτό που μας εκφοβίζει και μας παραλύει, είναι το γεγονός πως διυλίζουμε στο μυαλό μας ολόκληρη τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της. Είναι λογικό πχ, να σε αγχώνει η σκέψη πως πρέπει να πλησιάσεις μια κοπέλα, να της πιάσεις την κουβέντα, να την κάνεις να ενδιαφερθεί για εσένα, να πάρεις το τηλέφωνό της, να βγείτε ραντεβού κλπ.

Έχεις μεγεθύνει την όλη διαδικασία στο μυαλό σου και την έχεις κάνει να φαίνεται ως ένα τιτάνιο έργο στο οποίο πρέπει να ανταπεξέλθεις. Αν όμως εστιάσεις στην πρώτη κίνηση, αν απλά πεις «το μόνο που έχω να κάνω είναι να πω μια φράση» τότε ξαφνικά το βουνό μικραίνει και το μόνο που χρειάζεσαι, είναι είκοσι δευτερόλεπτα.

Είκοσι δευτερόλεπτα να παλέψεις με τον εαυτό σου και να κάνεις απλά την πρώτη κίνηση. Μοιάζει λίγο με το να έχεις μια τεράστια σειρά από χιλιάδες ντόμινο. Αν και η σειρά μπορεί να φαίνεται πελώρια, αρκεί να σπρώξει κάποιος το πρώτο ντόμινο για να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία θέτει σε κίνηση όλα τα υπόλοιπα.

Για να γίνεις λοιπόν περισσότερο θαρραλέος, πάρε τα μάτια σου από την κορυφή του βουνού και επικεντρώσου να αρχίσεις να σκαρφαλώνεις τα πρώτα τριάντα εκατοστά.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις με θάρρος; Δες εδώ

#3 Κουβάλα μαζί σου το γούρι σου

Μπορεί να πιστεύεις πως το να φοράς το τυχερό σου βραχιόλι ή να έχεις μαζί σου το φλουρί της βασιλόπιτας είναι κάτι παράλογο, όμως και αυτά έχουν τη χρησιμότητα τους.

Η αλήθεια είναι πως τα φυλαχτά και τα διάφορα αντικείμενα τα οποία πιστεύουμε πως μας φέρνουν γούρι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη, απόκοσμη και μαγική ιδιότητα.

Όμως μας βοηθούν σε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Μας τονώνουν την αυτοπεποίθηση και μας βοηθούν να νιώθουμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Έρευνες έχουν δείξει πως τα φυλαχτά αυτά βοηθούν να αποδώσουμε καλύτερα και σωματικές και πνευματικές εργασίες.

Αν λοιπόν έχεις κάτι το οποίο θεωρείς τυχερό για εσένα (και αυτό είναι το σημαντικό γιατί το πλεονέκτημα των φυλαχτών πηγάζει από το πως επηρεάζουν τη σκέψη σου) έχε το πάντα μαζί σου στις καταστάσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι νευρικός και αγχωμένος. Δεν θα αλλάξει κάτι στην πράξη, αλλά θα νιώθεις μια ψυχολογική ασφάλεια και ώθηση.

Μπορεί να είναι το οτιδήποτε, από ένα κομμάτι ρούχο, ένα νόμισμα, μια φωτογραφία κλπ. Οτιδήποτε έχει ιδιαίτερο νόημα για εσένα και σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμος και σίγουρος.

#4 Άσε τον εαυτό σου στην άκρη

Όσο περισσότερο σκέφτεσαι τον εαυτό σου και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για σένα η αρνητική έκβαση μιας κίνησης, τόσο περισσότερο θα αγχώνεσαι και θα παραλύεις. Ο εγωκεντρισμός εκτοξεύει τον φόβο σου και γκρεμίζει την απόδοση σου.

Όταν επικεντρώνεσαι στο πως νιώθεις και τι απόδοση πιάνεις ή όταν πιστεύεις πως όλοι σε παρατηρούν, τότε αρχίζεις να αγχώνεσαι, να παραλύεις και να νιώθεις νευρικός.

Όταν, από την άλλη μεταφέρεις την προσοχή σου από τον εαυτό σου προς τα έξω, προς τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω σου, τότε αρχίζεις να αισθάνεσαι περισσότερο θαρραλέος.

Αντί λοιπόν να σκέφτεσαι ανά πάσα στιγμή τι εικόνα δίνεις στον συνομιλητή σου και να είσαι απορροφημένος με τον εαυτό σου, αναρωτήσου εκείνος πως νιώθει. Περνάει καλά; Αισθάνεται άνετα; Μπορείς να τον κάνεις να χαλαρώσει με κάποιο τρόπο αν είναι πολύ σφιγμένος;

Με λίγα λόγια επικεντρώσου σε έναν σκοπό, σε έναν στόχο και όχι στις δικές σου αδυναμίες. Το να είσαι θαρραλέος είναι πιο εύκολο όταν είσαι αφοσιωμένος σε κάτι έξω από εσένα.

#5 Μπες στο πετσί του ρόλου σου

Όπως έγραψα και πιο πάνω, το να απορροφάσαι από τον εαυτό σου δε σε βοηθάει να είσαι περισσότερο θαρραλέος. Ένας αποτελεσματικός τρόπος λοιπόν να απορροφάσαι λιγότερο, είναι να βλέπεις τις πράξεις σου και τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις και σε φοβίζουν, ως μέρος του ρόλου τον οποίο έχεις αναλάβει.

Άσε τον ρόλο αυτό να σε καθοδηγήσει στο τι χρειάζεται να κάνεις και ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σου στους άλλους. Έτσι μπορείς να λειτουργείς με έναν τρόπο που σε απαλλάσσει από προσωπικές αμφιβολίες και σε απελευθερώνει.

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποια επικίνδυνη ή έκτακτη κατάσταση, η πρώτη μας αντίδραση είναι να την αποφύγουμε και όχι να τρέχουμε κατά πάνω της. Όταν όμως ο ρόλος σου είναι εκείνος του πυροσβέστη ή του νοσηλευτή στα έκτακτα περιστατικά, επικεντρώνεσαι περισσότερο στη δουλειά και στις ενέργειες που πρέπει να κάνεις, παρά στις προσωπικές σου φοβίες και έτσι τις αντιμετωπίζεις ευκολότερα.

Σε γενικές γραμμές, το να γίνεις περισσότερο θαρραλέος απαιτεί να κάνεις κάποιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο δρας και σκέπτεσαι. Όμως πρόκειται για μια διαδικασία της οποίας τα οφέλη μπορούν να σου αλλάξουν την ζωή.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πως μπορεί να γίνεις περισσότερο θαρραλέος με τις γυναίκες, έλα για Συνεδρία με τους Coach μας να μας πεις την ιστορία σου και τους προβληματισμούς σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!