Τεχνικές Φλερτ: Πώς να την κάνεις να Ρωτάει να μάθει για Εσένα στο Φλερτ - Men's Bible

Τεχνικές Φλερτ: Πώς να την κάνεις να Ρωτάει να μάθει για Εσένα στο Φλερτ

Τεχνικές Φλερτ: Πώς να την κάνεις να Ρωτάει να μάθει για Εσένα στο Φλερτ

Αν λες αμέσως τα πάντα για εσένα στην κοπέλα με την οποία φλερτάρεις, δυσκολα εκείνη θα ενδιαφερθεί να ρωτήσει να μάθει για εσένα περισσότερα.

Ο μέσος άνδρας που έχει, έστω και λίγο, εξασκηθεί συνειδητά στην τέχνη της επικοινωνίας και του φλερτ, αντιλαμβάνεται πως το να δίνει πληροφορίες για τον εαυτό του αφού τον ρωτήσουν, αποδίδει περισσότερο απ’ το να μιλά για τον εαυτό του αυτοβούλως.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν έστω και ενστικτωδώς την ανάλογη σχέση ανάμεσα στην επένδυση χρόνου και ενέργειας που καταβάλουμε για κάτι και στο πόση αξία θεωρούμε ότι έχει.

Έτσι λοιπόν και στο φλερτ, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να καταβάλει η κοπέλα κάποια προσπάθεια για να μάθει πράγματα για εσένα και στο να της τα προσφέρεις αυτοβούλως χωρίς εκείνη να προλάβει να αναρωτηθεί ή να νιώσει περιέργεια για εσένα.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί θεμελιώδη κανόνα της επικοινωνίας και του φλερτ, ο μέσος άνδρας τον αγνοεί.

Και στην προσπάθεια του να φλερτάρει, ή μιλάει πολύ λίγο για τον εαυτό του – και έτσι δεν προκαλεί το ενδιαφέρον της κοπέλας – ή περνάει στο άλλο άκρο και προσπαθεί να δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό του μπορεί, χωρίς η κοπέλα να χρειαστεί να ενδιαφερθεί.

Το πρόβλημα εδώ είναι πως ο άνδρας αντιμετωπίζει την αρχική γνωριμία ως απλή ανταλλαγή πληροφοριών. Κάτι, που αν και μοιάζει αθώο, στο φλερτ αποτελεί επικοινωνιακή γκάφα.

Ανταλλαγή πληροφοριών: Ο λάθος τρόπος να την κάνεις να θέλει να μάθει για εσένα

Άνδρας: «Γεια σου! Είμαι ο Γιάννης.»

Κοπέλα: «Γεια σου κι εσένα. Είμαι η Ελένη.»

Άνδρας: «Έρχεσαι συχνά σε αυτό το μαγαζί;»

Κοπέλα: «Ναι, είναι από τα αγαπημένα μου μαγαζιά.»

Άνδρας: «Κι εγώ έρχομαι πολύ συχνά εδώ.»

Κοπέλα: «Μια χαρά…»

Άνδρας: «Με τι ασχολείσαι;»

Κοπέλα: «Λογίστρια είμαι, έχω δικό μου γραφείο.»

Άνδρας: «Μια χαρά, εγώ είμαι προγραμματιστής. Και για πες, τι χόμπι έχεις;»

Ο παραπάνω σύντομος διάλογος αποτελεί τυπικό παράδειγμα του πως εξελίσσεται ο διάλογος στο φλερτ για αρκετούς άνδρες. Και παρ’ ότι σύντομος, μπορείς ξεκάθαρα να δεις πως δεν είναι καθόλου ενδιαφέρων.

Κανένας από τους δύο συνομιλητές δεν νιώθει γνήσια σύνδεση ή ενδιαφέρον, και έτσι η συνομιλία εξελίσσεται με άβολο τρόπο, ο οποίος μοιάζει αφύσικος και χωρίς ροή.

Ο άνδρας είναι ξεκάθαρα εκείνος που επιζητά την προσοχή της κοπέλας και προσπαθεί να εξαναγκάσει τον διάλογο κάνοντας απανωτές ερωτήσεις. Η κοπέλα από την άλλη, θέλει η κουβέντα να σταματήσει γιατί εξελίσσεται αδέξια και την κάνει να νιώθει άβολα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Για αρχή, η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην τάση των ανδρών να εστιάζουν στα δεδομένα και στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Με λίγα λόγια ο άνδρας στο παράδειγμα μας ελπίζει πως, λέγοντας λίγα λόγια για τον εαυτό του στην κοπέλα και βάζοντας τη να του πει κι εκείνη λίγα λόγια για τον εαυτό της, θα ξυπνήσει μέσα της αισθήματα ερωτικής έλξης.

Θα την κάνει με αυτόν τον τρόπο να ενδιαφερθεί αρκετά ώστε να θέλει να βγει μαζί του.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό δε συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει είναι ο άνδρας να δείχνει περίεργος και αμήχανός.

Γιατί όμως το να αντιμετωπίζεις την επικοινωνία ως ανταλλαγή πληροφοριών, κάνει τον διάλογο στο φλερτ αφύσικό και μηχανικό;

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό:

– Η κοπέλα συναντά κάποιον, τον οποίο δεν ξέρει και για τον οποίο ακόμα δεν ενδιαφέρεται. Γιατί λοιπόν χρειάζεται να ξέρει λεπτομερώς για τη δουλειά του ή για τα χόμπι του, όταν ακόμα δεν την νοιάζει να μάθει για εκείνον;Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία, όταν η κοπέλα δεν βλέπει τον άνδρα ως κάποιον που θέλει να γνωρίσει περισσότερο.

– Όταν ο άνδρας δείχνει λίγο, ή και καθόλου, ενδιαφέρον για όσα του λέει η κοπέλα για τον εαυτό της και γρήγορα αρχίζει να μιλάει για τον εαυτό του και το τι κάνει, αυτό που επικοινωνεί σε εκείνη, είναι πως δεν ενδιαφέρεται να τη γνωρίσει.Αντίθετα αυτό που φαίνεται να θέλει, είναι να μιλήσει για τον εαυτό του και να κάνει καλή εντύπωση.

Έτσι, αφού η κοπέλα ακόμα δεν βρίσκει κάτι ενδιαφέρον στον άνδρα που έχει μπροστά της και εκείνος δείχνει να μην ενδιαφέρεται τόσο για εκείνη όσο για το να μιλήσει για τον εαυτό του, η κουβέντα εξελίσσεται μηχανικά μέχρι που «πεθαίνει».

Για αυτό λοιπόν, όταν αντιμετωπίζεις την επικοινωνία και το φλερτ ως ωμή ανταλλαγή πληροφοριών ουσιαστικά καταδικάζεις το αποτέλεσμα εξαρχής.

Πρόκειται για έναν μηχανικό και αδέξιο τρόπο να τη γνωρίσεις, παρά τις ειλικρινείς και γνήσιες προθέσεις που πηγάζουν απ’ το σκεπτικό: «Αν της πω για εμένα θα μου πει και εκείνη για τον εαυτό της».

Δυστυχώς οι προθέσεις αυτές, όσο καλές και αν είναι, σπάνια βρίσκουν στόχο.

Και όχι γιατί το να μιλήσεις για τον εαυτό σου, ώστε να την παροτρύνεις να σου μιλήσει κι εκείνη για τον εαυτό της, είναι γενικά λάθος.

Αλλά γιατί το κάνεις τη λάθος στιγμή (πριν εκείνη νιώσει κάποιο ενδιαφέρον για εσένα) και με το λάθος τρόπο.

Εστίασε σε εκείνη

Όταν φλερτάρεις κάποια, και ειδικά όταν την έχεις προσεγγίσει με άμεσο τρόπο, πρέπει να δείξεις πως όντως ενδιαφέρεσαι να τη γνωρίσεις.

Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται να εστιάσεις περισσότερο σε εκείνη και σε όσα σου λέει αλλά και να εμβαθύνεις σε αυτά αντί να μιλάς περισσότερο για τον εαυτό σου.

Με αυτόν τον τρόπο, δείχνεις πιο χαλαρός και κυρίως πως δεν προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις μιλώντας για τα επιτεύγματα σου (κάτι που σε ξεχωρίζει από αρκετούς άνδρες).

Επίσης, αντί να αλλάζεις κατευθείαν θέμα με το που πάρεις την πληροφορία που ήθελες,  εμβάθυνε περισσότερο στην κουβέντα σας και μάθε προσωπικές λεπτομέρειες.

Φυσικά, χρειάζεται να πεις και κάποια πράγματα για τον εαυτό σου. Αυτό που δε χρειάζεται είναι να αποκαλύψεις τα πάντα. Άσε κάποιες πτυχές αθέατες.

Θες να:

  • Της εξάψεις την περιέργεια και να την κάνεις να προσπαθήσει και εκείνη για να σε γνωρίσει περισσότερο.
  • Για να της δείξεις πως είσαι άνδρας που επιλέγει το που θα πει τα μυστικά του και που θα αποκαλύψει πλήρως τον εαυτό του.

Εστίασε λοιπόν στο να μιλάς λιγότερο για τον εαυτό σου και περισσότερο για εκείνη.

Ναι, ο στόχος είναι να γνωριστείτε καλύτερα και να συνδεθείτε συναισθηματικά αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται θέληση και από τις δύο πλευρές.

Αν όμως δεν την έχεις ιντριγκάρει, ώστε να ενδιαφέρεται και να θέλει και εκείνη να σε γνωρίσει, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Για να μάθεις περισσότερες τεχνικές φλερτ που θα εκτοξεύσουν την επιτυχία σου στο φλερτ, δες εδώ

Πώς να την κάνεις να ρωτάει για να μάθει για εσένα στο φλερτ

Όπως είπα και στην αρχή του άρθρου, όταν κοπιάζουμε και επενδύουμε χρόνο και ενέργεια για να αποκτήσουμε κάτι, τότε το εκτιμάμε περισσότερο και του δίνουμε περισσότερη «αξία».

Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να της δίνεις κάποιες πληροφορίες για εσένα αφού εκείνη στις ζητήσει.

Πως όμως θα την κάνεις να ρωτήσει για να μάθει περισσότερα για εσένα;

#1 Κάνε δηλώσεις για τον εαυτό σου, οι οποίες δεν περιέχουν πολλές λεπτομέρειες

Όταν η κοπέλα ρωτήσει με τι ασχολείσαι, αν της πεις «Είμαι προγραμματιστής, φτιάχνω στην ουσία site για διάφορες εταιρίες και ασχολούμαι περισσότερο με WordPress, HTML και Java. Επίσης μου αρέσει πολύ η φωτογραφία ως χόμπι, αλλά δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο.» τότε την έχεις φορτώσει με υπερβολικά περισσότερη πληροφορία απ’ όση σου ζήτησε εκείνη.

Επίσης, επειδή εκείνη σου ζήτησε λίγα πράγματα και εσύ της έδωσες περισσότερα, φαίνεται πως επενδύεις περισσότερο απ’ ότι εκείνη στη μεταξύ σας γνωριμία.

Αν όμως, της πεις, «Κάποιες φορές κάνω τον φωτογράφο, αλλά σε γενικές γραμμές κατασκευάζω φοβερές και καλαίσθητες ιστοσελίδες στο ίντερνετ, τις οποίες βλέπει ο κόσμος και θαυμάζει.» τα πράγματα αλλάζουν.

Κάνοντας μια τέτοια δήλωση, στην οποία έχεις προσθέσει και λίγο χιούμορ, έχεις προκαλέσει περισσότερο το ενδιαφέρον της κοπέλας.

Θα θέλει περισσότερο να μάθει τι εννοείς όταν λες «Κάποιες φορές κάνω τον φωτογράφο.». Αναρωτιέται πόσο καιρό ασχολείσαι, τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις, τι εννοείς όταν λες ότι φτιάχνεις φοβερές και καλαίσθητες ιστοσελίδες κλπ.

Με λίγα λόγια αισθάνεται μέσα της να γεννιέται η περιέργεια. Θέλει να βρει απάντηση στα διάφορα ερωτήματα που της γέννησε η ενδιαφέρουσα και σύντομη απάντηση που της έδωσες.

Και για να μάθει, θα πρέπει να σε ρωτήσει.

Όταν χρησιμοποιείς ενδιαφέρουσες δηλώσεις – οι οποίες δεν είναι πλούσιες σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες – για να μιλήσεις για τον εαυτό σου, οι γυναίκες σχεδόν πάντα θα θέλουν να μάθουν περισσότερα για εσένα και θα σε βρίσκουν περισσότερο συναρπαστικό και λιγότερο βαρετό. Ακόμα και αν αυτές οι λεπτομέρειες που δεν λες δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο.

#2 Εμβάθυνε όσο περισσότερο γίνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα σχετικά με εκείνη

Η λογική πίσω απ’ αυτήν την τεχνική είναι απλή.

Διαλέγεις ένα απλό θέμα όπως το τι δουλειά κάνει ή το από πού κατάγεται, και αντί να μιλήσετε λίγο και να αλλάξετε θέμα, το αναλύεις και εμβαθύνεις σε αυτό όσο περισσότερο γίνεται, μέχρι η κοπέλα να αντιληφτεί πως σου έχει πει τόσα πολλά για τον εαυτό της, που πρέπει να μάθει και για εσένα αντίστοιχες πληροφορίες.

Αυτή η τεχνική βοηθάει πολύ με κοπέλες που μοιάζουν περισσότερο κλειστές και που αρχικά δεν επενδύουν ιδιαίτερα στην κουβέντα.

Στην ουσία αυτό που κάνεις είναι να μάθεις κάτι για εκείνη – πχ, με τι ασχολείται – και αφού δεις πως εκείνη δε ζητάει να μάθει εσύ με τι ασχολείσαι, τότε εμβαθύνεις περισσότερο στο θέμα κάνοντας της διερευνητικές ερωτήσεις.

Ερωτήσεις όπως, πόσο καιρό κάνει αυτή τη δουλειά, αν της αρέσει, τι άλλο θα ήθελε να κάνει, ποια είναι τα συναισθήματα της κλπ.

Και όταν εκείνη τελικά σε ρωτήσει «εσύ τι δουλειά κάνεις;», «με τι ασχολείσαι;» κλπ, της απαντάς με μια σύντομη δήλωση, η οποία δεν περιέχει επίτηδες συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ώστε να της εξάψεις την περιέργεια.4 Τρόποι με τους οποίους η Γυναίκα σε «Προσκαλεί» να τη Φλερτάρεις, Τεχνικές Φλερτ: Πώς να την κάνεις να Ρωτάει να μάθει για Εσένα στο Φλερτ

#3 Χρησιμοποίησε την αμήχανη σιωπή υπέρ σου

Η συγκεκριμένη τεχνική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν η κοπέλα σε διακόπτει καθώς της εξιστορείς κάποια εμπειρία σου (ώστε να σου ζητήσει να την συνεχίσεις), αλλά και γενικά όταν θες να την κάνεις να επενδύσει στη συζήτηση σας.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή καθώς είναι αποτελεσματική μονάχα όταν έχεις μάθει αρκετά για την κοπέλα και υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ σας.

Αυτό που στην ουσία κάνεις, είναι το εξής: Αρχίζεις να μαθαίνεις περισσότερα για την κοπέλα σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα όπως ακριβώς και στην πιο πάνω τεχνική.

Αφού δεις ότι μιλάτε αρκετή ώρα χωρίς εκείνη να ενδιαφερθεί να ρωτήσει για εσένα, τότε αφήνεις τη συζήτηση να πεθάνει. Και απλά κοιτάς την κοπέλα στα μάτια με ένα ελαφρύ χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

Αυτό που στην ουσία κάνεις είναι να αφήσεις την αμήχανη σιωπή να γεμίσει την ατμόσφαιρα, πράγμα που θα την κάνει να γελάσει και να καταλάβει πως μάλλον πρέπει να σε ρωτήσει κι εσένα κάτι.

Φυσικά για να πετύχει αυτή η τεχνική, θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις όταν ήδη έχετε μιλήσει με την κοπέλα για κάμποση ώρα και υπάρχει σύνδεση μεταξύ σας και όχι στην αρχή της κουβέντας σας.

Επίσης, όταν δε θα μιλάτε εσύ θα πρέπει να είσαι χαλαρός και άνετος και όχι να δείχνεις πως σε έχει πιάσει νευρικότητα που δε μιλάτε.

Σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο ίσως φαίνονται.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να καλλιεργήσεις τις σωστές επικοινωνιακές συνήθειες που σε βοηθούν στο φλερτ και να απαλλαγείς από εκείνες που υπονομεύουν τις προσπάθειες σου.

Να θυμάσαι λοιπόν, πως χρειάζεται μεν να μιλήσεις για τον εαυτό σου ώστε να δημιουργήσει και η κοπέλα μια εικόνα για εσένα, παράλληλα όμως θα πρέπει να μην της δώσεις και όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή σου στο πιάτο.

Περίμενε και από εκείνη να ενδιαφερθεί και να ρωτήσει για εσένα και απάντησε με τρόπο που θα την κάνει να θέλει να μάθει περισσότερα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!