Βελτίωση στο Φλερτ: 4 Λόγοι που χτυπάς σε Τοίχο - Men's Bible

Βελτίωση στο Φλερτ: 4 Λόγοι που χτυπάς σε Τοίχο

Βελτίωση στο Φλερτ: 4 Λόγοι που χτυπάς σε Τοίχο

Έχουμε πει ξανά πως το φλερτ είναι και αυτό ένα είδος κοινωνικής δεξιότητας. Και η βελτίωση σε αυτή τη δεξιότητα, μοιάζει με οποιαδήποτε άλλου είδος προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης. Όπως είναι δηλαδή η γυμναστική, οι πολεμικές τέχνες, η ικανότητα να κάνεις μια ομιλία μπροστά σε κοινό και πάει λέγοντας.

Όπως όλες οι δεξιότητες λοιπόν, έτσι και εδώ υπάρχει μια διαδικασία. Ξεκινάς, μιλάς με κόσμο, δοκιμάζεις νέες συμπεριφορές, παίρνεις ρίσκα και παράλληλα αντιμετωπίζεις τον μεγάλο κακό της ιστορίας. Το κοινωνικό άγχος και το αίσθημα της ντροπής.

Πάλι όμως, όπως γίνεται και σε κάθε είδους διαδικασία για αυτοβελτίωση, κάποια στιγμή θα νιώσεις ότι χτυπάς τοίχο. Πως δηλαδή ότι και αν κάνεις, η πρόοδος σου είναι μηδαμινή ή υπερβολικά αργή.

Μέσα σε κάποια πλαίσια αυτό το φαινόμενο είναι φυσιολογικό.

Άλλωστε η βελτίωση σε οποιοδήποτε τομέα δεν είναι μια ευθεία, αλλά μοιάζει περισσότερο με μια ασταθή σειρά από κορυφές και πεδιάδες. Βραχυχρόνια τα πράγματα μπορεί να μοιάζουν δύσκολα και αρνητικά όμως σημασία έχει η συνολικά εικόνα. Να μπορείς δηλαδή να κάνεις ένα zoom out και να αντιληφθείς πως είσαι καλύτερος απ’ όταν ξεκίνησες καθώς και ότι η συνολική πορεία είναι ανοδική.

Τι γίνεται όμως όταν όντως η αναζήτηση για προσωπική βελτίωση χτυπάει πλατό; Όταν βλέπεις πως αυτή η σταθερότητα επιμένει και η πρόοδος σου συνεχίζει να είναι μηδαμινή ή αργή για καιρό;

Υπάρχουν μερικοί κάλοι λόγοι που συμβαίνει αυτό και αν θες να συνεχίσεις, τότε θα πρέπει να είσαι ειλικρινής και τίμιος με τον εαυτό σου και να τους αντιμετωπίσεις.

#1 Αποφεύγεις κι αναβάλλεις

Όλοι μας, είτε λίγο είτε πολύ, έχουμε υποσυνείδητα μέσα μας κάποιο φόβο και ντροπή γύρω από τη σεξουαλικότητα μας. Νιώθουμε ατελείς, με ψεγάδια και ελαττώματα. Ελαττώματα, τα οποία αισθανόμαστε πως αν φανούν στους άλλους, θα γίνουν η αιτία να μας απορρίψουν.

Ένας λοιπόν από τους κλασικότερους τρόπους να προστατεύσει κανείς τον εαυτό του από μια τέτοια στρεσογόνο κατάσταση, είναι να την αποφύγει. Και μάλιστα πολλές φορές το κάνει χωρίς καν να καταλάβει ότι το κάνει, καθώς συνήθως έχει μια πολύ «λογική» δικαιολογία στο μυαλό του.

Για παράδειγμα ένας νεαρός φοιτητής βλέπει να τη συμφοιτήτρια που του αρέσει να κάθεται μόνη της σε ένα πεζούλι. Όμως σκέφτεται πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί εκείνος δεν έχει πάει για κούρεμα και άρα η εμφάνιση του δεν είναι τέλεια ή η κοπέλα δείχνει απασχολημένη με το κινητό της και άρα δε θα του δώσει σημασία. Καλύτερα να περιμένει την κατάλληλη στιγμή.

Θες να σταματήσεις να αποφεύγεις στο φλερτ; Δες εδώ

#2 Σκέφτεσαι υπερβολικά θετικά

Οι αρνητικές σκέψεις είναι ένα μεγάλο αγκάθι στην ανάπτυξη και την πορεία της ζωής ενός άντρα. Και αυτό γιατί υπονομεύουν την αυτοπεποίθηση του, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και φέρνουν την καταστροφή σε σημεία που πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Αρνητικό αντίκτυπο όμως έχουν και οι υπερβολικά θετικές σκέψεις. Γιατί και αυτές διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και οδηγούν στην άρνηση, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις ρεαλιστικά και αποτελεσματικά.

Ένα κλασικό παράδειγμά είναι ο τύπος που έχει ακούσει πως αν σκέφτεται μόνιμα θετικά, τότε το σύμπαν με κάποιον …αόριστο τρόπο θα πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Έτσι λέει μέσα του συνεχώς ότι είναι φοβερός με τις γυναίκες και τέλειος εραστής, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει κάνει ούτε μια σχέση στη ζωή του.

Αυτό τον οδηγεί σε ένα εσφαλμένο αίσθημα ασφάλειας.

Να νιώθει δηλαδή ότι δε χρειάζεται να αγωνιστεί, για να βελτιώσει κάτι στη ζωή του, στη συμπεριφορά του, στην εμφάνιση του κλπ, και έτσι να μένει στάσιμοςΒελτίωση στο Φλερτ: 4 Λόγοι που χτυπάς σε Τοίχο

#3 Υπεραναλύεις

Ένα χαρακτηριστικό των ευφυών ανδρών, που όμως καταντάει να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό είναι η υπερβολική σκέψη. Βλέπεις πολλοί άντρες, αλλά και γυναίκες, αντιμετωπίζουν το φλερτ ως ένα παιχνίδι στρατηγικής, αντί για ένα χορό. Και συχνά βλέπουν τη γυναίκα ως ένα πιθανό αντίπαλο, αντί για ένα πιθανό σύμμαχο ή συμπαίκτη.

Οπότε τι κάνουν; Αναλύουν κάθε κίνηση του αντιπάλου τους σκεπτόμενοι διάφορα όπως  «Αν κάνει το Χ τότε εγώ θα κάνω το Ψ» ή «αν μου πει το τάδε, θα πω το δείνα για να βγω από πάνω». Έτσι ψάχνουν συνεχώς να βρουν και να μεταφράσουν υπονοούμενα και λέξεις πίσω από τις λέξεις.

Όμως όταν μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία, επιβραβεύεις τις γυναίκες που όντως παίζουν παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεις από κοντά σου εκείνες που προτιμούν την ειλικρίνεια, την άμεση επαφή και τη σαφήνεια στις σχέσεις. Με αποτέλεσμα να χάνεις χρόνο με γυναίκες που είτε δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα είτε προτιμούν τα παιχνίδια και τις μη ειλικρινείς επαφές.

#4 Για όλα σου φταίνε οι άλλοι

Βλέπεις μια κοπέλα που σου αρέσει σ’ ένα μπαρ. Πας, της μιλάς όμως εκείνη δείχνει αδιάφορη και όχι ιδιαίτερα θερμή. Έτσι φεύγεις και αντί να σκεφτείς λίγο αν ίσως την αιφνιδίασες στην αρχή, την έκανες να νιώσει άβολα και γενικά να δεις τι feedback μπορείς να πάρεις, λες από μέσα σου: «πολύ ξινή ήταν, αυτή φταίει που δε προχώρησε το φλερτ, παραήταν κολλημένη.»

Ρίχνεις δηλαδή την ευθύνη στη γυναίκα για το ότι το φλερτ δεν πήγε καλά. Αυτό είναι ένα πολύ κλασικό μοτίβο και μια πολύ συνηθισμένη μέθοδος να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τα πληγωμένα μας αισθήματα. Αρκετοί άντρες αλλά και γυναίκες τη χρησιμοποιούν διαρκώς συχνά γενικεύοντας κάθε φορά που λένε πως όλες οι γυναίκες και όλοι οι άντρες είναι έτσι ή αλλιώς.

Ο θυμός και η αγανάκτηση μετά από μια απόρριψη, πυροδοτούν τις διάφορες δικαιολογίες για το πώς όλες οι γυναίκες κοιτάνε μόνο τα λεφτά ή πόσο ρηχές είναι και θέλουν μόνο εμφανίσιμους άντρες με κοιλιακούς. Το θέμα όμως με την απόρριψη το έχει περιγράψει πολύ ωραία και ο Κοσμάς στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Το πρόβλημα εδώ είναι πως, ακριβώς επειδή ρίχνεις το φταίξιμο στην άλλη πλευρά για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, μένεις τυφλός στο feedback και στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Χώρια ότι αυτό το μοτίβο σκέψεις μπορεί να σε οδηγήσει σε μερικές πολύ κακές και αρνητικές περιοριστικές πεποιθήσεις.

Η βελτίωση στο φλερτ είναι στην πραγματικότητα μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης. Για να είναι αποδοτική όμως μια τέτοια διαδικασία, χρειάζεται να είσαι ειλικρινής με τα ψεγάδια σου και να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Και αν χρειάζεσαι βοήθεια και κάποιον να σε κατευθύνει στο ταξίδι σου είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!