5 Σημεία-κλειδιά για να γίνεις Μαέστρος στην Επικοινωνία - Men's Bible

5 Σημεία-κλειδιά για να γίνεις Μαέστρος στην Επικοινωνία

5 Σημεία-κλειδιά για να γίνεις Μαέστρος στην Επικοινωνία.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους κοινωνικά αδέξιους τύπος από κάποιον που είναι μαέστρος στην επικοινωνία;

Το πιο βασικό κομμάτι θα έλεγε κάποιος είναι η κοινωνική εμπειρία. Όπως συμβαίνει και με ένα άθλημα όπως το μπάσκετ, έτσι και η επικοινωνία αποτελείται από πολλές μικρές επιμέρους τεχνικές, που όλες μαζί αποτελούν ένα σφιχτό σύνολο.

Πράγματι το θέμα δεν είναι αν το έχεις με το λέγειν ή όχι, το θέμα είναι αν το έχεις εξασκήσει. Ο μέσος άνδρας που δυσκολεύεται σε αυτόν τον τομέα δεν έχει – για τον χ,ψ λόγο – «προπονηθεί» αρκετά. Είτε γιατί το αποφεύγει ο ίδιος, είτε γιατί έμαθε κάποια πράγματα λάθος με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τον αποφεύγουν χωρίς να του εξηγούν το γιατί.

Η επικοινωνιακή μαεστρία όμως δεν είναι και ούτε πρέπει να αποτελεί προνόμιο εκλεκτών λίγων. Το να γίνεις μαέστρος στην επικοινωνία απαιτεί να εξασκηθείς επαρκώς και να εστιάσεις σε έξι σημεία κλειδιά που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς κοινωνικά.

#1 Δομή της επικοινωνίας

Πριν προσπαθήσεις να πεις ατάκες και αστεία για να εντυπωσιάσεις τους άλλους και πριν προσπαθήσεις να τρέξεις πριν μάθεις να μπουσουλάς, χρειάζεται να καταλάβεις τη δομή της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

Υπάρχει μια ακολουθία από συγκεκριμένα βήματα, της οποίας προϊόν είναι ο συναρπαστικός διάλογος και η δημιουργία ενδιαφέροντος και η οποία σταδιακά σε οδηγεί στο να γίνεις μαέστρος στην επικοινωνία.

Πρέπει να ξέρεις ποια είναι η δομή της ακολουθίας αυτής και πως το κάθε βήμα στρώνει τη σκηνή για το επόμενο. Η άγνοια και η παράλειψη μέρους αυτής της ακολουθίας, απλά οδηγεί σε άβολες και άγαρμπες συζητήσεις χωρίς ενδιαφέρον και χωρίς θετικό, για εσένα, αποτέλεσμα.

#2 Το περιεχόμενο της

Το να γνωρίζεις τη δομή της καλής κοινωνικής αλληλεπίδρασης είναι απλά το πρώτο βήμα. Χρειάζεται να μπορείς να γεμίσεις την ακολουθία αυτή με γοητευτικό περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο αυτό έρχεται με τη μορφή προσωπικών ιστοριών ή τρόπων μέσα από τους οποίους παρουσιάζεις τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου.

Οι περισσότεροι αρχάριοι κοινωνικά άνδρες – όταν συζητούν και όταν φλερτάρουν – χρησιμοποιούν οτιδήποτε τους έρθει στο μυαλό, κάτι που οδηγεί σε ασταθή αποτελέσματα. Ο άνδρας που είναι μαέστρος στην επικοινωνία όμως, χρησιμοποιεί κομμάτια από τη ζωή του και προβάλει τις πλευρές του εαυτού του που ξέρει πως ταιριάζουν στην περίσταση και καθηλώνουν το ενδιαφέρον.

Θες να μάθεις πως να γεμίζεις τις άβολες σιωπές του φλερτ με ενδιαφέρον περιεχόμενο; Δες εδώ

#3 Η Έκφραση του λόγου

Αν δε γνωρίζεις πως να εκφράσεις τις προσωπικές σου ιστορίες και τα υπόλοιπά κομμάτια μέσα από τα οποία προβάλεις τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου, τότε απλά επαναλαμβάνεις λέξεις χωρίς κάποιο αντίκτυπο.

Το κλασικό λάθος που κάνει ο μέσος άνδρας που αναζητά ατάκες, είναι πως πιστεύει ότι οι λέξεις είναι μαγικές. Όμως οι λέξεις αυτές καθαυτές δεν έχουν κάτι μαγικό. Η επικοινωνιακή μαεστρία φαίνεται όχι μόνο από το τι λες, αλλά και από το πως το λες.

Μπορεί δυο άνθρωποι να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα και να έχουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Γιατί ενώ ο ένας μπορεί να μιλάει με αυτοπεποίθηση, ο άλλος μπορεί να φανερώνει πικρία και αμφιβολία.

Ο τρόπος που θα πεις κάτι, το συναίσθημα που φανερώνει ο τόνος της φωνής σου, μιλάει πιο δυνατά από τις λέξεις με τις οποίες ντύνεις τον λόγο σου.

Δώσε προσοχή στην φωνή σου λοιπόν. Στην ένταση της, τη διακύμανση, το πως χρωματίζεις αυτό που λες και το τι συναίσθημα προβάλει για σένα.Πως να κρατήσεις το ενδιαφέρον της γυναίκας στο φλερτ, 5 Σημεία-κλειδιά για να γίνεις Μαέστρος στην Επικοινωνία.

#4 Το διάβασμα της μη λεκτικής επικοινωνίας

Μια από τις πιο κοινές ερωτήσεις που δέχομαι από του φίλους του site, είναι το πως καταλαβαίνει κάποιος αν αρέσει στην κοπέλα που τον ενδιαφέρει.

Για να καταλάβεις αν κάποιος σε συμπαθεί και σε εμπιστεύεται ή όχι, χρειάζεται να ψάξεις στη συμπεριφορά του. Οι άνθρωποι με τους οποίους αλληλεπιδράς δεν θα σου εκφράσουν ευθέως αυτή τη συμπάθεια ή την έλλειψη αυτής. Θα την επικοινωνήσουν όμως ασυναίσθητα μέσα από τη συμπεριφορά τους και τη μη λεκτική επικοινωνία. Και εκεί είναι που χρειάζεται να εστιάσεις περισσότερο.

Σημάδια όπως το χαμόγελο, η διατήρηση της οπτικής επαφής, το γέλιο, η συμμετοχή στην κουβέντα και η εισαγωγή νέων θεμάτων προς συζήτησή και το καθρέφτισμα της γλώσσας σώματος, αποτελούν το φάρο που σε καθοδηγεί κοινωνικά.

Αν το καλοσκεφτείς, είναι απόλυτα λογικό όταν δε συμπαθείς κάποιον να κάνεις το ακριβώς αντίθετο από τα παραπάνω.

Σκέψου το λίγο, εσύ πως αλληλεπιδράς με κάποιον που δε συμπαθείς;

Το πιο πιθανό είναι πως δε του χαμογελάς, αποφεύγεις την οπτική επαφή μαζί του, δε γελάς με τα αστεία του, προσπαθείς να μη μιλάς και πολύ μαζί του, αυξάνεις την απόσταση ανάμεσα σας ή διατηρείς μια κλειστή στάση σώματος όταν του μιλάς.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις με κάποιον και ιδιαίτερα με μια κοπέλα που σου αρέσει, ψάξε για αυτά τα μη λεκτικά σημάδια που δείχνουν πως κινείσαι στην σωστή κατεύθυνση.

#5 Ο Όγκος της εξάσκησης

Όπως ένας επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ προπονείται καθημερινά για να σουτάρει με ακρίβεια διαβήτη και να πασάρει χειρουργικά, έτσι κι εσύ για να γίνεις μαέστρος στην επικοινωνία χρειάζεται να εξασκηθείς αρκετά.

Ένας λόγος που αρκετοί ντροπαλοί άνδρες μένουν κοινωνικά αδέξιοι, είναι γιατί δεν εξασκούνται επαρκώς. Μπορεί να προσπαθούν για λίγο, να ξεκινούν μια-δυο φορές κουβέντα με μια άγνωστη ή να φλερτάρουν για λίγο με την κοπέλα που τους αρέσει, όμως έτσι δεν υιοθετούν νέες συμπεριφορές.

Είτε θες να βελτιωθείς στο φλερτ, είτε θες να γίνεις επιδέξιος στην επικοινωνία γενικά, δεν αρκείς να εξασκείσαι μια φορά την εβδομάδα για να δεις αποτελέσματα.

Θα πρέπει να αυξήσεις τον όγκο της εξάσκησης σου. Και σε ποσότητα και σε συχνότητα.

Με τον όρο ποσότητα εννοώ προφανώς το με πόσους ανθρώπους μιλάς κάθε φορά. Αν θες να γίνεις πιο κοινωνικός και ξεκινάς κουβέντα με τρεις ανθρώπους κάθε εβδομάδα, φαντάσου πόσο καλύτερος θα ήσουν αν μιλούσες με δέκα άτομα κάθε εβδομάδα.

Και με τον όρο συχνότητα μιλάω για το πόσο γρήγορα πας από τη μια συζήτηση στην επόμενη.

Αν για παράδειγμα βγαίνεις τρεις φορές την εβδομάδα για εξάσκηση και κατά τη διάρκεια της εξάσκησης αυτής μιλάς κάθε τρία τέταρτα με κάποιον, φαντάσου πόσο περισσότερο θα εξασκούσες τις κοινωνικές σου δεξιότητες αν ξεκινούσες μια νέα κουβέντα κάθε είκοσι λεπτά.

Με λίγα λόγια, αν θες να γίνεις επιδέξιος στο φλερτ αλλά και κοινωνικά, αύξησε και την ποσότητα των αλληλεπιδράσεων αυτών και τη συχνότητα τους.

#6 Η σωστή καθοδήγηση

Αυτός είναι και ο παράγοντας που μπορεί, από τη στιγμή που τον εφαρμόσεις σωστά, να εκτοξεύσει την κοινωνική σου ζωή στα ύψη.

Όσο και αν εξασκηθείς μόνος σου, όση προπόνηση και αν κάνεις, πάντα θα υπάρχουν τυφλές γωνίες και σημεία αθέατα στα οποία θα σκοντάφτεις και θα κολλάς. Για έναν έμπειρο εξωτερικό παρατηρητή, αυτά τα τυφλά σημεία είναι εύκολο να εντοπιστούν.

Το να έχεις έναν coach να σε συμβουλεύει και να εντοπίζει συγκεκριμένα λάθη, είναι ένα κρίσιμο στάδιο στην πορεία σου να γίνεις μαέστρος στην επικοινωνία και να βελτιωθείς στο φλερτ.

Και αυτό γιατί σε αποτρέπει από το να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη ξανά και ξανά υπονομεύοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σου και σε βοηθάει να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο που αλλιώς θα ξόδευες με πειραματισμούς και λανθασμένες προσπάθειες.

Αν λοιπόν είσαι πρόθυμος να καταβάλεις την προσπάθεια, να διευρύνεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να γίνεις ένας μαέστρος της επικοινωνίας, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Να μας γνωρίσεις και να μας πεις τη δική σου ιστορία.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!