Καν’ το Σωστά: Τι να προσέξεις όταν προσεγγίζεις Κοπέλες για Φλερτ - Men's Bible

Καν’ το Σωστά: Τι να προσέξεις όταν προσεγγίζεις Κοπέλες για Φλερτ

Καν’ το Σωστά: Τι να προσέξεις όταν προσεγγίζεις Κοπέλες για φλερτ

Για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή και τον τρόπο που φλερτάρεις, χρειάζεται πρωτίστως να υιοθετήσεις μια ενεργή στάση απέναντι στο φλερτ και να αρχίσεις να προσεγγίζεις εκείνες τις κοπέλες που σου αρέσουν, για να τις γνωρίσεις.

Το να περιμένεις να εμφανιστεί ξαφνικά η ιδανική κοπέλα και να ενδιαφερθεί εκείνη πρώτη για εσένα, δεν είναι στρατηγική που οδηγεί κάπου καλά. Αντίθετα θα σε οδηγήσει σε χρόνια μοναξιά ή σε σχέσεις που δε σε καλύπτουν.

Χρειάζεται λοιπόν να κάνεις το πρώτο βήμα και να πλησιάσεις εσύ τις κοπέλες που σε ενδιαφέρουν.

Το θέμα όμως είναι πως αυτό δεν αρκεί.

Η ίδια η κίνηση είναι σημαντική και πρέπει να γίνει αν θες να διεκδικήσεις περισσότερα στη ζωή σου. Αλλά από μόνο του, το να πλησιάσεις και να απευθύνεις το λόγο στην κοπέλα που σε ενδιαφέρει, δεν σημαίνει ότι θα έχεις βελτιωθεί και στο φλερτ κάνοντας το.

Δεν αρκεί να προσεγγίζεις, χρειάζεται και να προσεγγίζεις με το σωστό τρόπο και να αποφεύγεις κλασικά λάθη που αναιρούν τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλεις.

Γι’ αυτό και σε αυτό το άρθρο σου παραθέτω μερικές απλές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάνεις την πρώτη κίνηση στο φλερτ με τρόπο στρωτό και όμορφο.

5 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν προσεγγίζεις κοπέλες για Φλερτ

#1 Εν αρχή ην η γλώσσα σώματος

Δε θα μπορούσα να γράψω άρθρο για το φλερτ χωρίς να σταθώ καθόλου στη μη λεκτική επικοινωνία. Και αυτό γιατί από αυτήν εξαρτάται η επιτυχία της προσπάθειας σου.

Αν θες λοιπόν να φλερτάρεις τις κοπέλες που σου αρέσουν, χωρίς να νιώθεις ότι προσπαθείς μάταια, τότε το πρώτο πράγμα που θες να βελτιώσεις είναι η αρχική εντύπωση που δίνεις και συνεπώς τη γλώσσα του σώματός σου καθώς προσεγγίζεις.

Μια ωραία και ποιοτική πρώτη εντύπωση ουσιαστικά σου κερδίζει το αρχικό ενδιαφέρον της κοπέλας και λίγο χρόνο μαζί της. Αν πάλι η πρώτη εντύπωση που δίνεις είναι κακή τότε πολύ πιθανόν, ακόμα και αν είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, η κουβέντα σας να διαρκέσει 3 δευτερόλεπτα.

Στόχος σου λοιπόν είναι να της δείξεις, μέσα από τη γλώσσα του σώματος σου και το πως παρουσιάζεσαι, ότι την προσεγγίζεις με άνεση και αυτοπεποίθηση, και ότι είσαι χαλαρός, ευχάριστος και κουλ τύπος και όχι κάποιος με ανασφάλειες.

Απόφυγε λοιπόν βιαστικές και απότομες κινήσεις. Απόφυγε να την πλησιάσεις με μια σοβαρή και αμήχανη έκφραση στο πρόσωπο. Χαμογέλα και φυσικά κράτα το κορμί σου ίσιο ώστε να μη δίνεις την εικόνα του μαζεμένου.

Από εκεί και πέρα…Γλώσσα σώματος: Ο εύκολος τρόπος να δείξεις άμεσα πιο Ελκυστικός, Καν’ το Σωστά: Τι να προσέξεις όταν προσεγγίζεις Κοπέλες για φλερτ

#2 Μην περιμένεις να είναι μόνη της για να της μιλήσεις

Μην περιμένεις να είναι μόνη της ή να φύγει για τουαλέτα η φίλη της για να της μιλήσεις.

Πρώτα απ’ όλα κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης καθώς, δεν τολμάς να την πλησιάσεις όσο είναι εκεί η φίλη της.

Δεύτερον, δεν ξέρεις αν και πότε θα έχεις αυτή την ευκαιρία (η κοπέλα που σε ενδιαφέρει μπορεί να μη μείνει ποτέ μόνη της).

Τρίτον, αν την προσεγγίσεις ενώ είναι μόνη της (και ειδικά αν δεν την προσεγγίσεις καλά) υπάρχει η πιθανότητα η κοπέλα να νιώσει άβολα και να καταλήξει να μη σου δώσει καν την ευκαιρία να της μιλήσεις και να γνωριστείτε.

Τέταρτον, ακόμα και αν έχεις την ευκαιρία να της μιλήσεις ενώ είναι μόνη της, αυτό μάλλον θα είναι παροδικό. Αν η φίλη της πάει τουαλέτα ή βγει για λίγο έξω από το μαγαζί για να μιλήσει στο τηλέφωνο, δε θα μείνει για πάντα εκεί.

Θα επιστρέψει και η επιστροφή της θα πολλαπλασιάσει την αμηχανία και το άβολο συναίσθημα που ενδεχομένως να νιώθεις. Συν ότι θα διακόψει την κουβέντα σας.

#3 Απόφυγε τις απολογίες

Είναι λογικό, τη στιγμή που πλησιάζεις κάποιον άγνωστο για να τον ρωτήσεις πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο, να λες αρχικά ένα «συγγνώμη» ή «με συγχωρείς» για λόγους ευγένειας.

Αυτό δεν είναι κάτι κακό, ίσα ίσα δείχνεις ότι αναγνωρίζεις ότι αποσπάς στην προσοχή του άλλου από αυτό που κάνει, για ικανοποιήσει εκείνος ένα δικό σου αίτημα.

Το θέμα είναι πως όταν προσεγγίζεις μια κοπέλα για να τη φλερτάρεις, και ειδικά αν αυτό γίνεται σε χώρο που η κοπέλα περιμένει ότι θα της μιλήσουν άνδρες, όπως πχ ένα μπαρ ή ένα κλαμπ, το να ξεκινάς με απολογία, ακόμα και αν το λες για λόγους ευγένειας, σου αφαιρεί πόντους δυναμισμού και αυτοπεποίθησης.

Σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με «θανατική ποινή», ειδικά όταν η μη λεκτική επικοινωνία προβάλει μια ελκυστική εικόνα για εσένα, αλλά το να ξεκινάς λέγοντας της «συγγνώμη», «με συγχωρείς», «μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;» κλπ, βγάζει μια πιο μειλίχια και ήπια εικόνα προς τα έξω. Με αυτό φυσικά δεν εννοώ ότι πρέπει να είσαι αγενής, το αντίθετο. Αλλά ότι αν είσαι υπερευγενικός, θα δείχνεις “γλοιώδης”

Και στο φλερτ, καλώς ή κακώς, δεν κερδίζει αυτός που είναι πιο μειλίχιος και χλιαρός, αλλά αυτός που δημιουργεί πιο έντονα θετικά συναισθήματα.

Φυσικά, τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι προσεγγίζεις ορμητικά σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.

Ο στόχος της πρώτης φάσης του φλερτ, της προσέγγισης δηλαδή, είναι να ανοίξεις μια χαλαρή και άνετη κουβέντα μαζί της, πλησιάζοντας την με σεβασμό και δίνοντας της μια ωραία και ποιοτική εικόνα για τον εαυτό σου.

#4 Απόφυγε να την κεράσεις ποτό

Η προσφορά πόρων και αγαθών κατά τη διάρκεια του φλερτ, είναι μια τακτική στην οποία (σε διάφορες παραλλαγές) ανέκαθεν κατέφευγαν οι άνδρες.

Και όταν η αρχική γνωριμία γίνεται σε περιβάλλον υψηλής ενέργειας και διασκέδασης όπως ένα μπαρ ή κλαμπ, συνήθως η τακτική αυτή παίρνει τη μορφή του κεράσματος ποτών.

Θα στο πω απλά. Δε θέλω να καταφύγεις σε αυτή την τακτική.

Την προσοχή και το ενδιαφέρον της κοπέλας δεν τα εξαγοράζεις με αγαθά, τα κερδίζεις. Δε θα αρέσεις πραγματικά στην κοπέλα επειδή την κέρασες ποτό, αλλά επειδή είσαι άνδρας ελκυστικός.

Μάλιστα η ίδια η κίνηση του κεράσματος δημιουργεί μια αίσθηση συναλλαγής (θα σου δώσω ποτό, θα μου δώσεις προσοχή) η οποία οδηγεί σε ψεύτικές και επιφανειακές γνωριμίες οι οποίες διαλύονται, όταν η συναλλακτική συνθήκη παύει να υπάρχει.

#5 Άγγιξε την αφού πρώτα δεις ότι νιώθει άνετα μαζί σου

Το φλερτ είναι μια συναισθηματική διαδικασία. Δε στηρίζεται τόσο στη λογική αλλά κυρίως στο συναίσθημα και στην εικόνα που σου αφήνει ο άλλος. Δεν επιλέγεις το αν και το πότε θα σου αρέσει κάποια κοπέλα, απλά αισθάνεσαι να σε ελκύει.

Αυτή η συναισθηματική και ενστικτώδης φύση του φλερτ, κάνει την όλη διαδικασία πιο απλή και ταυτόχρονα πολύπλοκη.

Απλή, από την άποψη πως δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική. Δε χρειάζεται να λύνεις δύσκολες εξισώσεις για να φλερτάρεις.

Και πολύπλοκη από την άποψη πως η ίδια συμπεριφορά μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα.

Και μια από αυτές τις συμπεριφορές για τις οποίες οφείλεις να είσαι προσεκτικός, είναι το άγγιγμα.

Στο φλερτ είναι σημαντικό να αγγίζεις. Δύσκολα μπορείς να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα και ερωτικό ενδιαφέρον μονάχα με τα λόγια. Και ακόμα και αν το καταφέρεις, αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αγγίξεις την κοπέλα και να κλιμακώσεις τη γνωριμία, αλλιώς η γνωριμία αυτή θα εξελιχθεί ως φιλική.

Το άγγιγμα, με το σωστό τρόπο, στη σωστή στιγμή, είναι σημαντικό. Επιταχύνει τη συναισθηματική διαδικασία, βοηθάει την κοπέλα να νιώσει πιο άνετα μαζί σου και βοηθάει να γίνει πιο ομαλά η ερωτική κλιμάκωση.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όταν μιλάμε για άγγιγμα δεν εννοούμε κάτι περισσότερο από αυτό που η λέξη σημαίνει.

Η κοπέλα ακόμα δε σε ξέρει. Εκείνη τη στιγμή γνωρίζεστε. Ειδικά αν είστε στην πολύ αρχή της γνωριμίας, θα έχει απλά μια περιέργεια και ένα μικρό ενδιαφέρον για εσένα.

Αυτό σημαίνει πως τα πολλά, απότομα αγγίγματα και τα αγγίγματα σε προσωπικές περιοχές δεν είναι καλοδεχούμενα. Δείχνουν αδιαφορία για τις επιθυμίες τις κοπέλας και μοιάζουν με εισβολή ή / και παρενόχληση.

Από εκεί και πέρα όμως, όταν προσεγγίζεις μια κοπέλα για να τη γνωρίσεις, θες να την αγγίξεις με τρόπο κοινωνικό ώστε να δείξεις τύπος χαλαρός και άνετος και όχι τύπος φοβισμένος.

Θα έχεις παρατηρήσει ότι οι άνδρες που νιώθουν άβολα όταν έρχονται σε επαφή με κοπέλες, δυσκολεύονται τις ακουμπήσουν (πχ, το γνωστό hover hand).

Φρόντισε λοιπόν να κρατήσεις το άγγιγμα σε κοινωνικό / φιλικό επίπεδο (γιατί αυτό υπονοεί άνεση μεταξύ σας) και να τη αγγίζεις ελαφρώς στον ώμο ή στο μπράτσο όποτε αυτό ταιριάζει με τα λεγόμενα σας. Πχ, τη στιγμή που της κάνεις ένα ωραίο πείραγμα.

Επίσης, δεν ξεκινάς να την αγγίζεις από την αρχή, αλλά αφού καταλάβεις ότι νιώθει άνετα μαζί σου και ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει περισσότερο. Πράγμα που σημαίνει ότι την έχεις πλησιάσει με ωραίο τρόπο και έχεις δημιουργήσει πρώτα τις σωστές πρώτες εντυπώσεις.

Αν η κοπέλα είναι χαμηλών τόνων ή βλέπεις ότι θέλει περισσότερο χρόνο για να νιώσει άνετα μαζί σου, τότε το αφήνεις και επικεντρώνεσαι στο να την ιντριγκάρεις πρώτα μέσα από τη συμπεριφορά σου και τα λόγια σου.

Όπως βλέπεις, αν και είναι απλό, το σωστό φλερτ δεν είναι απλοϊκό, και δεν αρκεί να ξεκινήσεις με κάποια έτοιμη φράση ή ατάκα.

Κάθε στάδιο της διαδικασίας (από το πως την προσεγγίζεις, το πως δημιουργείς ενδιαφέρον, το πως συνδέεσαι μαζί της, το πως διαχειρίζεσαι τα ραντεβού και το πως κλιμακώνεις) έχει τα δικά του μυστικά και τις δικές του προκλήσεις.

Αν όμως αποφύγεις τα συνηθισμένα λάθη και υιοθετήσεις συμπεριφορές που λειτουργούν και βοηθούν θα διαπιστώσεις ότι και καλύτερος θα γίνεις στο φλερτ αλλά και ότι μπορείς να φλερτάρεις με τρόπο που θαυμάζεις τον εαυτό σου.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά του φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!