Ο Απλός τρόπος να γίνεις άμεσα πιο Χαρισματικός στην Επικοινωνία - Men's Bible

Ο Απλός τρόπος να γίνεις άμεσα πιο Χαρισματικός στην Επικοινωνία

Ο απλός τρόπος να γίνεις άμεσα πιο Χαρισματικός στην Επικοινωνία

Όποια και αν είναι η κατάσταση σου αυτήν τη στιγμή, όποιοι και αν είναι οι στόχοι σου, ένα απ’ τα σημαντικότερα εργαλεία στην κατοχή σου, που επηρεάζει άμεσα την επιτυχία σου στη ζωή, είναι το χάρισμα της προσωπικότητάς σου. Όσο πιο χαρισματικός είσαι, τόσο το καλύτερο.

Το χάρισμα είναι αυτό που σου επιτρέπει να μαγνητίζεις τους άλλους κοντά σου, να τους πείθεις με τις απόψεις σου, να τους κάνεις να σε υπολογίζουν και να σε ακούν.

Αποτελεί βασικό στοιχείο του να είσαι ηγέτης που κερδίζει συνεχώς πιστούς ακόλουθους. Κάποιος που οι άλλοι είναι πρόθυμοι όχι απλά να ακολουθήσουν, αλλά να πάνε μέχρι τα πέρατα της Γης αν εκείνος το ζητήσει.

Ο χαρισματικός άνδρας εκλαμβάνεται όχι απλά ως αρεστός και συμπαθής, αλλά και ως δυνατός χαρακτήρας.

Το χάρισμα και η επιτυχία στη ζωή και τον έρωτα συνδέονται στενά. Ενώ το να είσαι χαρισματικός μοιάζει να είναι προνόμιο αυτών που γεννήθηκαν πιο εμφανίσιμοι και επικοινωνιακοί, δεν είναι έτσι.

Το χάρισμα και η μαγνητική προσωπικότητα δεν είναι μαγικά και ανεξήγητα χαρακτηριστικά αλλά συγκεκριμένες, μη λεκτικές συμπεριφορές που μπορείς να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις.

Ο απλός τρόπος να δείξεις άμεσα πιο χαρισματικός

Ένιωσες ποτέ πως ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάς έχει την προσοχή του στραμμένη αλλού και όχι σε εσένα και τα λεγόμενά σου;

Αν ναι, πως ένιωσες;

Μάλλον ενοχλημένος ή και θυμωμένος μαζί του.

Δυστυχώς όλο και λιγότερος κόσμος είναι πλήρως αφοσιωμένος και απορροφημένος στην κουβέντα στην οποία συμμετέχει και το συνομιλητή του. Αυτό είναι που του αφαιρεί πόντους από το πόσο χαρισματικός δείχνει.

Ήδη υπάρχει μια δυσκολία στο να είσαι παρών και να εστιάζεις πλήρως την προσοχή στον άνθρωπο με τον οποίο μιλάς, καθώς όλοι κρύβουμε μέσα μας μια ναρκισσιστική πλευρά.

Τώρα με τα smartphones έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολο καθώς προσπαθείς να ισορροπήσεις την προσοχή σου ανάμεσα σε δύο πράγματα.

Τα καλά νέα είναι πως για τους ίδιους λόγους, είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις απ’ τους υπόλοιπους απλώς δείχνοντας στους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς πως είσαι πλήρως συγκεντρωμένος σε αυτούς.

Πολλοί πιστεύουν πως το να γίνεις πιο χαρισματικός σημαίνει να προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις τους άλλους και να δείχνεις υπέροχος.

Αλλά το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι πως χαρισματικός άνδρας δεν είναι αυτός που «πουλάει» τον εαυτό του, αλλά εκείνος που κάνει τους άλλους να αισθάνονται όμορφα.

Πραγματικό χάρισμα σημαίνει να κάνεις τον άλλο να νιώθει σημαντικός, έτσι ώστε στο τέλος της επαφής του μαζί σου, να νιώθει καλύτερα απ’ ότι πριν μιλήσετε.

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν εκτίμηση και προσοχή. Θέλουν να νιώσουν πως εκτιμώνται και αναγνωρίζονται.

Δε χρειάζεται να είσαι κάποιος εξωστρεφής και σούπερ κοινωνικός τύπος για να γίνεις πιο χαρισματικός.

Δε χρειάζεται να τους ξέρεις όλους και να μιλάς με όλους. Δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας.

Ακόμα και αν είσαι ήσυχος και εσωστρεφής τύπος, μπορείς να γίνεις πιο χαρισματικός απλώς εστιάζοντας την φουλ προσοχή σου σε αυτούς με τους οποίους μιλάς.

Το να είσαι παρόν και να κάνεις τον συνομιλητή σου να νιώθει σημαντικός, είναι απλό ως έννοια και ακούγεται εύκολο. Συχνά όμως είναι δύσκολο να το πετύχεις.

Δεν μπορείς να το προσποιηθείς. Κάτι τέτοιο θα γυρίσει μπούμερανκ και αντί για χαρισματικός, θα δείξεις πιο αδιάφορος και μη αυθεντικός.

Για να δείξεις πιο χαρισματικός, χρειάζεται να δείξεις γνήσιο ενδιαφέρον. Πρέπει να είσαι πραγματικά παρών και όχι απλά να κάνεις πως ακούς τον συνομιλητή σου. Αυτό απαιτεί εξάσκηση.

Ευτυχώς ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δείξεις στους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή, πως είσαι συγκεντρωμένος σε αυτούς και συνεπώς, να δείξεις άμεσα πιο χαρισματικός.

 

#1 Φέρε τον εαυτό σου στο εδώ και τώρα

Το να είσαι παρών, ξεκινά από το να παρατηρείς προσεκτικά αυτά που συμβαίνουν γύρω σου αυτήν τη στιγμή. Αν καθώς μιλάς με κάποιον, πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται κάτι άλλο, να ονειροπολεί, να κάνει έναν εσωτερικό μονόλογο, να σκέφτεται τι να πει, επανέφερε την προσοχή σου στο παρόν.

Ένας πολύ καλός τρόπος να το πετύχεις αυτό, είναι να προσέξεις για λίγο το πώς εισπνέεις και εκπνέεις και να μετρήσεις τις αναπνοές σου.

Δύο – τρία δευτερόλεπτα αρκούν για να σε επαναφέρουν στο παρόν και να ενισχύσουν την προσοχή που δίνεις σε οτιδήποτε συμβαίνει εδώ και τώρα.

#2 Σιγουρέψου πως νιώθεις αναπαυτικά και άνετα για να δείξεις πιο χαρισματικός

Δύσκολα προσέχεις και ακούς πραγματικά τον συνομιλητή σου όταν σκέφτεσαι συνεχώς πόσο σε στενεύουν τα ρούχα που φοράς ή πόσο ζεσταίνεσαι.

Για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς και να ακούσεις ενεργά τους άλλους, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να νιώθεις αναπαυτικά και άνετα εσύ ο ίδιος. Φρόντισε λοιπόν να φοράς ρούχα που σου ταιριάζουν και, εκτός απ’ το να σου κάθονται καλά και να αναβαθμίζουν την εικόνα σου, να νιώθεις άνετα όταν τα φοράς.

Επίσης, φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά ώστε να μην σου λείπει ύπνος και να ελαττώσεις την καφεΐνη, ώστε να είσαι γενικά πιο χαλαρός και λιγότερο νευρικός.

#3 Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο και άστο κάπου που δεν το βλέπεις

Με αυτό πετυχαίνεις δύο πράγματα. Πρώτον μειώνεις τον πειρασμό να κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι το κινητό σου. Δεύτερον στέλνεις ένα δυνατό μήνυμα στον συνομιλητή σου πως έχει την πλήρη, αναπόσπαστη, προσοχή σου.

#4 Κοίτα τον συνομιλητή σου στα μάτια όταν εκείνος μιλάει και θα είσαι πιο χαρισματικός

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που κρατούν την οπτική επαφή για περισσότερη ώρα, εκλαμβάνονται ως πιο ελκυστικοί και μοιάζουν να διαθέτουν πολλά ελκυστικά χαρακτηριστικά όπως αυτοπεποίθηση, αυθεντικότητα, συναισθηματική ισορροπία, ειλικρίνεια κλπ.

Το να κοιτάς το συνομιλητή σου στα μάτια λοιπόν, όχι μόνο σε κάνει πιο ελκυστικό, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα της επικοινωνίας.

Η οπτική επαφή βοηθά στη δημιουργία οικειότητας και σύνδεσης με τους ανθρώπους που μιλάς και έτσι τους βοηθάει να βλέπουν την επικοινωνία τους μαζί σου με θετικό πρόσημο. Ωστόσο, καλό είναι να μην το παρακάνεις.

Δε θες να τους «καρφώνεις» με το βλέμμα σου, αλλά να τους κάνεις να νιώσουν πως τους προσέχεις. Φρόντισε λοιπόν κάθε λίγη ώρα, να «σπας» την οπτική επαφή για ένα – δύο δευτερόλεπτα.

#5 Γνέφε καταφατικά για να δείξεις ότι ακούς

Πέραν της οπτικής επαφής, ένας ακόμα εύκολος τρόπος να δείξεις πως είσαι παρών, είναι μέσω της γλώσσας του σώματός σου. Πιο συγκεκριμένα, με το να γνέφεις καταφατικά.

Αυτή η απλή κίνηση του κεφαλιού, βοηθά το συνομιλητή σου να νιώσει πως όντως είσαι εκεί και προσέχεις τα λεγόμενά του. Πρόσεξε μόνο να μην υπερβάλεις. Αν γνέφεις υπερβολικά, μοιάζει σαν να υπερπροσπαθείς να ευχαριστήσεις τον άλλο και να κερδίσεις την αποδοχή του, πράγμα που σε ρίχνει στα μάτια του.Ο απλός τρόπος να γίνεις άμεσα πιο Χαρισματικός στην Επικοινωνία

#6 Κάνε διευκρινιστικές ερωτήσεις

Ο καλύτερος τρόπος να δείξεις πως είσαι όντως εκεί και ακούς ενεργά όσα σου λένε, είναι να κάνεις διευκρινιστικές ερωτήσεις πάνω στο θέμα που συζητάτε.

Για παράδειγμα, μπορείς να ρωτήσεις το συνομιλητή σου, «Όταν λες Χ, τι ακριβώς εννοείς;».

Ερωτήσεις τέτοιου τύπου δείχνουν πως όχι μόνο προσέχεις τα όσα λέγονται, αλλά και πως ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα.

#7 Περίμενε δυο δευτερόλεπτα πριν απαντήσεις

Όταν μιλάς αμέσως τη στιγμή που ο συνομιλητής σου κάνει μια παύση, δείχνεις πως σε ενδιαφέρει περισσότερο να πεις τη δική σου γνώμη παρά να κατανοήσεις τη θέση του και πως πολύ πιθανό να μην τον άκουγες προσεκτικά.

Οι μη λεκτικές συμπεριφορές ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στην εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς, γι’ αυτό χρειάζεται να είσαι προσεκτικός.

Ένας απλός τρόπος να αποφύγεις αυτό το λάθος είναι να αντιδράσεις πρώτα με τις εκφράσεις του προσώπου σου, δείχνοντας πως κατανοείς τα λεγόμενα του συνομιλητή σου και να απαντήσεις μετά από ένα – δύο δευτερόλεπτα.

Δοκίμασε τις παραπάνω συμβουλές καθώς μιλάς με τους άλλους, δείξε τους πως είσαι παρών και πως εκτιμάς και προσέχεις όλα όσα σου λένε και θα δεις πως και εκείνοι θα αρχίσουν να σε βλέπουν ως πιο χαρισματικό και ωραίο τύπο.

Θες να γίνεις πιο χαρισματικός στην επικοινωνία και το φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!