Πως οι Εφαρμογές Γνωριμιών σε κάνουν Χειρότερο στο φλερτ - Men's Bible

Πως οι Εφαρμογές Γνωριμιών σε κάνουν Χειρότερο στο φλερτ

Πως οι εφαρμογές γνωριμιών σε κάνουν χειρότερο με τις γυναίκες

Στην αρχή όλα έδειχναν πως οι εφαρμογές γνωριμιών ήταν ένα θεόσταλτο δώρο για τους single άνδρες.

Ειδικά για εκείνους που βλέπουν το φλερτ καθαρά ως ένα παιχνίδι αριθμών, οι εφαρμογές γνωριμιών, όπως το tinder, έμοιαζαν να είναι η απόλυτη λύση στο πως θα γνωρίσουν κοπέλες.

Απλά πατάς like, στέλνεις μηνύματα και «παίζεις» μέχρι να ταιριάξεις με κάποιες κοπέλες με τις οποίες μπορεί να βγεις ραντεβού.

Αν λοιπόν δεις απλά την επιφάνεια, οι εφαρμογές αυτές μοιάζουν να είναι η λύση στις ανησυχίες του μέσου άνδρα σχετικά με τις γυναίκες. Ωστόσο, αν κοιτάξεις πιο βαθιά, θα δεις πως το διαδικτυακό φλερτ έχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά.

Σε αντίθεση με το τι μπορεί να πιστεύεις, υπάρχει μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στην εξέλιξη των κοινωνικών σου δεξιοτήτων και στον χρόνο που αφιερώνεις στις εφαρμογές γνωριμιών.

Κάποιος που ξοδεύει ώρες παίζοντας και μιλώντας στο tinder, μπορεί να έχει κάποιες παραγωγικές συζητήσεις με κοπέλες, μπορεί ακόμα και να βγει ραντεβού.

Όμως αυτού του τύπου η επικοινωνία απέχει πολύ από το πώς χρειάζεται να επικοινωνήσεις για να κάνεις κάποια να ενδιαφερθεί για εσένα.

Κατά κάποιον τρόπο οι εφαρμογές αυτές, κάνουν τους άνδρες λιγότερο ικανούς και επιδέξιους στο φλερτ και στην επικοινωνία με γυναίκες στον πραγματικό κόσμο. Και όχι μοναχά αυτό, αλλά, μέσω των εφαρμογών, εύκολα κάποιος θέτει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το πόσο γρήγορα κλιμακώνεται και προχωρά μια γνωριμία.

Το να κάνεις μια γυναίκα να θέλει να βγει ραντεβού και να κάνει σεξ μαζί σου θέλει κάποιο χρόνο. Η αίσθηση της άμεσης ικανοποίησης που δημιουργούν οι εφαρμογές αυτές διαστρεβλώνει την αντίληψη μας σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.

Οι εφαρμογές γνωριμιών δεν σε προετοιμάζουν για την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο

Κάποιος που αφιερώνει όλο του τον χρόνο σε τέτοιου είδους εφαρμογές θα απογοητευτεί όταν καταλάβει πως το να πάρεις τον αριθμό της κοπέλας είναι μονάχα το 2% του να κάνεις την κοπέλα να ενδιαφερθεί ερωτικά για εσένα.

Το να διαβάζεις και να γράφεις γραπτά μηνύματα ενώ ταυτόχρονα χαζεύεις τη φωτογραφία προφίλ της, δεν εξασκεί τον αυθορμητισμό σου ή την ικανότητα σου να προσαρμόζεσαι στην συζήτηση.

Αντίθετα δημιουργεί κακές συνήθειες, επιτρέποντας σου να σκέφτεσαι υπερβολικά το τι θα πεις.

Στο διαδικτυακό φλερτ έχεις την πολυτέλεια να πάρεις τον χρόνο σου, να σκεφτείς και να «ράψεις» την απάντηση σου στα μέτρα της εκάστοτε περίστασης. Έτσι μπορείς να σιγουρευτείς πως το μήνυμα που θα στείλεις θα είναι τέλειο, ακόμα και αν σου πάρει ώρες μέχρι να καταλήξεις στο τι θα στείλεις.

Αυτού του είδους η επικοινωνία όμως δεν είναι φυσική. Όταν μιλάς πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια δεν έχεις την πολυτέλεια αυτή.

Για να ιντριγκάρεις τη γυναίκα με την οποία μιλάς χρειάζεται να έχεις την άνεση να μην φιλτράρεις υπερβολικά τα λόγια σου. Να δρας και να μιλάς με αυθορμητισμό και να μπορείς να κάνεις μια ενδιαφέρουσα κουβέντα χωρίς να σκέφτεσαι πέντε λεπτά την κάθε πρόταση.

Ίσως να μην το καταλαβαίνεις, όμως όταν το πολυσκέφτεσαι και προσπαθείς να προετοιμαστείς για κάθε πιθανό ενδεχόμενο, δείχνεις ψεύτικος και μη αυθεντικός.

Το γυναικείο ένστικτο μπορεί εύκολα να εντοπίσει την ασυνέπεια και την έλλειψη ειλικρίνειας στα λόγια σου.

Ενώ λοιπόν οι εφαρμογές γνωριμιών σε βοηθούν να εξοικονομήσεις χρόνο και ενέργεια, ταυτόχρονα υπονομεύουν την μακροχρόνια εξέλιξη των κοινωνικών σου δεξιοτήτων.

Και για να γίνεις πραγματικά επιτυχημένος με τις γυναίκες και το φλερτ η προσοχή σου πρέπει να είναι εστιασμένη στη διαδικασία και όχι στο πώς να φτάσεις στο αποτέλεσμα γρηγορότερα.

Οι εφαρμογές γνωριμιών κάνουν τους άνδρες να νιώθουν αμφιβολία για τον εαυτό τους ενώ παράλληλα τους κάνουν να δείχνουν περισσότερο ρομποτικοί, αντί για γοητευτικοί.

Ναι, μπορεί μέσα από το διαδικτυακό φλερτ να κάνεις περιστασιακό σεξ, ωστόσο οι εφαρμογές αυτές δε θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο ελκυστικός και χαρισματικός ως άνδρας.

Ο καλύτερος τρόπος να αναπτύξεις και να εξελίξεις τις δεξιότητες σου είναι να βγεις έξω, να μιλήσεις με γυναίκες πρόσωπο με πρόσωπο και να εστιάσεις στο να τις γνωρίσεις πραγματικά.

Θες να μάθεις να ξεκινάς κουβέντα από κοντά με τις γυναίκες που σου αρέσουν; Δες εδώ

Βγες έξω και φλέρταρε

Το φλερτ είναι πολλά περισσότερα από έξυπνα σχόλια και χαριτωμένα emojis. Η γλώσσα του σώματος, ο τόνος της φωνής σου, οι εκφράσεις του προσώπου σου και ένα σωρό άλλα κρίσιμα στοιχεία της ανθρώπινης επικοινωνίας, χάνονται στον ψηφιακό κόσμο του tinder και των άλλων εφαρμογών.

Θυμήσου. Πριν από δεκαπέντε χρόνια, οι περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών δεν υπήρχαν.

Αν ήθελες να βρεις κοπέλα ή να κάνεις σεξ, έπρεπε να αφήσεις κάτω το χειριστήριο του playstation, να κάνεις ένα ντουζ, να βάλεις τα καλά σου και να βγεις έξω.

Πριν την μαζική πρόσβαση στο διαδίκτυο, πριν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και πριν τις εφαρμογές γνωριμιών, ο μέσος άνδρας φοβόταν λιγότερο την κοινωνική επαφή και την επικοινωνία και οι δεξιότητές του στο φλερτ ήταν καλύτερα ακονισμένες.

Γιατί έπρεπε να κοινωνικοποιηθεί και να έχει εξασκημένες δεξιότητες. Δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οι άνδρες είναι πιο μαλθακοί στις μέρες μας, ωστόσο οι εφαρμογές γνωριμιών δεν βοηθούν.

Η απλή αλήθεια είναι λοιπόν πως αν θες να φλερτάρεις πραγματικά με κάποια και ειδικά με τη γυναίκα που σου αρέσει πραγματικά, χρειάζεται να το κάνεις από κοντά. Να αφιερώσεις χρόνο να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί της και να τη γνωρίσεις.

Αρκετοί άνδρες γνωρίζουν πώς να χειριστούν το προφίλ τους στις εφαρμογές γνωριμιών για να δείχνουν πιο ελκυστικοί. Ανεβάζουν ωραίες και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες με σχεδόν επαγγελματική λήψη, γράφουν έξυπνες και «ψαγμένες» φράσεις και μέσα από όσα λένε για τον εαυτό τους δίνουν την αίσθηση του άνδρα που ακτινοβολεί αυτοπεποίθηση.Πως να καταλάβεις τι Θέλουν οι Γυναίκες, Πως οι εφαρμογές γνωριμιών σε κάνουν χειρότερο με τις γυναίκες, Πως οι εφαρμογές γνωριμιών σε κάνουν χειρότερο με τις γυναίκες

Όμως από κοντά με το ζόρι μπορούν να κοιτάξουν τη γυναίκα στα μάτια. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το φλερτ στην πραγματική ζωή εκτός από την τριβή και την εξάσκηση.

Και μπορεί να απαιτεί χρόνο, συνέπεια και ενέργεια, όμως μονάχα όταν γνωρίζεις γυναίκες από κοντά μπορείς να βελτιωθείς πραγματικά.

Αν λοιπόν το φλερτ είναι το αδύνατο σημείο σου, οι εφαρμογές γνωριμιών αποτελούν απλά μια επιφανειακή λύση. Σαν ένα τσιρότο που το βάζεις πάνω από μια πληγή.

Ειδικά μάλιστα όταν ζεις σε μια εποχή που το φλερτ δεν είναι ταμπού και που μπορείς να γνωρίσεις πραγματικά πολλές αξιόλογες κοπέλες.

Και όταν έχεις αυτή τη δυνατότητα να γνωρίσεις αρκετές κοπέλες από κοντά τι νόημα έχει να μένεις κολλημένος στην οθόνη του κινητού σου πατώντας like ή σέρνοντας τον αντίχειρα σου δεξιά;

Χώρια το γεγονός πως στο διαδίκτυο πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις «θύμα» του Photoshop και να βγεις με κάποια, που όταν την δεις αναρωτιέσαι αν είναι το ίδιο πρόσωπο με το οποίο μιλούσες στην εφαρμογή.

Φυσικά δεν στα λέω όλα αυτά για να διαγράψεις τις εφαρμογές γνωριμιών απ’ το κινητό σου και από τη ζωή σου. Έχουν και αυτές τη χρησιμότητα τους αρκεί να τις βλέπεις για αυτό που είναι πραγματικά. Ένα συμπληρωματικό εργαλείο.

Βγες λοιπόν έξω και δοκίμασε να φλερτάρεις με τον παραδοσιακό τρόπο. Αφιέρωσε χρόνο για να εξασκήσεις τις ικανότητες σου και τον αυθορμητισμό σου στην επικοινωνία. Και έτσι θα δεις από τον εαυτό σου πράγματα που ποτέ δεν φανταζόσουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!